mifek Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Trochę w tym roku było już o nowościach. Tym razem moją uwagę zwrócił nie tyle sam multik bo o nim tu na prawdę niewiele, ale... LEWEL WIND czyli po naszemu WODZIK. Tak, tak ! on sam. Większość castingowcow wie ze to w zasadzie zlo konieczne. Niby potrzebny, zeby ladnie nawijac, ale fajnie by bylo gdyby w trakcie rzutu go w ogóle nie bylo... Byly juz konstrukcje ktore umozliwialy ustawienie wodzika przed rzutem w pozycji srodkowej - wzgledem szpuli, byly i sa maszynki o wodziku stozkowym (np ANTARES) byl juz nawet wodzi ktory nie wygladal jak wodzik czyli poprzeczna belka obracajaca sie - opatentowana nowoscia kilka miesiecy temu... ale tego jeszcze nie było... ciekawe co o tym mysla PRAKTYCY BAITCASTINGu zdjęcia pochodzą z tego zrodla: http://japantackle.com/Tackleinformation/2011/TackleShow2011 .htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 to nowy patent daiwy...zobaczymy czy sie sprawdzi...wygląda to chyba tak, że podczas wyrzutu podnosi sie częściowo ta duza klapa (być może po nacisnieciu spustu) i wtedy linka podczas wyrzutu spaceruje po szerokim spectrum wodzika...po zamknięciu klapki i pod obciażeniem linka wskakuje w rowek i idzie w wąskim spectrum...obaczymy co w ciągu roku w tym temacie nam rozjaśnią daiwiarze Obiektywnie Daiwa do chwili wypuszczenia RYOGI stała trochę w caście w miejscu przez kilka lat, ale teraz stara się nadrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 16 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 To jest bardzo ciekawy patent. Też wydaje mi się, że ma to działać na zasadzie, jak opisał Mefisto.Ciekawe, czy cena tego młynka będzie przystępna dla zwykłych śmiertelników.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 To jest bardzo ciekawy patent. Też wydaje mi się, że ma to działać na zasadzie, jak opisał Mefisto.Ciekawe, czy cena tego młynka będzie przystępna dla zwykłych śmiertelników.. kamil na pewno!!!!... zaraz po tym jak się sprzeda nerkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 swoja drgoą już sam kształt wodzika wiele daje - nawet gdyby nie byl on unoszony, to mechanizm odwijania plecionki w trakcie rzutu i tak jest taki, że linka uwalniana ze szpulki na ogół i tak ma tendencje do podnoszenia się Ciekawe ile taki zabieg może dodać w zasięgu patrząc n aszpule ze zdjęcia na pewno nie będzie to maszynka do lekkich przynet... Czyzby kolejna konkurencja dla Zetki???, a może po prostu jej rozbudowanie tak czy siek chyba trzeba deczko poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 I ta forma - gwiezdne wojny...Wizualnie do Steez-a jej daleko... (mówię za siebie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Mnie on się nawet podoba, ale nie jestem przekonany czy to rozwiązanie będzie w pełni funkcjonowało. Im prościej tym lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Nowy młynek z okazji euro 2012 nie słyszeliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 A pamiętacie to rozwiązanie: http://www.usreel.com/products/BaitCasterFeatures.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 A pamiętacie to rozwiązanie: http://www.usreel.com/products/BaitCasterFeatures.aspx owszem Krzysiu, owszem... z tego co pamiętam to chyba nawet Janusz miał takie cudo w swoim wyposażeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 swoja drgoą już sam kształt wodzika wiele daje - nawet gdyby nie byl on unoszony, to mechanizm odwijania plecionki w trakcie rzutu i tak jest taki, że linka uwalniana ze szpulki na ogół i tak ma tendencje do podnoszenia się )Zgadza się, ale przy wypełnionej szpuli linka zwykle załamuje się na górnej części wodzika (nie tyczy się większości roundów), więc coś musi pilnować żeby linka szła dołem, w tej szparce.Nerki nie zamierzam sprzedawać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 I ta forma - gwiezdne wojny...Wizualnie do Steez-a jej daleko... (mówię za siebie) Zgadza się dla mnie to ona wygląda jak czopka na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Conquest 50 DC juz w kwietniu nie cale 777 dolcow http://www.japantackle.com/Shimano/Shimano_ConquestDC09.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 http://www.mefistofishing.pl/shimano-calcutta-conquest-51dc- nowosc-2011-p-627.html Mam nadzieję, że się nikt nie obrazi, że wklejam swój link, ale proszę zwrócić uwagę na opis...co do którego nie jestem na 100% jeszcze pewien, ale to się wyklaruje jutro chyba......terkotka jak w RYOGA ...rzucam po prostu na gorąco to co wyłuskałem choć pewnie nie jestem pierwszy, ale jakoś nikt o tym nie mówił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 http://www.mefistofishing.pl/shimano-calcutta-conquest-51dc- nowosc-2011-p-627.html Mam nadzieję, że się nikt nie obrazi...Wedlug Sonody san, pojemnoszc nie zgadzaszie i hamulec tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 nie czaję, jaka pojemność się nie zgadza?? żyłka 8lb - 105m tak podaje producent. A hamulec nie terkocze??? tak Ci odpisał? hmmm...ja poczekam jeszcze z ostatecznym skreśleniem lub potwierdzeniem do niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Sonoda: The DC+ system has improved to make everything easy...Capacity - 0.235mm-100m, 6lb-110y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Hmmm...to muszę Cię zaskoczyć. Moje dane są prawidłowe, a nie Sonody ( poza niepewną terkotką ). Sonoda dopisał tylko mniejszy model do większych braci nie zwracając uwagi na system elektroniczny w maluszku. System DC+ jest w CC101DC i 201DC, w cardiff i CC51DC jest I-DC4...poczekaj...tak widzę w katalogu opis dźwięku hamulca Exciting Drag Sound(50/51) więc wyjdzie na to, że i terkotka też jest potwierdzona O tej terkotce czytałem juz w nowym modelu morszczaka OCEA JIGGER X-SHIP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Mefi jak będzie terkotka w nowych CC to pewnie będzie wyprzedaż spinów u nas na forum masowa <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Mefi pogoń Japońca i niech nawija co z tą terkotką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Only when fish could be fished, sound ringscos takiego mi nagryzmolił dzisiajale w katalogu jasno napisane, więc raczej to pewnik,,,tylko ciekawe jak cyka...czy jak w RYOGA czy inaczej ale to bedzie wiadomo po przyjsciu jakiejs pierwszej sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 To co ten Sonoda nie może napisać jak cyka?np.cyk,cyk,cyk czy tyt,tyr,tyr czy też nak,nak,nak.Leń jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 To mam na co odkładać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi