Okonhel Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Nudząc się w domu w kiepską pogodę zrobiłem sobie dwie duże obrotówki na szczupaka (górna listki nr 4 dolna nr 5) . Rzadko łowię te ryby na obrotówki ale zaciekawiły mnie zdjęcia w necie obrotówek z dwoma listkami. Czy ktoś z Was ma jakieś doświadczenia w łowieniu (nie tylko szczupaków) na obrotówki z dwoma listkami ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Moja przynęta nr 1 za szczeniaka. Tandem nr 2 zbroi się trochę inaczej niż zmontowałeś ale kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Stawiają o wiele większy opór, przynajmniej ta na górze, trochę gorzej startują. Ale moje doświadczenia są na rozmiarze nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Moja przynęta nr 1 za szczeniaka. Tandem nr 2 zbroi się trochę inaczej niż zmontowałeś ale kto wie... Trochę inaczej czyli jak ? Mógłbyś chociaż opisać ? W necie widziałem że listki były praktycznie jeden za drugim ale jak tak zrobiłem to stukały o siebie więc rozdzieliłem je trzema koralikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Strzemiączko dolnego skrzydełka nie może być dociskane przez ostatni koralik.Zablokuj trwale na osi przedmiotowy koralik,tak aby dolne strzemiączko miałominimalny luz i mogło swobodnie się obracać.Z doświadczenia wiem,że lepiej działa blacha w której skrzydełko "prowadzące"jest o numer mniejsze od tylnego. Sam pomysł jest dobry.Lepiej to działa,niż klasyczne połączenie w tandemdwóch blaszek. (mnie się plącze). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okonhel Opublikowano 14 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Dzięki za podpowiedz. Wstawię tam mały koralik z mosiądzu i zacisnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Trochę inaczej czyli jak ? Mógłbyś chociaż opisać ? W necie widziałem że listki były praktycznie jeden za drugim ale jak tak zrobiłem to stukały o siebie więc rozdzieliłem je trzema koralikami.Pierwszą paletkę daje się dwa numery mniejszą niż druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Mi osobiście dobrze sprawdziły się duże podwójne obrotówki Savagear'a z chwostem prowadzone średnim tempem nad zielskiem, często jak olewały jerki i gumy obrotówka otwierała wodę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 (edytowane) Swietne przynety na szczupaka i muskie Mozna sobie filmiki na necie poogladac Edytowane 14 Lipca 2016 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Tandemy to nic nowego, bardziej popularne są te z dwoma listkami jeden za drugim, z pierwszym o numer mniejszym od drugiego, jak już powyżej napisano. Na fotce tandemy "Daiwy" (HRT) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Janusz, te wszystkie blystki to od Daiwy? Ta trzecia od lewej to chetnie bym zakupil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Te Daiwy to były takie straganowe bardziej, pełno było ich na Stadionie Dziesięciolecia i na lokalnych targowiskach. Moje najlepsze tandemy to Kettner i potem, z braku Kettnera, Kongery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janusz.walaszewski Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Wiesz to jest sygnowane jako Daiwa, ale robione w Radom ... to znaczy przez HRT Muszę sprawdzić czy jeszcze je mam, jakby co dam znać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Wiesz to jest sygnowane jako Daiwa, ale robione w Radom ... to znaczy przez HRT Muszę sprawdzić czy jeszcze je mam, jakby co dam znać. hehehe myslalem ze teraz to gdzies jest ogolno dostepne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2016 Panie, to było powszechnie dostępne w czasach jak jeszcze na serio pytałem "a co to jest alkohol"? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Te "Daiwy" najprawdopodobniej były produkowane przez Spinexa, kiedyś u nich w firmie kupowałem same skrzydełka takie jak na dwóch pierwszych tandemach po lewej stronie.Dla mnie te tandemy mistrzostwem Świata niestety nie są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi