Daszek Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Witam kolegów, zamówiłem wędkę Redington CT #4 a do niej linkę Vision Presentation 2. Na następny dzień dostałem telefon ze sklepu, że linka jest niedostępna, i zostały mi zaproponowane dwie inne linki do wyboru, Vision Vibe 125 oraz Vision Nite, obie #4. Po krótkim namyśle wybrałem Vibe'a, ale teraz mam wątpliwości czy to był dobry wybór. Będzie to jakoś razem współpracować, czy przestrzeliłem z wyborem? Edit: Vibe nie był w klasie 4 tylko 4/5. Edytowane 8 Lipca 2016 przez Daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Będzie, bo ma masa wg aftm jest #4, a cała głowica w klasie 5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daszek Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Dziękuję kolego. A mógłbyś powiedzieć coś o tej lince? Czy nada się jako uniwersalna linka na średnie dystanse do suchej i mokrej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Vibe 125 w klasie 4/5 ma głowicę 12,5 m (co chyba oczywiste) o masie 10 g, kupiłeś linkę pływającą jak się domyślam. Zatem jest to w miarę uniwersalny sprzęt, kształt głowicy tej linki jest bardzo zbliżony do wspomnianej Presentation 2, to tyle suchych faktów, reszta wyjdzie w praniu. Osobiście, na początek, za pieniądze wydane na tą linkę kupiłbym dwie tańsze np. Cortland Fair Play ale jedną DT a drugą WF aby mieć jakieś porównanie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daszek Opublikowano 9 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Tak, linka pływająca. Dziękuję za rozwianie wątpliwości Ogólnie sprawa wyglądała tak, że dwa sezony łowiłem tanim zestawem Mikado Fly Cast #5 ze sznurem Greys G Series WF5F. Wędka ostatnio drugi raz się złamała, a że miałem trochę pieniędzy odłożone to postanowiłem kupić co lepszego. Padło na wspomniany wyżej zestaw Dzięki jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi