Bujo Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Witam, Dla mnie dwa modele z ich oferty sa podstawowymi na pstraga.Byla jeszcze kiedys seria zrobiona specjalnie na zamowienie, pod ta rybe. Moze uda sie Jacka namowic na kontynuacje. Sporo kleni tez padlo na te woblerki. Uwazam je za bardzo dobre i wytrzymale ( plytkie kamieniste rzeki). Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Potwierdzam, w sumie mniej znana f-ma a te co sprawdzalem modele (wiekszosc wylowilem <_< - trafil sie jakis pasjonat z inklinacja do zostawiania ich na zaczepach).Zlowilem na to troche jazi (modele 35-4cm na oko) i ze 2 pstragi (jakis model ~6cm)Cecha rozpoznawcza - ch-czny ksztalt steru (obustronnie sciety) Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiatek Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 witam !woblerki bonito 4cm to rewelacja na klenie powyżej 50 cm właśnie na bonito złowiłem kilkanaście sztuk ponad 50 cm !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Ja na troszkę większy model Bonita wyciągnąłem pare krótkich szczupłych. Fajnie pracują, ale do moich ulubionych nie należą. Pozdr Czaro73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Producent nie zaszył się tylko siedzi w lakierach i tyra,ale ciągle jest przyczajony i jak kiedys wypali..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Czermin z tego co widzę kupiłeś woblery na klenia o agresywnej pracy, na płytka wodę do sprowadzania z nurtem w sam raz na bzure koło kładki. Na dużego klenia. Wobki na bolka są z mniejszym sterem ale nic strasznego jak chcesz wymienię je na boleniowe. Czasami jeżdżę przez leszno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Fajnie że się odezwałeś @wobek Podpowiedz przy okazji kto w Podlaskim handluje Bonito bo to towar deficytowy ostatnio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2011 Czermin z tego co widzę kupiłeś woblery na klenia o agresywnej pracy, na płytka wodę do sprowadzania z nurtem w sam raz na bzure koło kładki. Na dużego klenia. Wobki na bolka są z mniejszym sterem ale nic strasznego jak chcesz wymienię je na boleniowe. Czasami jeżdżę przez leszno. W Płocku na Dworcowej były podpisane jako boleń i tym się sugerowałem jeszcze nie były w wodzie, stąd ta pomyłka. Ale je sobie zostawię, najwyżej kiedyś dokupię typowe boleniówki. Do maja jeszcze troszkę czasu zostało Może nawet pojutrze przejdę się na dworcową, bo akurat jutro będę w Płocku i poszukam z małymi sterami, może nawet powiem, że pomylili model pstrąg z boleniem edit: czyli porównanie do salmo minnowa powyżej jak najbardziej trafne. w poniedziałek poszukam na dworcowej typowych boleniówek i wkleję fotki jak się uda znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Nikt tam nie handluje moimi wobkami. Jeśli jest zapotrzebowanie w jakimś sklepie to daj namiary a zadzwonię i może dogadam się z właścicielem na jakąś współpracę. Ja najdalej na wschód docieram do Łomży i Ostrów Mazowiecka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Czermin na te wobki które Ty kupiłeś, koło kładki gdzie jezdzisz biora takie klenie. Szkoda że ja nie mogę tam teraz łowić. Wobki testuje tam mój kolega Artur i ma takie wyniki jak na fotkach.a boleniowy wobler jest na ostatnim zdjęciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 @wobek -Jaka jest różnica między tym 2.7cm a 2.5cm oprócz wielkości i kształtu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Różnica między 2.5 a 2.7 jest taka że 2.7 już nie produkuje, miały drobniejszą prace i były lepsze na wczesną wiosnę na jazie natomiast pod mostem w Rogalinku łowiłem na nie ładne okonie.Dziwi mnie dlaczego piszesz że 3.5 to duże 3.5. Myślałem że 3.5cm zawsze jest takie same. Nie produkuję 2.7 bo przerobiłem formę i nie mogę złapać stabilizacji, mam za dużo ustawiania przy tym modelu i jest to za małe pieniądze nieopłacalne.Natomiast 2.5 będę w tym roku produkował z innym drutem i sterem, będą takie powierzchniowe z pracą do 10cm pod powierzchnią i takie z pracą do metra. Tonące bedą z ciężka śruciną by na sporej rzece można było rzucić dosyć daleko. Szkoda że już nie mieszkam w Poznaniu, macie fajną rzekę i w okolicy Piły rzeczki pstrągowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Przed sezonem pstrągowym zakupiłem 2 szt. woblerów pstrąga.Wyglądają super, pracują tak samo, ale obie kotwiczki są już zardzewiałe, słabej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 @ wobek o jakich rzeczkach mówisz?a co do tego ,że napisałem,że są duże to daje fote- pierwsze lepsze wobki z pudełka kleniowego opisane jako 3.5cm -środkowy Bonito:)Wszystkie opisane na 3.5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Myslałem że pomyliłeś 3.5 z czwórką.A 3.5 jest grubszy jak inne i ma długi ster, ale taka jego uroda i tyle.Ja uważam że takie ryby jak klenie na małe wobki to biorą tylko powinno nazywać się je klenikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Maniak kotwiczki są adekwatne do ceny woblera. Dobra kotwiczka w hurcie kosztuje 2 zł więc łatwo policzyc że wobek musiałby kosztować 4zł więcej. A te kotwiczki są takiej jakości co przy innych woblerach w zbliżonej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Byłem dziś na dworcowej w Płocku (sklep Marlin) i kupiłem sobie jednego właściwego, boleniowego wobka stoją w jednym rzędzie z pstrągami i każdy ma na cenie napisane boleń więc łatwo się pomylić, kosztują tam chyba 11,50. Dokupiłem jeszcze jedną pchełkę 2,5 cm za 10,50 zł.No i ważna sprawa- na stronie fishing-mart napisane jest, że tonące boniciaki model boleń ważą 5,5 grama. Na pudełku od mojego napisane jest, że waży 6 g. I istotnie, wydaje mi się, że jest cięższy od tamtych z poprzednich zdjęć.Te płytko schodzące boniciaki byłyby hitem! Czekam na jakiekolwiek info i mogę brać na starcie z 6-8 sztuk. Przydałoby mi się coś takiego na kładkę- jak woda jest niższa to nie mogę korzystać z boniciaków i wybieram płycej chodzące sieki, a tak byłoby więcej alternatyw.Apropos kotwiczek- te dzisiejsze są uzbrojone w troszkę inne kotwiczki, te są troszkę grubsze, czarne. Z tego co mnie pamięć nie myli za 10 zł można dostać wobki bonito w Konstancinie- Chyliczkach (koło przystanku Sowińskiego) oraz w Sochaczewie w Chodakowie koło cukierni. Widziałem jeszcze boniciaki w zoologicznym w Tesco na Górczewskiej w Warszawie z tym, że w troszkę wyższych cenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Ten wobler na bolenia waży 5.5g lub 7.5g, a pływajacy 4g. Fishing-mart nie ma tych najcięższych. A na kładkę to niech Pan sie wstrzyma jak powklejam tegoroczne wobki ,bo troszkę stery w tamtych były za długie i one na innej wodzie prowadzone pod prąd są za agresywne. Na kładce kolega łowił na nie klenie powyzej 40cm a trafił sie też 57cm. Tylko czasami trzeba zostać i czekać aż sie ściemni. I tam najlepiej biora na wobka sprowadzanego po luku z nurtem ,w poprzek z przytrzymaniem i bardzo wolne prowadzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 W Poznaniu gdzieś są? Bo mieszkam w tym jednym z największych miast w Polsce a czasem się czuje jak na wsi (jeżeli o sprzęt spinningowy chodzi-szczególnie przynęty..) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Wstawiłem do dwóch hurtowni w poznaniu i ani kasy ani woblerów jak do tej pory, wiec pewnie gdzies tam sa, podobno w sklepie na Warszawskiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Kotwice mogłyby być lepsze (wytrzymują hol 1-2szt grubych kleniojazi w nurcie), choć za tą cenę nie można wymagać cudów. Generalnie i tak każdy zmienia je na swoje...Mała reklama łowności klenia 3.5cm ... http://foto.fishing.pl/layout/set/fullscreen/galerie-prywatn e/spinningowe-lowy-galeria-patryka-s/odrzanski-kleofas http://foto.fishing.pl/layout/set/fullscreen/galerie-prywatn e/spinningowe-lowy-galeria-patryka-s/jaziu http://foto.fishing.pl/layout/set/fullscreen/galerie-prywatn e/spinningowe-lowy-galeria-patryka-s/jaz2 http://foto.fishing.pl/layout/set/fullscreen/galerie-prywatn e/spinningowe-lowy-galeria-patryka-s/wypasiony-odrzanski-kle niozaur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Eh Patryk rozbudzasz tesknote za TYMI klimatami A to jezscze pare miesiecy czekania i przebierania nogami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Daniel - zanim się obejrzyszk, to już będziemy obławiać co lepsze mety klenio-jaziowe ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2011 Oby bylo tak jak mowisz Patryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobek Opublikowano 20 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Keri wybierz dwie sztuki z oklejanych. Pieniążki wpłyneły na konto ale i grypsko wpłynęło do mojego organizmu. Wyślę jak podniosę sie z łóżka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi