jerzy Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Mifku, no co ty?! taki 'zawodowiec jak ty i pisze, o tym, że na białe drapieżniki, chce dopiero teraz stosować żylkę? Moje zdanie, amatora tak by the way, jest takie, że na bolka czy klenia, tylko mocna żylka się nadaje, może i mniej zacięć zwłaszcza z dużej odleglości bedziesz miał, ale znacznie częściej ryby bedą atakowały przynetę i rzadziej będą spadać. Jesli nie chcesz magic toucha to spróbuj trabucco T force casting. jeśt jeszcze bardziej miękka niż sufix i zdecydowanie mniejsza pamieć.pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 A ja jak zawsze będe polecał żyłki TAKE. Tą w dużych krążkach jak i Soft Casting.Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 z tym zawodowcem to jak zwykle przesadzasz... Jam zieloniutki niemal jak pietruszka no moze teraz ja ciut ciut przesadzilem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 @salmo salar, Take, jest wzasadzie taka sama jak wspomniana przeze mnie Trabucco, kto wie, czy to nie jest zyłka tego samego producenta konfekcjonowana przez różne marki. soft casting faktycznie jest Ok, sprawdzałem ją i w cascie i spinnie. @Mifek,kokiet z ciebie i to wielki jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 to moze jakies namiary na te zyleczki????? Jurek jesli chodzi o mojej umiejetnosci to zapytaj Matki Wszystkich Wędkarzy... najlepiej to mi podbieranie dużych ryb idzie @heniutek tez potwierdzi Zasadniczo jesli chodzi o żyłki to wzbudzają one moja ogolną niechęć, ale jak widać tylko... nie zmieniają poglądów. choć ostatniego słowa jeszcze nie powiedzialem - może by tak sprawdzic połaczenie linki z przyponem żyłkowym na końcu ... sezon w pełni więc jest pole do experymentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 a jesli chodzi o moje początki z zylkowym bialodrapaniem to wynika to z tego ze jakos tak odzwyczailem sie od zylek a do bialego drapieznika dopiero sie przykladam tak na powazniej. wiec zieloniutki jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 18 Czerwca 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 http://www.sklepws.pl/index.php?cPath=243_746_669 Jedyne co znalazłem ale pewnie jeszcze gdzieś można nabyć.Pozdr.Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Ok dzięki Radku. Rozejrze się jeszcze troche i chyba faktyczni eskusze się na TAKE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 Mifek, ja ją kupiłem w Gdańsku w sklepie PZW na rajskiej, Wiem, ze jest na Ślasku w dużym gliwickim sklepie wędkarskim team samol. Widziałem na allegro ( Trabucco)no i oczywiście nie które sklepy internetowe. dla ułatwienia załaczam naklejke z krążka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 @Mifek a moze pomyslisz nad jakas hybryda zylki z fluorocarbonem, rozciagliwosc zapewne duzo mniejsza, tylko z dostepnoscia moze byc problem (w naszym kraju ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 nie jest tak źle. Taką hybrydę możn kupić. Z teco co się orientuję nawet jest w ofercie Robisona PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shad Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2006 @Remek czyzbys to mial na mysli: http://www.robinson.pl/2006/?id=rtct http://www.goldfish.sote.pl/go/_info/?id=731 a moze testowales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Myślałem już nad hybrydami, jednak większość z nich jest obarczona cechą któa jak dla mnie niemal je dyskwalifikuje... Sa one cholernie sztywne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 @Remek czyzbys to mial na mysli: http://www.robinson.pl/2006/?id=rtct http://www.goldfish.sote.pl/go/_info/?id=731 a moze testowales Tak, obecnie używam Primery Robinsona. Jeszcze nie chcę się wypowiadać na ten temat ale wydaje się na prawdę bardzo dobrą żyłką. Świetnie się układa!A tak na marginesie piękno castingu widać dopiero po założeniu na multiplikator dobrej żyłki albo fluorocarbonu. Oczywiście niektóre metody dyskwalifikują wybór żyłki na linkę ale ... kiedy tylko można wolę żyłeczkę. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 A mnie się przytrafił tylko taki maluszek (48cm): Sprzęcik jakim łowiłem, tylko na 50% castingowy -Dragon Mystery Slider, ze stałoszpulowym Shimankiem Stradic 3000.Przynęta to slider 7s, w kolorkach GT.A jaki zasięg Przyznaję, że miotam, tym zestawem, również sliderem 10S ale jest już dużo trudniej. Wyrzut komplikuje konieczność utrzymaania plecionki pod palcem, w momencie wyrzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Sprzęcik jakim łowiłem, tylko na 50% Gratulacje! Nie ważne jakim, ważne, że łowisz ryby!Widzę, że GT Odważny jesteś! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 @Mifek, co prawda nie nawijam żyłek na multiki ale szczerze mogę ci polecić Super Mimicry Dragona (made in Japan), którą stosuję od pewnego czasu w spinningu. Testowałem ją w różnych warunkach i jest warta grzechu. Kolejna tania a o dziwo dobra żyłka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 hzmmm a zatem mamy kolejnego faworyta Dzięki rognis za namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2006 Witaj Rognis, Trudno mi polemizować z tobą, ale ja kupiłem całe 300 m Mimicry i nadawała się jedynie na podkład. potwornie skretliwa, duza pamieć, wytrzymałośc taka sobie. No chyba, że to była jakaś podróba. Z produktow Dragona, to w zasadzie tylko Sufix budzi jakies zaufanie. Takie jest moje zdanie.podrawiam Jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Dzięki Remku. To nie odwaga, to determinacja. Wokół mnie rozciąga się szczupacza pustynia . Całkiem spora.Ludkowie biorą wszystko co się rusza itd. Na domiar woda w kolorze kawy TUREK, więc tylko takie coś, dotrzeć mogło do jego oczu.Slider, to dla mnie nauka prowokacji, grania przynetą, łowienia w opadzie. W opadzie pięknie pracują 10-ki . Cięższych przynęt nie używam, z powodu braku multika. Ale... powoli dojrzewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromit Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 Moje nie są rewelacyjne jakościowo,ale ilościowo jak na nasze obecne Mazury może być.Pierwszego dnia dwa szczupłe i pare okoni,drugiego osiem i pare okoni,trzeciego jeden i pare okoni.Szczupłe w wymiarze od Jacka ... po 61,63 i 64 cm.Ale za to w fajnych klimatach. Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 @Jerzy, oczywiście możesz mieć rację i prawdopodobnie kupiłeś jakąś zleżałą lub podrobioną żyłkę. Teraz to normalka w naszym kraju. Do tej pory zakupiłem już 4 szpulę po 300 metrów i jestem bardzo zadowolony. Nawet zrezygnowałem ze swojego faworyta Dino i T-Rex Spin.Mimicry ma dobrą wytrzymałość i małą rozciągliwość.Jest tania, więc dość często ją przewijam, co według mnie jest normalnym zachowaniem podczas stosowania żyłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 @Gromit, gratuluję połowów. Wrzuć jakieś zdjęcia rybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 @Rognis, To widzę, ze jesteś albo odważny, albo cenisz indywidualność. Pierwszy raz widzę, żeby któś łowiący i udzielający się na forum jednocześnie, używał zyłek innych niż sufix ( mam tu namyśli tych co kupują linke w Polsce). Wszędzie wyroby sufixa są reklamowane i ludziki są pełne zachwytu nad jakością tej żyłki. Nie twierdzę, że jest zła i sam chetnie jej używam. Mikado? Co to jest Mikado? Takie pytanie dostałem kiedyś na priva od jednego ze znawców sprzetu. Chetnie sprawdze mimicry, jak znajdę ją w dobrym sklepie. Ostatnio kupiłem 200 m żyłki POWER sprzedawanej przez firme colmic. Jest naprawde świetna i nie droga.pozd jerzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2006 @Jerzy, o dziwo tanie żyłki Mikado Dino i T-Rex Spin są bardzo dobre.Pierwszy raz kupiliśmy wspólnie z @Wujkiem kilka szpulek tej żyłki Mikado, jakieś 4 lata temu. Była tania i chcieliśmy ją wypróbować. Okazała się bardzo dobra i nawet w porównaniu z drogimi żyłkami była lepsza. Od tamtej pory w zasadzie używamy tylko tych żyłek. A pod koniec zeszłego roku chciałem wypróbować i zacząłem stosować wpomnianą Mimicry. Jestem z niej także zadowolony. Poza tym myślę, że można powiedzieć, iż jestem indywidualistą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi