Skocz do zawartości

MŚ 2018

coloumb

Rekomendowane odpowiedzi

Ze historyczne tematy prewencyjnie klodkuja, trudno. Ale co do diaska nie tak z pilka kopana? Ze jeden lubi Messiego, a innemu podoba sie CR7?

Jesien tuz tuz, zdaje sie, ze trzeba bedzie udowodnic swiatu nasza pilkarska wartosc. Damy rade? Jestesmy w stanie wygrac grupe? Czy w ogole dojdzie do imprezy? Swiatowa polityka moze wygrac ze sportem...

Chyba o tym mozna? Czy klodka od razu?

Grupe mamy latwa, grzech by bylo jej nie wygrac ;)

No ja bym się nie odważył stwierdzić że grupa jest łatwa. Co prawda unikneliśmy najsilniejszych drużyn ale wydaje mi się że w trójce Polska, Dania, Rumunia każdy jest w stanie wygrać z każdym.

Oczywiście nasza reprezentacja jest w stanie pokonać wszystkich rywali ale oni nie będą się przyglądać i swoje ambicje też mają.

Pozostałe drużyny co prawda w całych eliminacjach większej roli zapewne nie odegrają, ale ktoś w meczach z nimi punkty straci, i kto wie czy właśnie te punkty będą ostatecznie decdowaly o awansie.

Generalnie to już nie mogę się doczekać jesieni i liczę na emocjonujące eliminacje i dobra grę naszej reprezentacji ale nie wolno zapominać że w sporcie nic nie jest dane za darmo. W każdym meczu trzeba będzie wyjść i zagrać na wysokim poziomie, jeżeli tak nie będzie przeciwnicy będą w stanie to wykorzystać.

Wystarczy sobie przypomnieć gdzie mecze euro oglądali brązowo medaliści ostatnich mistrzostw świata żeby przypomnieć sobie że w sporcie nikomu nic się nie należy ;)

Edytowane przez MichałM