Tommek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Witam,ostatnio znalazłem w sklepie woblery BONITO muszę przyznać że nigdy o nich nie słyszałem i w sumie cena jest kusząca,czy może ktoś z Was ich używał i może coś o nich powiedzieć?? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2006 Z tego co sie orientuję pewnien Jegomość z Zielonej Góry uzywa ich głównie przy polowaniu na białego drapieżnika i bardzo je sobie chwali... Może coś powie niebawem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuzyn Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Hej! Łowiłem głównie na tonące bączki (te najbardziej zbliżone do kuli). Lecą daleko i prosto, kosztują niewiele... i podobają się kleniom!!! Pozdrawiam kuzyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 27 Kwietnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2006 woblerki sa naprawde dobre lowilem na kilka egzemplarzy i conieco polowilem przede wszystkim klenie szczupaki i okonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Gdzie w necie można kupić BONITO poza fishing-martem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 www.woblerybonito.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 DziękiOczywiście ten adres też znam, ale w obu przypadkach woblery są drogie jak na tą markę. Podobno dostępne są w cenie ok 9 zł gdzieś tylko gdzie?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monk Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Za 9 pln to ja też chce Daj znać jak znajdziesz je w takiej cenie, bo u mnie to obowiązkowa pozycja na klenio-jazie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Większość swoich kleniojazi 50+ złowiłem na Bonito. Idealnie 3mają się silnego, odrzańskiego nutru, świetnie latają - ogólnie dobre i tanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Większość swoich kleniojazi 50+ złowiłem na Bonito. Idealnie 3mają się silnego, odrzańskiego nutru, świetnie latają - ogólnie dobre i tanie.... Patu tylko z tego co Jasiu ostatni owspominal to producent gdzieś się zaszył i jesli komuś pasują to lepiej kupic wieksza ilośc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcelinho2204 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 NAPRAWDE WOBKI GODNE POLECENIA..MOJE KLENIE JE UWIELBIAJĄ:)POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 NAPRAWDE WOBKI GODNE POLECENIA..MOJE KLENIE JE UWIELBIAJĄ:)POLECAMNie krzycz bo szczypie w oczy;pTylko uważajcie bo te opisane jako 3.5cm są bardzoooo duże jak na 3.5cm:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 I właśnie w taki sposób pomogliśmy w sprzedaży dużej ilości woblerów BONITO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 ...takze potwierdzam ze woblery bardzo dobre.i o dziwo za taka kase nie trafia sie sztuki gorsze czy lesze...Szczegolnie okon i klen oba 3.5 cm floating u mnie sie sprawdzaly.Jazia na nie zlapalem zadnego ale grube okonie z narwi sie trafialy, sporo szczuplych i kilka kleni do 1kg, ktorym nawet wolfram nie przeszkadzal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 klenie i bonito ida w parze http://www.jerkbait.pl/?p=311 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Większość swoich kleniojazi 50+ złowiłem na Bonito. Idealnie 3mają się silnego, odrzańskiego nutru, świetnie latają - ogólnie dobre i tanie.... Patu tylko z tego co Jasiu ostatni owspominal to producent gdzieś się zaszył i jesli komuś pasują to lepiej kupic wieksza ilośc...Słyszałem Mifku, słyszałem...tylko mieć nadzieję, że się odszyje przed sezonem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Dołożę swoje pięć groszy Woblery Bonito produkowane są przez p. Jacka Wargockiego z Sochaczewa (603 251 924) w kilku rozmiarach. Ja jestem właścicielem kilku egzemplarzy rozmiarach 2,5; 2,7; 3,5 oraz nowości, czyli boleniowego, 5 cm wobka. 2,5 i 3,5 to praktycznie ten sam wobler tylko w innej skali (i z innym uzbrojeniem oczywiście). Pracują bardzo agresywnie, schodzą stosunkowo głęboko jak na takie rozmiary i głębokość osiągają dość szybko. Problemy pojawiają się z nimi w momencie gdy mamy niesprzyjający wiatr. Przez szeroki, duży ster wobler traci lotność, często koziołkuje i przez to jakby troszkę mniej przyjemnie się nim łowi.2,7 jest troszkę inny. W porównaniu do 2,5 jest minimalnie dłuższy i tą wersję śmiało nazwałbym wersją flat gdyż jest stosunkowo płaski.Troszkę na nie połowiłem, zwłaszcza na pękatą 3,5 cm choć muszę przyznać, że skusiło się na nią sporo szczupaczków do 50 cm. W maju tego roku będę testował dwa boleniowe wabiki. Te mają już normalny ster (porównałbym go do salmo minnowa) i podobno migotliwą pracę. Boniciaki kupowałem w Sochaczewie, Konstancinie i Płocku także jakby ktoś szukał w tych miejscowościach to mogę pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 @czermin jak możesz wrzuć fotkę tych boleniówek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Pan google to dość przyjazny koleś jednak http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/bonito-bolen-g5-a20- p1406-k8623.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 A skąd pan mifek wie ,że o tego chodzi ,że mi tu z google proponuje? Może wyszedł jakiś inny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Wydaje mi się, że to raczej ten sam model. Ale dla pewności dam zdjęcia boleniówek (pierwsze to porównanie ze znanym, lubianym i cenionym salmo stingiem 6f): i teraz porównanie dwóch najmniejszych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Dzięki czermin:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Mam 4 sztuki woblerów Bonito wygranych w jakimś konkursie. Wyglądają nieźle i są w oryginalnych kartonikach. pływający 4cm/3,5g to chyba model okoń 20F z FMpływający 7,0cm/12,5g model krąp F40 z FMtonący 4cm/4g płotkopodobny z czerwonym podbrzuszemtonący 5cm/5,5g model sandacz 20S Po 8 zeta + przesyłka mogę się ich pozbyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciekj Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Pierwsze Bonito dostałem parę ładnych lat temu jak wchodziły do sklepów. Długo nie mogłem się do nich przekonać. Teraz łowię na nie równie często jak na rapalki czy salmiaki. U mnie się sprawdzają, są dobrze wykonane i fajnie pracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krąpiu Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Mojego największego klenia (51cm) złowiłem na bonito 3,5 cm F. Jazie również je lubiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi