Skocz do zawartości
  • 0

Nowe silniki 2T z Ukrainy

Wojtasz

Pytanie

Chłopaki trochę grzebałem po necie i znalazłem ciekawe silniki. Chodzi mi o Tohatsu 2T. Na Ukrainie są w ciągłej sprzedazy. Jest np model m6b, czyli dwusuwowy silnik z dwoma garnkami. Jest to chyba bardzo ciekawa opcja dla kogoś kto chce nieduży cichy silnik, a wersja 8-9,8 km jest rownież, a ich waga to całe 26 kg, czyli są mega lekkie. Koszt takiego 9,8 na Ukrainie to około 7 tys zł. Może i nie mało, ale nowka sztuka i chyba maja lepszy moment obrotowy od 4T i co za tym idzie maja mocniejszego powera ????. Pytanie jak na granicy, gdyby np chciał go przywiezc zaprzyjaźniony kolega z Ukrainy bez pudełka, tylko np zapierami na niego wlasnie ???? Czy gra warta zachodu ?

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Godski 95% przechodzi wszystko morsko paczka przy madrze wypelnionej deklaracji i kwitach te 5% no teraz z pisiorkami 10% to twoj pech jak akurat otworza twoj kontenr,Robert ja bez przekory odpowiadam robie juz tak kilkanascie lat i jeszcze zadna morska paczke nie zaplacilem cla

Edytowane przez sharkfishing
  • Like 1

• 0

Godski 95% przechodzi wszystko morsko paczka przy madrze wypelnionej deklaracji i kwitach te 5% no teraz z pisiorkami 10% to twoj pech jak akurat otworza twoj kontenr,Robert ja bez przekory odpowiadam robie juz tak kilkanascie lat i jeszcze zadna morska paczke nie zaplacilem cla

Mnie raczej chodzi o to czy wpuszcza do PL silnik 2T. Przecież jest zakaz używania i wwozu pewnie też.

Mógłbyś podać linka do Suzuki 2T 15 KM 26 kg? Taki jak ten:

https://lodki-minsk.by/tovar/motor-suzuki-dt15as/

• 0

W Polsce nie możesz legalnie sprzedawać nowych 2T nie spełniające norm spalania, ale możesz normalnie kupować używane lub prywatnie sprowadzać. Przecież nadal możesz kupić używanego Trabanta czy Wartburga, tak samo jak kwitnie handel używanymi zaburtowym silnikami 2T