Skocz do zawartości

Jak przesłać stream z kompa na TV z Wi-Fi przez Wi-Fi?

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. 

Generalnie chodzi mi o przesłanie obrazu z kompa podczas oglądanie filmów z portali typu CDA .

Przesłanie obrazu z filmu nagranego na twardzielu to żaden problem . DLNA.

Teoretycznie mogę korzystać z przeglądarek na PS3 czy TV Sony z androidem ale tam zazwyczaj są problemy z Flashem.

Czyli uruchamiam film w przeglądarce na kompie i przesyłam obraz i dźwięk. Jest to możliwe?

Muszę Cię troszkę zmarwić,ale w takiej sytuacji gdy nie chcemy uzywać urządzeń zewnętrznych (smartboxów z wi-fi pod hdmi,większość na androidzie) w gre wchodzi tylko bezprzewodowe HDMI (700-1000zł) lub tylko kabelek HDMI.Ja poszedłem na łatwiznę i podpinam przez HDMI (kabelek) tablet,trochę to upierdliwe ,ale daje radę.Wczesniej prez kilka lat używałem,małego biurowego microPC z Win Vista podpiętego na stałe do TV przez HDMI z bezprzewodową klawiaturą,na wzór Appla...i takie rozwiązanie dawało nawet niezle radę.

Edytowane przez Paavo

Tak będzie najprościej... ;) .

https://www.youtube.com/watch?v=-9768N0-Ilg

http://allegro.pl/ezcast-hdmi-wifi-miracast-chromecast-airplay-smart-i6210785185.html

1.Podpinasz urządzenie pod hdmi TV.

2.Sciągasz odpowiednią aplikacje  na laptopa,tableta czy co tam jeszcze masz .

3.Znajdujesz urzadzenie na liscie wi-fi w laptopie.

4.Parujesz TV z lapkiem i łaczysz sie z domową siecią wi-fi i gotowe.... ;) .

Chyba sam zakupię bo wyglada to interesująco i cena niewielka.

Edytowane przez Paavo

Na razie kabel pozostaje. Mam w lapku technologię Intel WIDI . Znajduję telewizor ale później każe mi PIN wpisać z ekranu TV a tam pusto.

Może jednak przez DLNA się da ?

Rozwiązałem problem :D  :D  :D . Bez dodatkowego sprzętu. Teraz za...tv i CDA na 65 calach bezprzewodowo :)  :)  :)

Edytowane przez godski