Przemek Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Witam.Mam pytanie du użytkowników TV HD co byście mi polecili?Teraz ma TV Polsat i jestem średnio zadowolony.Chcę zmienić ale nie wiem czy na Cyfrę czy na N-kę.Dodatkowo chcę zrobić multi-room czyli oglądać HD w 2 pokojach.Proszę o radę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 a czemu nie UPC ? edit: aha no to lipa, bo rzeczywiście tam mają całkiem fajne oferty, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 u mnie na osiedlu nie ma kabla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and67 Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Ja jestem z cyfrą od samego początku (jeszcze to była Wizja),ale oferta N-ki jest nie do pobicia w tej chwili i po skończeniu umowy z cyfrą idę po N-kę.Płacisz 48zł i oglądasz całą ofertę bez kombinowania jakie pakiety płacić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Programy sie nie pokrywaja. Ja lubie futbol - hiszpanski i krajowy. Wiec mam Cyfre+ HD. Multiroom tez maja.Popatrz sobie na to ,co cie interesuje i bedziesz wiedzial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Od 1,5 roku mam n-kę. Jeżeli jesteś fanem HD, naprawdę warto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeeS Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2011 Ja również polecam Nke. Naprawdę działają z głową.Sportowa oferta jest tylko kiepsa, ale jeśli Ci nie zależy to będziesz zadowolony. Od niedawna BBC Knowledge HD i kilka innych kanałów BBC. Wiele usług dodatkowych, faktura w telewizorze. Jeśli się zdecydujesz bierz tylko z dekoderem z możliwością nagywania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak12345 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 Tylko Nka, mam już ponad rok, extra sprawa. Ostatnio dodali kanały BBC, na bbc hd leci Top Gear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 22 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 A jakieś programy wędkarskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2011 hmm ma na tyle dobrze ze mam i N i C+ jesli chodzi o piłke to zdecydowanie C+ sporo lig w tym moja ulubiona angielska,jesli N to super relacje z LM i ligi niemieckie i im podobne niemiecko jezyczne,super programy przyrodnicze w HD na kanale spor...t cos tam lecą czesto wedkarskie filmy.rózne stare włoskie i swierzsze też.cyfra ma moolti rooma ale od pewnego tylko pakietu prestige mam coś takiego na kuchenny TV w N masz wiecej HD i mniejsza kasa do placenia w c+ wiekszy pakiet z lepszymi kanałami to okolo 140zeta w N fajne juz za okolo 50 jak srednio lubisz piłke ligową to bież N aha na N nie masz pakietów Polsatowych na cyfrze sa kanały polsatu polsat 2 polsat info i inne z platformy polsatu poza tymi super sportami itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak12345 Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Jeśli chodzi o programy wędkarskie to czasami leci coś na tvn turbo i rzadko na espn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Nka jest super, zwłaszcza TV Religia i WSI24 U nas na wsi firma dostarczająca Internet za 90 zł daje masę kanałów TV w tym HD, telefon stacjonarny z limitami nie do wygadania i neta 30 Mbit/s. Taki transfer daje niesamowite możliwości. Ogląda sie co chce a nie co dadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIEK522 Opublikowano 27 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Tylko N http://n.pl/oferta/promocja.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 telewizja N - 1080iCyfra + - 720p wysoki bitrate (mało stratna kompresja), lub 1080i , Polsat - 720p, mały bitrate (mocno stratna kompresxja) Jeżeli twój telewizor to tzw. Full HD (1080p) to możesz zastanowić się nad telewizją N. Jeżeli masz tzw. HD Ready to Cyfra + bo korzyści z 1080i nie zauważysz, a 720p ma lepsze odświeżanie. Należy też zwrócić uwagę na bitrate, im niższy bitrate tym gorzej. Oglądam filmy w 720p i 1080p na plaźmie 50 1080p i już z 2,5m nie widać różnicy pomiędzy tymi dwoma standardami. Z metra to już tak - tylko kto ogląda w takiej odległości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Polsat technicznie to kaszana. Kiedyś nagrałem kilka filmów z Discovery i jak wrzuciłem do programu w którym wycinałem reklamy to pokazał niesamowita ilość błędów w strumieniu. Dopiero po przepuszczeniu przez Fixa dało się to zapisać tak aby plyery to zaakceptowały. W innych zagranicznych platformach wyglądało to dużo lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Cyfra + - 720p, wysoki bitrate (mało stratna kompresja)Niestety, blad. Cyfra + ma 1080i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Polsat technicznie to kaszana.Solorz doi z Polshitu kase, bo musi miec na Polkomtel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 O jakości obrazu w głównej mierze decyduje jednak bitrate. 720 z małą kompresja lepiej wygląda niż 1080 z dużą. Obawiam się jednak, że żadna TV nie daje możliwości oglądania w tzw. True HD. Ja żeby sobie zgromadzić kilka dobrych filmów w tym formacie musiałem kupić 3 dyski pow. 1 TB. Ale było warto bo oglądanie produkcji z serii IMAX w jakimś bida HD to profanacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Cyfra + - 720p, wysoki bitrate (mało stratna kompresja)Niestety, blad. Cyfra + ma 1080i. Nie do końca - doczytałem się - obaj nie mamy racji. Cyfra + używa 720p i 1080i - w zależności od tego co nadaje http://www.cyfra.info.pl/hdmi.html Tryb 720p w naszej opinii ma wpływ na lepsze odwzorowanie ruchomych sekwencji, co ma duże znaczenie w przypadku transmisji wydarze sportowych. Pozostałe, dostępne na platformie CYFRA+ programy HD tj. CANAL+ Film HD i NATIONAL GEOGRAPHIC HD korzystają z przekazu 1080i. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Jak się wykupione pasmo dzieli na przeźroczyste kromeczki to tak to wygląda. Powinni pisać, prawie HD. Cały czas chodzi i bitrate. Jak się wie na czym polega kompresja MPEG4 to się wie, że im mniejsza tym lepiej oddaje ruch. W szybkich ujęciach klatki się zmieniają diametralnie a algorytm MPEG zapisuje tylko zmiany w obrazie. Przy małym bitrate widać pixelioze. Oglądałem wczoraj Inception w True HD. Film 140 min ma 32 GB. Scen dynamicznym mnóstwo a obraz cały czas żyleta, tylko dysk się spocił trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Film 140 min ma 32 GB. Scen dynamicznym mnóstwo a obraz cały czas żyleta, tylko dysk się spocił trochę A z pendrive'a by nie poszedl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 Jak dobry pendriv + tryb high speed w USB to teoretycznie powinno iść, ale różnie to w praktyce bywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi