Luckyguliver Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Szukalem ale nie znalazlem wiec jesli powielam temat to bije sie w piers Zainspirowany tematem wahadlowek chcialem poznac opinie uzytkownkow odmiany micro tych przynet. Jak bardzo sa skuteczne, na jakich gatunkach i na jakiej wodzie. Nie bede tez ukrywal ze celem ktory mi przyswiecal jest zaoszczedzenie pieniedzy na kupowaniu w ciemno nieskutecznych przynet Wydawaloby sie, ze male i jedno haczykowe wahadlowki powinny byc tanie ale niestety nie sa. Ceny jak za woblery. Pzrynajmniej tu w UK. Z tego co wygrzebalem to takie przynety produkuje glownie SV Fishing Lures ale tez Savage Gear czy Lucky John. Dla mnie te blystki beda mialy (mam taka nadzieje) zastosowanie w polowie okoni w dosc przeblyszczonej wolno plynacej wodzie. Czesto plytkiej i zarosnietej. Podobno wyzej jest sporo klenia ale o tym sie jeszcze nie przekonalem na wlasnej skorze. Krotko mowiac wszelkie informacje jak prowadzic, jakie blystki na co, gdzie i co kupowac beda mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Pogadaj z tym kolegą:http://jerkbait.pl/topic/7498-primanki-pk/page-31lub z tym:http://jerkbait.pl/topic/75940-obrot%C3%B3wki-lprods/ Jak się dogadasz to wyklepią Ci to co potrzebujesz i będą skuteczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Parenaście lat temu kupiłem mikrowahadełko, mogło mieć....bo ja wiem....1g? Ze 2cm długości.....taki smukły gnomik. Pracowała równo, nigdy nie obracala sie dookola wlasnej osi. Świetnie brały na nią mikroklenie, mikrojazie i mikrobolenie z kanału Żerańskiego. Mikro, bo moja wiedza i sprzęt nie pozwalały łowić większych. Niemniej....kosiła lepiej niż inne przynęty Miała wytłoczone 'A' przy otworze na kółeczko z kotwiczką. Ciekawe kto ją zmajstrował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej2401 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Warto jeszcze zwrócić uwagę na wahadłówki DARSPIN. Wahadłówki mają jedną ogromną zaletę: skupiona masa ! O ile w wietrzny dzień malutkimi woblerkami rzuca się źle lub wcale to mikrowahadłówki są wtedy niezastąpione Wahadłówki SV Fishing Lures są naprawdę dobre, dostępna kolorystyka przyprawia o zawrót głowy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba1981 Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Polecam wahadłówki Adama Kaczmarka model Radunia, tanie i łowne, tylko rozmiar ok. 35mm i waga ok.2,5 gr. bez uzbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Firma ABC też produkuje małe wahadełka, bardzo ładnie pracujące. A takie całkiem mikro to chyba mam jeszcze z 5 - 7 swoich klepanek, jeśli jeszcze gdzieś zalegają to będą na zbyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Super dzieki chlopaki. Mam juz temat z grubsza naswietlony. Teraz tylko rozdzielic kaske na poszczegolnych producentow, zamowic i lowic. Zainwestuje pewnie glownie w polskie rekodziela ale i dla porownania kupie kilka zachodnich-wschodnich modeli. Dam znac o wynikach ale to dopiero koncem lata. A tu angileska stronka z mniejszymi i wiekszymi wahadlami z ktorej mam zamiar skorzystac: http://www.anglingproshop.com/predator/predator-lures/predator-lures-spoons Edytowane 9 Lipca 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Polecam wahadłówki Stefana Przychoćko, nie tylko mikro ale i "normalne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Czasem sięgam po takie (ok. 5-6g) http://hand-made-przynety.manifo.com/wahadelka-6g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Firma RoBo produkuje mikro wahadłówkę o kształcie gnoma o długości 23 mm i masie ok. 1,5 g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 A powiedzta mnie jaka jest mniej więcej grubość blachy w tych wahadłach. Może bym sobie zrobił takie cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 A powiedzta mnie jaka jest mniej więcej grubość blachy w tych wahadłach. Może bym sobie zrobił takie cudo.Różna, różnista. Najczęściej poniżej 1 mm, ale zdarzają się grubsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darks86 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Może to podpasuje: http://www.blystkiabc.pl/category.php?id_category=42 Zamówiłem kiedyś parę sztuk i stwierdzam, że pracują naprawdę fajnie. Wykonanie poprawne, a cena przy tym wypada super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak2518 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Na allegro masz wahadełka Adama Kaczmarka i sa bardzo skuteczne na pstrągi malutkie i leciutkie fajnie tez gryzą je okonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor73 Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 zapukaj do russian80, robi bardzo zacne przynęty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Z naszego rękodzieła polecam listek 4 lub 6 g od Pawła (Primanki) - wersji kolorystycznych sporo. Ale warto się zdać na doświadczenie Pawła, dobierze odpowiednie kolory. Chodzą super prowadzone z prądem i pod prąd rzeki. W "bezrybne" dni potrafią otworzyć wodę. Dotyczy to zwłaszcza pstrągów. Mniejsza jest jeszcze mikro karlinka. Gnomik mały też jest chyba w ofercie. No i najmniejsza "eska" Polecam też słowackie maleństwa Lacko (najmniejsza ma 1,8 g). Mają ciekawy kształt i krępowanie. Super chodzą prowadzone i z prądem i pod prąd w rzece.Łowię na nie głównie pstrągi, wieszają się też szczupaczki (wielkości widelca), okonki, kleniki, jelce...Pojedynczy, bezzadziorowy haczyk w niczym nie przeszkadza. I w zacięciu i w holu ryb. http://www.slaviacentrum.sk/vyhladavanie-vysledky.php?keywords=lacko&search_in_description=1&inc_subcat=1&x=0&y=0 Małe wahadłóweczki klepie też Piotrek Lipiec. I @dzerwys też nie tak dawno wystawił swoje maleństwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin wojtczak Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Poszukaj u Eluskihttp://jerkbait.pl/topic/57358-przyn%C4%99ty-eluska/page-13mam 2 jej małe 3 cm wahadełka pracują jak obrotówki na pstrągale i klenie genialnecały wątek warto prześledzić blaszki od 3 cm do 20 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 U chińczyków to na ''wiadereczka'' można kupować,kształtów i gramatur od cholery,tutaj pierwsza z brzegu oferta: http://pl.aliexpress.com/store/product/Yapada-6Pcs-lot-Spoon-Bait-3-5g-2-5g-1-5g-Loong-Scale-Fishing-Spoon-Lure/524623_32704542591.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi