Skocz do zawartości

Woblery BONITO łowił ktoś??

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 lata później...

Większość swoich kleniojazi 50+ złowiłem na Bonito. Idealnie 3mają się silnego, odrzańskiego nutru, świetnie latają - ogólnie dobre i tanie....

Patu tylko z tego co Jasiu ostatni owspominal to producent gdzieś się zaszył i jesli komuś pasują to lepiej kupic wieksza ilośc...

...takze potwierdzam ze woblery bardzo dobre.i o dziwo za taka kase nie trafia sie sztuki gorsze czy lesze...Szczegolnie okon i klen oba 3.5 cm floating u mnie sie sprawdzaly.Jazia na nie zlapalem zadnego ale grube okonie z narwi sie trafialy, sporo szczuplych i kilka kleni do 1kg, ktorym nawet wolfram nie przeszkadzal.

Większość swoich kleniojazi 50+ złowiłem na Bonito. Idealnie 3mają się silnego, odrzańskiego nutru, świetnie latają - ogólnie dobre i tanie....

Patu tylko z tego co Jasiu ostatni owspominal to producent gdzieś się zaszył i jesli komuś pasują to lepiej kupic wieksza ilośc...

Słyszałem Mifku, słyszałem...tylko mieć nadzieję, że się odszyje przed sezonem :mellow:

Dołożę swoje pięć groszy

Woblery Bonito produkowane są przez p. Jacka Wargockiego z Sochaczewa (603 251 924) w kilku rozmiarach. Ja jestem właścicielem kilku egzemplarzy rozmiarach 2,5; 2,7; 3,5 oraz nowości, czyli boleniowego, 5 cm wobka.

2,5 i 3,5 to praktycznie ten sam wobler tylko w innej skali (i z innym uzbrojeniem oczywiście). Pracują bardzo agresywnie, schodzą stosunkowo głęboko jak na takie rozmiary i głębokość osiągają dość szybko. Problemy pojawiają się z nimi w momencie gdy mamy niesprzyjający wiatr. Przez szeroki, duży ster wobler traci lotność, często koziołkuje i przez to jakby troszkę mniej przyjemnie się nim łowi.

2,7 jest troszkę inny. W porównaniu do 2,5 jest minimalnie dłuższy i tą wersję śmiało nazwałbym wersją flat gdyż jest stosunkowo płaski.

Troszkę na nie połowiłem, zwłaszcza na pękatą 3,5 cm choć muszę przyznać, że skusiło się na nią sporo szczupaczków do 50 cm.

W maju tego roku będę testował dwa boleniowe wabiki. Te mają już normalny ster (porównałbym go do salmo minnowa) i podobno migotliwą pracę.

Boniciaki kupowałem w Sochaczewie, Konstancinie i Płocku także jakby ktoś szukał w tych miejscowościach to mogę pomóc :D

Mam 4 sztuki woblerów Bonito wygranych w jakimś konkursie. Wyglądają nieźle i są w oryginalnych kartonikach.

pływający 4cm/3,5g to chyba model okoń 20F z FM

pływający 7,0cm/12,5g model krąp F40 z FM

tonący 4cm/4g płotkopodobny z czerwonym podbrzuszem

tonący 5cm/5,5g model sandacz 20S

Po 8 zeta + przesyłka mogę się ich pozbyć.