DarekM Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Witam mam pytanie chcialbym zakupic shimano technium mgs 2500 ,glownie pod pstragi ,co myslicieo takim zakupie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Czesc, Jesli nie bedziesz nim oral po piasku, taplal w blocie itd to powinien wytrzymac dosc dlugo. Taki sam model mam juz pare ladnych lat chociaz za duzo go nie uzywam. Wielkosc dobra, hamulec w porzadku, lekki, czego chciec wiecej? Moze Sephi :D MW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Dieki za odpowiedz bo mam okazje kupna za 400zl nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 18 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 Warto. Za te pieniadze nic lepszego nie dostaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vesty Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Witam. Posiadam ten kołowrotek od połowy września i osobiście mam mieszane uczucia. Z jednej strony kręci się bardzo lekko i płynnie nawet pod sporym obcią?źeniem oraz r?łwno i ścisło układa plecionkę. Z drugiej jednak po ledwo trzytygodniowym, dość intensywnym łowieniu zrobiły się spore luzy na koszu i coś zaczęło cicho terkotać w wewnętrznym mechanizmie. Być mo?źe ten drugi problem to kwestia zbyt małej ilości smaru zaaplikowanej przez producenta. Do środka jeszcze nie zaglądałem bo najpierw chyba przejdę się z nim do sklepu po poradę czy jest sens reklamować. Tak?źe nabyłem go okazyjnie za cenę poni?źej 400 zł więc generalnie nie ?źałuję, ale biorąc pod uwagę, ?źe ma na stopce Made in Japan spodziewałem się p?łźniejszego pojawienia się ślad?łw zu?źycia zwłaszcza, ?źe nie łowiłem zbyt cię?źko a o sprzęt dbam. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekM Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Dzieki za wiadomosc a moze lepiej wybrac SPRO RED ART a za reszte kupic sobie pare fajnych woblerow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Oceny kołowrotka niemal zawsze będą przeciwstawne. W r?ł?źny spos?łb ludzie u?źytkują, mo?źe trafiają na r?ł?źne egzemplarze, r?ł?źne źr?łdła itd. Ja trochę się wyleczyłem ze śledzenie opinii innych o produkcie, c?ł?ź, sam sprawdzam, sam ryzykuję... Miałem kołowrotek, kt?łrym bez problem?łw kręciłem ostro przez 8 lat (bez serwisu, ani razu nie smarowałem...), a og?łlnie miał bardzo kiepską opinię, przed zakupem nie czytałem nic o nim, mo?źe bym nie kupił... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Domyślam się ?źe miałeś na myśli red arc'a jeśli tak to ja z czystym sumieniem mogę Ci go polecić. Solidna konstrukcja a sama praca przyjemna i na razie bez przykrych rozczarowań . U mnie śmiga przy st croix premierze i zestaw przyjemny na średnie i większe zębate. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Osobiście szukałbym coś z daiwy choć i shimano nie jest złym rozwiązaniem.Temat rzeka, kt?łry lepszy, u?źywka jak była w miarę u?źywana( serwis+normalne u?źytkowanie) warto kupić sprawdzony model.Czasem u?źywka lepsza bo ju?ź mo?źna coś powiedzieć o nim a nowy mo?źe się okazać z wadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 A gdyby w puli pojawiła się opcja sprawdzonego modelu za niewiele więcej? Mo?źna trafić naprawdę fajne młynki brand new z dodatkami za niewielkie pieniądze @garowy,co miałeś na myśli?To tylko fotka poglądowo/przykładowa czy mo?źe chcesz wymienić na pln-y? . Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asafa Opublikowano 24 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Pytanie troszkę z innej beczki - czy przy tych starszych shimano, jak. np. ten TP, rozmiar 2500 jest sporo mniejszy od analogicznego rozmiaru Daiwy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Pytanie troszkę z innej beczki - czy przy tych starszych shimano, jak. np. ten TP, rozmiar 2500 jest sporo mniejszy od analogicznego rozmiaru Daiwy ? Troszkę mniejszy jest, ale sporo to byłoby raczej za mocne słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Witam,Mam pytanie do znawców i specjalistów od konstrukcji Shimono technikum 4000 Mgs produkcji Japońskiej .Pokusiłem się na korpus wykonany z komponentów magnezowo-aluminiowych i kupiłem sobie ten kołowrotek.Chcąc aby służy mi parę ładnych sezonów zastanawiam się nad tym czy nie należało by na starcie wymienić w nim jakieś tulejki na łożyska i jakie.Z tego co podaje producent kołowrotek ma 4 łożyska + 1 oporowe a ile w rzeczywistości jest prawdziwych łożysk tego nie wiem.Kołowrotek ma być przypięty do kija od 11-28 gBędę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Serwis wypadałoby mu zrobić i zobaczyć co w nim piszczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Serwis wypadałoby mu zrobić i zobaczyć co w nim piszczy .Jest nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Jest nowy Nic nie szkodzi, zobacz w wątku Józia Leśniaka, zamieścił fotki smarowania shimano 3000 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Rzeczywiście trzeba będzie przegląd zrobić.Zależy mi jeszcze na informacji czy nie wskazane jest zastąpienie jakiś tulejek łożyskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 Właśnie odebrałem Technium Mgs 4000 - chodzi bajecznie Ale jak przewidywałem i się potwierdziło, na osi korby po prawej stronie zamiast łożyska jest coś w rodzaju tulei. Orientuje się może ktoś jakich rozmiarów i gdzie można kupić takie łożysko. Dziwi mnie to że w modelu Technium Mgs 2500 łożyska są po dwóch stronach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Podpowie ktoś jakie tak wchodzi łożyskoJak widać na zdjęciach jakość nawijania jest całkiem przyzwoitapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja bym dołożył jedną grubszą podkładkę bo widać, że więcej nawija przy górnym rancie i tworzy się lekki stożek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Serwis wypadałoby mu zrobić i zobaczyć co w nim piszczy . Nic nie szkodzi, zobacz w wątku Józia Leśniaka, zamieścił fotki smarowania shimano 3000 . I się potwierdziło, smaru było jak na lekarstwo. Szczerze to bym go nie rozbierał, ale że chciałem wymienić po prawej stronie tuleję na łożysko to przy okazji wyszło że kołowrotek jest słabo nasmarowany. Łożysko niestety okazało się delikatnie za duże. Orientuje się może ktoś gdzie takie łożysko można kupić. I jeszcze jedno pytanko czy łożysko może być delikatnie wyższe (nie chodzi mi o średnicę) od tulei? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/62f4e27fae328d79.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/76d06ac20724c37b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc20b68fa4a24727.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4dca70f864bf3c3a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/97957a0a85510469.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Są łożyska trochę wyższe od ślizgu, tym się nie przejmuj tylko zakładaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lokoko83 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2013 Te które pokazałem na zdjęciu nie mieści się w deklu, minimalnie za duża średnica i do tego jest wyższe czy jak kto woli grubsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi