Skocz do zawartości

Shimano technium Mgs 2500

DarekM

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie dotarł do mnie młynek Technium 2500mgs, nówka nie śmigana. Po pierwszym zakręceniu ... maszynka do mięsa. No ale nic, rozkręciłem i ciut podsmarowałem, jest lepiej jednak nadal słychać jakieś stukanie spod kosza i w środku - jakby przekładnia. Oczywiście kołowrotek total nówka co widać gołym okiem.

Mam pytanie do bardziej doświadczonych - o co kaman? czy ten model tak ma?

Osobiście szukałbym coś z daiwy choć i shimano nie jest złym rozwiązaniem.Temat rzeka, kt�łry lepszy, u�źywka jak była w miarę u�źywana( serwis+normalne u�źytkowanie) warto kupić sprawdzony model.Czasem u�źywka lepsza bo ju�ź mo�źna coś powiedzieć o nim a nowy mo�źe się okazać z wadą.

A ja uważam że Daiwa zaczyna się od Certate. No może od Caldii ale tej starszej. Nowa to zdaje się malajski szajs. Tak więc w niższym przedziale cenowym zdecydownie Shimano. 

Coz, Stella to nie jest. Tak na prawde tego Mg tez tam nie za duzo i przekladnia osadzona na plastiku, do lekkiego spina ok i to wszystko. 

Czyli nic więcej się nie można spodziewać? oki zobaczymy w praniu jak będzie sobie radził, przynajmniej lekki dosyć jest i może trochę pożyje. Ale tak na dobrą sprawę nie różni się wiele od Exage'a, poza ceną :).

Witam

Mam i Stellke i Techniuma

Jak nowy powinno być masełko.

A jak nowy a ktoś się uczył na nim  grzebolstwosmarowania to pużniej  jest dobra cena  ale są  cuda.

Ostatnio kupiłem  tu na forum kołowrotek praktycznie nowy   ale tylko z zewnątrz .

Niby gość zaglądał  do niego tylko z ciekawości  no i była  dobra cena :)

Człowiek uczy się na błędach. Przy okazji zlokalizowałem prawdopodbny powód złej pracy - brak podkładki pod przekładnię. Zamówię, założę i zobaczymy.

A jeżeli zamówisz za grubą?

No i nie łudź się, że przyczyną jest brak podkładki. Przyczyną jest rozwalona przekładnia. A to duuuuużo gorzej.

Po weryfikacji na podstawie schematu wszystko na miejscu, kołowrotek nie nosi żadnych śladów użytkowania, w środku też wszystko wygląda na nowe.

Dołożyłem troszkę smaru i jest lepiej, ale spodziewałem się czegoś więcej. Może trzeba go jednak będzie podesłać na profesjonalny serwis. Zobaczymy.

exage to inna bajka-różnic jest sporo.ja mam techniuma malezyjskiego od 2006 roku i ma sie dobrze.zużyciu uległ plastykowy bolczyk i bieżnia-podczas otwierania kabłąka nie ma 'pstryk'ale mimo to przy rzutach się nie zamyka.nie miał lekko obrotówki 3-4,małe jerki,woby.