robas Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) temat jako ciekawostka , bo z jakością, jak i z wykonaniem tego kołowrotka , to dużego żywota mu nie wróże http://robinson.pl/produkty/kolowrotek-fd-dual/ Edytowane 11 Lipca 2016 przez Robas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Dwa w jednym za 2 stówki. HIT :-))) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Do okoniówki da radę, pod inne może być ciekawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sandacz23 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) http://www.fishing-test.pl/katalog-testow/kolowrotki/912-robinson-dual-mg-207 Edytowane 11 Lipca 2016 przez TomekSudety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz79 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Ciekawe czy będzie wersja w automacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 jak coś jest do wszystkiego to wiadomo do czego jest Jak by ktoś szukał to inne wielkości i przełożenia http://www.aliexpress.com/item/KastKing-Triton-Dualis-Dual-Gear-Ratio-Fishing-Reel-10BB-1-Bearing-Balls-4000-5000Series-Spinning-Reel/32612405077.html?spm=2114.30010308.3.21.BDqfWu&ws_ab_test=searchweb201556_10,searchweb201602_1_10017_405_404_301_407_406_10040_9973,searchweb201603_7&btsid=c74cafb3-9aac-4675-8977-d107f7edaf2c Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 jak coś jest do wszystkiego to wiadomo do czegoPodobnie jak z oponami? Wszyscy przekonują, że trzeba mieć letnie i zimowe, a całoroczne są "be", lub raczej "passe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Podobnie jak z oponami? Wszyscy przekonują, że trzeba mieć letnie i zimowe, a całoroczne są "be", lub raczej "passe".A tak nie jest??? Tym bardziej że w tym wypadku (opon) chodzi o bezpieczeństwo, nie tylko właściciela tych "całorocznych"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Podobnie jak z oponami? Wszyscy przekonują, że trzeba mieć letnie i zimowe, a całoroczne są "be", lub raczej "passe".I kolega z Białegostoku cały rok jeździ na tzw. "całorocznych"? A dużo km? Tak czy inaczej, powodzenia... PS. koszt kompletu opon (koszt zmiany opon/kół pomijam) to najczęściej 1000-2000 zł zależny od rodzaju i klasy opon, koszt jednej stłuczki... że o wk**** i czasie straconym na bieganie tu i tam nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Pomysł nie jest nowy. W latach osiemdziesiątych ABU robiło dwubiegowe multiplikatory. Były równie ekscytujące co i przekombinowane. Zainteresowanie klientów zawsze wzbudzają także bajerne rączki, wiercone szpulki, złocone ranty i japońska semantyka połączona z zajebiści technologiczną mniemanologią. Wzorzysty perkal i lśniące paciorki zawsze przyciągały publikę.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Slawku, nie zapominaj, bo zakladam, ze masz swiadomosc istnienia dwubiegowych multiplikatorow, do lowienia w morzu, na duzych glebokosciach. W tym przypadku ma to sens. Duze przelozenie do wyciagania przynet z duzych glebokosci, a male do walki z ryba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David72 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) A tak nie jest??? Tym bardziej że w tym wypadku (opon) chodzi o bezpieczeństwo, nie tylko właściciela tych "całorocznych"... I kolega z Białegostoku cały rok jeździ na tzw. "całorocznych"? A dużo km? Tak czy inaczej, powodzenia... Dużo km w ciągu roku. I w Białymstoku i w Suwałkach. I w innych miejscach. Jeździłem i w Kanadzie i w północnych stanach USA. Mieszkałem tam długi czas. Tam nikt nie jeździ na oponach zimowych i letnich, tylko na całorocznych. Czasami używa się łańcuchów. Pomyśl ile dni w Polsce jest takich abyś wykorzystał zalety opon zimowych? Ile razy jest śnieg na drodze? Większość to dni z deszczem, na plusowej temperaturze. Nie piszę o sytuacji gdy podwozisz dziecko do szkoły, bo i tak wtedy jedziesz 30-40 na godzinę, więc mając odpowiednie umiejętności zatrzymasz się zawsze, nawet na letnich. Na lód Ci te opony nic nie pomogą. PS. koszt kompletu opon (koszt zmiany opon/kół pomijam) to najczęściej 1000-2000 zł zależny od rodzaju i klasy opon, koszt jednej stłuczki... że o wk**** i czasie straconym na bieganie tu i tam nie wspomnęNie chodzi o kasę, chodzi o to, że chcą nas przekonać, że rzeczy uniwersalne są złe, że jest potrzeba specjalizacji. Tak samo jak w wędkarstwie, chcę łowić na spinning to muszę mieć wędkę spiningową, ale jak już na drop shota to potrzebna mi kolejna wędka, a jak na boczny trok to koniecznie wklejanka. Ja osobiście mam 3 wędki, używam 2, i jakoś łowię na wszystkie metody i techniki jakie znam. Więcej nie kupię, nie ma sensu. Edytowane 15 Lipca 2016 przez David72 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Spróbujcie wjechać na gorący asfalt na oponach uniwersalnych i polecieć na maxa w zakrętach. Pozdro Dobra opona ma znaczenie i to wielkie. Na sportowym Federalu potrafiłem urwać z 7 sekund w Poznaniu niż na dobrym letnim Michelinie. Niech ktoś zrobi tak na całorocznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Slawku, nie zapominaj, bo zakladam, ze masz swiadomosc istnienia dwubiegowych multiplikatorow, do lowienia w morzu, na duzych glebokosciach. W tym przypadku ma to sens. Duze przelozenie do wyciagania przynet z duzych glebokosci, a male do walki z ryba.Np.znakomite multiplikatory AVET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielan Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 temat jako ciekawostka , bo z jakością, jak i z wykonaniem tego kołowrotka , to dużego żywota mu nie wróże http://robinson.pl/produkty/kolowrotek-fd-dual/ Od trzech miechów mam rozmiar 257 i od czasu do czasu używam tego młynka. Ku mojemu zadowoleniu nie sypie się W 90% użytkuję tylko sprzęt Robinsona i spełnia moje oczekiwania. Z ich młynkami nie jest tak tragicznie jakby to się wydawało, fakt jest tylko kilka modeli spinningowych wartych uwagi np quartz (wycofany z oferty) lub sashima itp. Zresztą nie ma co się dziwić sprzęt klasy premium nie jest ich celem sprzedaży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi