camel1304 Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam drogich kolegów mam pytanko odnośnie tego jeziorka Święcajty Węgożewo. 23.07. 2016 wyjeżdzam własnie na ten akwen . Jestem wychowawcą grupy . W ciągu dnia będę miał wolne bo młodzież w tym czesie będzie pływała z instruktorami. Chodzi mi o to czy da się tam spiningować bez łodzi i na jaki drapieżniki magę liczyć. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietruk Opublikowano 13 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2016 Witam drogich kolegów mam pytanko odnośnie tego jeziorka Święcajty Węgożewo. 23.07. 2016 wyjeżdzam własnie na ten akwen . Jestem wychowawcą grupy . W ciągu dnia będę miał wolne bo młodzież w tym czesie będzie pływała z instruktorami. Chodzi mi o to czy da się tam spiningować bez łodzi i na jaki drapieżniki magę liczyć. DziekiJesteś pedagogiem i nie umiesz napisać poprawnie nazwy miejscowości. Dramat Panie, dramat.... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek gżybek Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Stań w łodzią w przesmyku międzyŚwięcajtami a Mamrami i rzucaj popery, jerki pływające .coś powinno wziąść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noryb2013 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Napisz gdzie dokładniej będziesz nad tym jeziorem - w którym z ośrodków... Wtedy może coś podpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel1304 Opublikowano 15 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 (edytowane) Ośrodek Róża Wiatrów , jeżeli chodzi o łodzie to mam nadzieje że tam jest możliwość wypożyczenia , nastawiam się raczej na okonie , na jednym z forum wyczytałem że jest szansa połapania. A jak z linią brzegową czy dam radę spiningować z brzegu. Edytowane 15 Lipca 2016 przez camel1304 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noryb2013 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Wypożyczalnię sprzętu masz w ośrodku "Rusałka" - 15 minut spacerem brzegiem jeziora. Tam znajdziesz łódki (wiosłowe i uzbrojone w silnik).Jak zdecydujesz się łowić z brzegu to idąc brzegiem w stronę wypożyczani masz kilka pomostów + stare betonowe molo (teoretycznie wyłączone z użytkowania). Do wypożyczalni w Rusałce przy pomostach jest nawet trochę wody i rzeczywiście trafiają się okonie (częściej okonki) i zdarza się przyłów w postaci szczupłego - później zaczyna się płycizna - 1m - aż do Kolonii Rybackiej.Jak weźmiesz łódkę to najprostszy do zlokalizowania jest ciąg górek naprzeciw ośrodka "Rusałka" - na wprost od wypożyczalni na szczycie jest 1.3 i sterczące zielsko (są i inne miejsca, ale na tej wodzie na wiosłach to straszna męczarnia).Pomyśl ewentualnie o spławiku - z pomostów białej ryby (raczej drobnicy, ale trafia się i leszczyk ok. 1 kg) b.dużo i można się trochę pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel1304 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 bardzo dziękuje kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noryb2013 Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 Bardzo proszę.Połamania życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 16 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2016 @camel1304 Jeżeli już wypożyczysz łódkę to warto odwiedzić górkę ,która znajduje się w środkowej części jeziora. Na jej zboczach, które spadają do kilkunastu metrów można nieźle połowić garbusków. Bez echa jej nie znajdziesz ale z rana zawsze stoi tam kilka miejscowych łódek. Zabierz tylko długą linkę do kotwicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camel1304 Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 dzięki Damir skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucas Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 Odgrzebie temat. Łowi ktoś na tym jeziorze? Można liczyć na to że uda się polowic okoni i jakieś szczupaki, jak z rybostanem? Gdzie najbliżej miejscowości Kal wykupie pozwolenie? Będę dwa tyg na tym jeziorkiem i zastanawiam się czy brać łódź i nastawiać się na łowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niedzwiedzik Opublikowano 3 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2023 Łowił ktoś ostatnim czasem na j. Święcajty? Jak wyniki? Jest szansa na sandacza ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franek88 Opublikowano 21 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia Witam Szukam łodzi wędkarskiej do wynajęcia z silnikiem spalinowym do 10 KM na dwa dni 6-7 września w okolicach Węgorzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi