mdziam_78 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Właśnie dotarł do mnie młynek Technium 2500mgs, nówka nie śmigana. Po pierwszym zakręceniu ... maszynka do mięsa. No ale nic, rozkręciłem i ciut podsmarowałem, jest lepiej jednak nadal słychać jakieś stukanie spod kosza i w środku - jakby przekładnia. Oczywiście kołowrotek total nówka co widać gołym okiem.Mam pytanie do bardziej doświadczonych - o co kaman? czy ten model tak ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Coz, Stella to nie jest. Tak na prawde tego Mg tez tam nie za duzo i przekladnia osadzona na plastiku, do lekkiego spina ok i to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Osobiście szukałbym coś z daiwy choć i shimano nie jest złym rozwiązaniem.Temat rzeka, kt�łry lepszy, u�źywka jak była w miarę u�źywana( serwis+normalne u�źytkowanie) warto kupić sprawdzony model.Czasem u�źywka lepsza bo ju�ź mo�źna coś powiedzieć o nim a nowy mo�źe się okazać z wadą.A ja uważam że Daiwa zaczyna się od Certate. No może od Caldii ale tej starszej. Nowa to zdaje się malajski szajs. Tak więc w niższym przedziale cenowym zdecydownie Shimano. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Coz, Stella to nie jest. Tak na prawde tego Mg tez tam nie za duzo i przekladnia osadzona na plastiku, do lekkiego spina ok i to wszystko. Czyli nic więcej się nie można spodziewać? oki zobaczymy w praniu jak będzie sobie radził, przynajmniej lekki dosyć jest i może trochę pożyje. Ale tak na dobrą sprawę nie różni się wiele od Exage'a, poza ceną . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 27 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Tak szczerze to Sustain z 10-letnim przebiegiem chodzi sporo lepiej od MGs-a. Stary Biomaster Mg tez byl sporo lepszy. Czarna przekladnia byla wytarta ( kolor) po jakis 20-30 godinach wedkowania. Teraz ojciec uzywa do lekkiego Batsona i jest ok ale szalu faktycznie nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Człowiek uczy się na błędach. Przy okazji zlokalizowałem prawdopodbny powód złej pracy - brak podkładki pod przekładnię. Zamówię, założę i zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 WitamMam i Stellke i TechniumaJak nowy powinno być masełko.A jak nowy a ktoś się uczył na nim grzebolstwosmarowania to pużniej jest dobra cena ale są cuda.Ostatnio kupiłem tu na forum kołowrotek praktycznie nowy ale tylko z zewnątrz .Niby gość zaglądał do niego tylko z ciekawości no i była dobra cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Człowiek uczy się na błędach. Przy okazji zlokalizowałem prawdopodbny powód złej pracy - brak podkładki pod przekładnię. Zamówię, założę i zobaczymy.A jeżeli zamówisz za grubą?No i nie łudź się, że przyczyną jest brak podkładki. Przyczyną jest rozwalona przekładnia. A to duuuuużo gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Po weryfikacji na podstawie schematu wszystko na miejscu, kołowrotek nie nosi żadnych śladów użytkowania, w środku też wszystko wygląda na nowe. Dołożyłem troszkę smaru i jest lepiej, ale spodziewałem się czegoś więcej. Może trzeba go jednak będzie podesłać na profesjonalny serwis. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 30 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 exage to inna bajka-różnic jest sporo.ja mam techniuma malezyjskiego od 2006 roku i ma sie dobrze.zużyciu uległ plastykowy bolczyk i bieżnia-podczas otwierania kabłąka nie ma 'pstryk'ale mimo to przy rzutach się nie zamyka.nie miał lekko obrotówki 3-4,małe jerki,woby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi