zorro Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Czy?źby te(k)st sponsorowany? http://www.fishing-test.pl/koowrotki/22/311No c?ł?ź, bardzo niewykluczone... A tak swoją drogą, to opinie tester?łw z tej stronki, wzbudzają m?łj podziw ju?ź od dawna... I na podstawie takich badań powstaje ichni ranking... Z niego te?ź mo?źemy się dowiedzieć, ?źe Zauber jest kołowrotkiem lepszym od starego czarnego shimanko, Ryobi Excia jest lepsza ni?ź Daiwa Infinity i tak dalej...Tego typu stronki jak Fishing-test, to mo?źna sobie czytywać wieczorami do poduszki ?źeby w dobrym humorze i z b?łlem szczęki i brzucha od smiechu, iść sobie spać... A fachowi testerzy z owej strony, to mo?źe niech zaczną przeprowadzać testy cią?źowe... Są trochę prostsze, a instrukcja jest na pudełku... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Przeło?źenie Fishmakera FD930i jest niskie, bo wynosi tylko 1 : 4,4 lecz naw?łj linki przy jednym obrocie korbki jest imponujący. Świadczy to o wysokiej jakości mechanizm?łw kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Kręciłem dziś nim na sucho w sklepie i jak na mnie to szału nie zrobił.Bardzo mały korpus w stosunku do olbrzymiej szpuli...z zewnątrz OK ale czy te małe części upchane w tym małym korpusie zniosą te obcią?źenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Na teście napewno zniosą obcią?źenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Najnowszy kołowrotek DRAGONA – całkowicie nowatorska konstrukcja o nazwie: Fishmaker. Zaprojektowany od podstaw przez zesp?łł Dragona... A mnie, tak na pierwszy i na drugi, a nawet i na trzeci rzut oka coś strasznie do ceraty i bradii podobny się wydaje... I korpusik c?łś mocno zbli?źony, i rotorek, i inne elemenciki... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Najnowszy kołowrotek DRAGONA – całkowicie nowatorska konstrukcja o nazwie: Fishmaker. Zaprojektowany od podstaw przez zesp?łł Dragona... A mnie, tak na pierwszy i na drugi, a nawet i na trzeci rzut oka coś strasznie do ceraty i bradii podobny się wydaje... I korpusik c?łś mocno zbli?źony, i rotorek, i inne elemenciki... <_< Widzisz @ZORRO ,gdy zakładałem ten wątek miałem identyczne skoja?źenia....ba ,miałem cichą nadzieję ?źe mo?źe Dragon zam?łwił w fabryce Daiwy jakąś ekonomiczną wersję pod własnym szyldem,takiego klona kt?łregoś z modeli,tak jak miało to miejsce parę lat wstecz z modelem Team Dragon i firmą Ryobi.Opinie (niewielu) u?źytkownik?łw jak na razie przeczą temu ?źe Daiwa maczała tam palce i chyba jest to ...całkowicie nowatorska konstrukcja,.....zaprojektowana całkowicie przez zesp?łł Dragona....Nie stałem się posiadaczem tego kołowrotka,choć chciałem.Poszedłem po sprawdzonych ście?źkach i wziąłem Zaubery 4000 a kol.Mefisto obiecał wrzucić coś z drugiej ręki pod koniec tygodnia więc mo?źe jeszcze coś dobiorę. Pozdrawiam Tomi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 http://www.cabelas.com/product/Fishing/Fishing-Reels/Spinnin g-Reels|/pc/104793480/c/104760180/sc/104837580/Lews-Speed-Sp in-Tournament-LFS8482-Spinning-Reels/1164679.uts?destination =%2Fcatalog%2Fbrowse.cmd%3FN%3D1102842%26WTz_l%3DSBC%253BBRp rd728316&WTz_l=SBC%3BBRprd728316%3Bcat104837580 Cabela's ma w ofercie trzy podobne młynki do tego Dragona. Czyli pomysł wcale nie taki rewolucyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 No tak te czarne team dragony ze składaną korbą miałem 2 sztuki jeszcze jako grunciarz.To była naprawdę solidna konstrukcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 W Polsce z tego co zauwa?źyłem to się nie projektuje tylko KOPIUJE !! Jak w Chinach. I krecioły i przynęty !!! Wędki, ?źyłki. Uwa?źam to generalnie za skandal ! Nasze firmy jakoś same to nic zaprojektować nie mogą...poza chyba Relaxem i jego kopytem. Reszta to KOPIE !!! Na szczęście jak ka?źde chińskie cuda techniki..materiały z kt?łrych są wykonane są i będą podłej jakości bo nie ma dobrych i super tanich materiał?łw! Przynęty z gumy jak podeszwa, itp. Ci co rzeczywiście projektują oryginalny i dobry sprzęt stosują materiały wysokiej jakości niedostępne dla chińskich projektant?łw i in?źanier?łw Nie zdziwiłbym się jakby się okazało ?źe i Megabassy są made in China. MEGABASS ROBI BLANKI W CHINACH ha ha ha wieszczem zostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Ale Frikus nie to miałem na mysli, wiekszość produecnt?łw wszystkich branz ma tak?źe swoje fabryki w Chinach, ale mi chodziło o kopiowanie czyichś rozwiazań a nie czy produkcja jest w zakałdach firmowych danej firmy czy w zakłądach kradnących patenty innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 21 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2011 wiem, ale wieszczem i tak zostałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Kasa Misiu, kasa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Ja od siebie mogę jeszcze wtrącić, ?źe wizualnie najbardziej kołowrotek firmy na D przypomina mi Mitchell 300xe Swoją drogą posiada go m?łj 14 letni brat i przy cenie 170 zł po roku ma mniejsze luzy ni?ź fiszmejker kt?łrego macałem w sklepie Sama idea szerokiej szpuli, małego przeło?źenia jest te?ź znana rodzimym producentom- Mistrall Super Caster to taki kołowrotek. Przeło?źenie 4:4, mega szeroka szpula, mały korpusik. Tyle tylko, ?źe bez marketingowego szału.Rozwa?źałem ten młynek jakiś czas temu jako taki uniwersalny kołowrotek do kijk?łw do 30 g. Macałem, czytałem, ale na tym się skończyło. Wybrałem Red Arca 10300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Odświe?źę dość stary temat z dość prozaicznego powodu. Wygrałem Dragona Fishmakera RD725i w konkursie i mam kr?łtki i dość rzeczowe pytanie. Czy kołowrotek przy tym rozmiarze wytrzyma wędkowanie gumami 3 calowymi na 7-8 gramowych gł?łwkach, obrot?łwki 3, woblery do 15-20 gr. Nie wnikam w dyskusje o jakości sprzętu. Chciałbym go zało?źyć do spinnnigu 5-25g. z gł?łwnym nastawieniem na okonia, średniego szczupaka. Pytanie czy podoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Bootleg, zał?ł?ź, poł?łw, posprawdzaj i mo?źesz napisać opinię, kt?łrą chętnie wszyscy chętnie poczytamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 7 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2012 Bootleg, zał?ł?ź, poł?łw, posprawdzaj i mo?źesz napisać opinię, kt?łrą chętnie wszyscy chętnie poczytamy Na pewno pod koniec sezonu napisze jak się sprawował. Sam nie mam zbytniego przekonania do kołowrotk?łw Dragona, ale jako ?źe to nagroda i nic mnie nie kosztowała to na pewno przetestuje go pod ka?źdym względem. Chciałem tylko zapytać do jakiego mniej więcej kija ten kołowrotek będzie pasował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 25 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2012 Czy posiada ktoś z Was schemat tego Fishmaker'a? Nie mam na pudełku i w sieci nie mogę znaleźć. Byłbym wdzięczny po rozebrałem ten bardziew i nie wiem jak złożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2013 Witam, trochę odświeżę temat. Miał ktoś do czynienia z Fishmakerem II ? Zastanawiam się nad niższym modelem FD 930.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Witam, trochę odświeżę temat. Miał ktoś do czynienia z Fishmakerem II ? Zastanawiam się nad niższym modelem FD 930.PozdrawiamPlastykowy kołowrotek zupełnie odpada.Ale to tylko moje zdanie i pewnej części wędkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Nie wiem co jest wart ten kołowrotek, bo go nie mam, widziałem program "Z wędka nad wodę" w którym Piotr Matusiak używał Fishmakera do sumowej pały i holował sporą kijanę. Może on powiedziałby coś więcej o tym kołowrotku. Pozdrawiam,drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 tylko, że on łowił chyba na pierwszą wersję tego kołowrotka. Pierwszą mam i jestem ogromnie zadowolony, ale ciekawi mnie ta dwójka po poprawkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 12 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2013 No c�ł�ź, bardzo niewykluczone... A tak swoją drogą, to opinie tester�łw z tej stronki, wzbudzają m�łj podziw ju�ź od dawna... I na podstawie takich badań powstaje ichni ranking... Z niego te�ź mo�źemy się dowiedzieć, �źe Zauber jest kołowrotkiem lepszym od starego czarnego shimanko, Ryobi Excia jest lepsza ni�ź Daiwa Infinity i tak dalej...Tego typu stronki jak Fishing-test, to mo�źna sobie czytywać wieczorami do poduszki �źeby w dobrym humorze i z b�łlem szczęki i brzucha od smiechu, iść sobie spać... A fachowi testerzy z owej strony, to mo�źe niech zaczną przeprowadzać testy cią�źowe... Są trochę prostsze, a instrukcja jest na pudełku... Kiedyś czytałem u nich test Morethana. Zdaje się że Dragon idzie z nim nieomal łeb w łeb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 ale sproboj wdać sie w polemike w komentarzach... zaraz się okaze, że jesteś zakompleksionym wedkarzem intrnetowym ktory nic nie wie i nic nie lowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 ale sproboj wdać sie w polemike w komentarzach... zaraz się okaze, że jesteś zakompleksionym wedkarzem intrnetowym ktory nic nie wie i nic nie lowi Prawda zaś jest taka że dobre rzeczy kosztują. Od spodni i butów począwszy, poprzez kołowrotki a na samochodach i samolotach skończywszy. Dragon za 3 - 4 stówki jest zwykłym, przeciętnym kołowrotkiem, nic więcej. Są od niego gorsze ale też jest cała masa lepszych. W świetle powyższego nie mogę za nic zrozumieć fenomenu wędek Dragona. Po co, pytam się , płacić za popularny chrust rodem z Kraju Środka po tysiąc i więcej złotych??? No chyba że się nie szanuje własnych pieniędzy. Za takie kwoty można zamówić całą masę najróżniejszych i tak naprawdę znakomitych kijów z pracowni. Pięknie wykonanych, pod gust zamawiającego. Ale jak mawiali starożytni: de gustibus non est disputandum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skippi66 Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2013 Za trzy stówy to bym kupił czarnucha 3000 gtm na przykład. Byle w dobrym stanie. I długo cieszył się znakomitym kołowrotkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi