Skocz do zawartości
  • 0

Nowe silniki 2T z Ukrainy

Wojtasz

Pytanie

Chłopaki trochę grzebałem po necie i znalazłem ciekawe silniki. Chodzi mi o Tohatsu 2T. Na Ukrainie są w ciągłej sprzedazy. Jest np model m6b, czyli dwusuwowy silnik z dwoma garnkami. Jest to chyba bardzo ciekawa opcja dla kogoś kto chce nieduży cichy silnik, a wersja 8-9,8 km jest rownież, a ich waga to całe 26 kg, czyli są mega lekkie. Koszt takiego 9,8 na Ukrainie to około 7 tys zł. Może i nie mało, ale nowka sztuka i chyba maja lepszy moment obrotowy od 4T i co za tym idzie maja mocniejszego powera ????. Pytanie jak na granicy, gdyby np chciał go przywiezc zaprzyjaźniony kolega z Ukrainy bez pudełka, tylko np zapierami na niego wlasnie ???? Czy gra warta zachodu ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Bierz Tośkę 9,8 z giełdy. 37 kg.

Myślałem o tym zaraz jak Tośka pojawiła się na giełdzie ale nie jestem do końca przekonany bo moja koncepcja upadnie. Warunki wodowania czasem trudne 26kg a 37kg to wbrew pozorom spora różnica nosiłem więc wiem jak to wygląda w praktyce. Sprzedałem łódkę 4,20 i silnik 10KM, żeby kupić lekki zestaw ponton i w miarę możliwości lekki silnik z uwagi na mobilność zestawu.

• 0

Mam Kolibra KM330D i mam nadzieję, że taki 6KM 4T go w miarę ogarnie, ale nikt z moich znajomych nie ma takiego silnika a chciałbym spróbować jak to lata.

Mam taki zestaw. 24-25 na godzinę w pojedynkę + trochę sprzętu. We dwóch z gratami pchanie wody 12-13 kmh.

• 0

http://shop.westboat.ru/katalog/Tohatsu_outboard/2T/

Temat urabiałem poł roku , cena na pograniczu opłacalnosci plus jakieś 1000 pln  dla Mrówki ;)

Jeszcze  mozna sprowadzic z UK stare zapasy  :D Marinerów i Yamah 

Witam wszystkich.

Mam Tośkę 9.8 2T=26kg od westboat. Kosztowało mnie to 5290zł + 40zł z dostawą. W zestawie silnik z zamontowaną śrubą po przeglądzie rozruchowym + zbiornik 12litrów + linia paliwowa + świeca i klucze. Wszystko funkel nówka. Musicie wejść na ich stronę i napisać do nich maila. Wszystko uzgodnicie w języku polskim. Gwarancja niby jest, ale nawet nie biorę sobie tego do głowy. Piętnastoletni złom na allegro kosztuje 3,5 tyś - wolę nowy.

Pozdrawiam.

• Like 1

• 0

Panowie! Czy yamaha 6KM 2t na dwóch garach pójdzie w ślizgu na pontonie 300cm w dwie osoby?

Miałem taką 6 km i 8 obie fruwały z Bushem skate 350

https://youtu.be/G1ABaBS7qmI

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kolega pyta czy pójdzie na 6 KM w ślizgu w dwie osoby.