Skocz do zawartości

Woblery BONITO łowił ktoś??

Tommek

Rekomendowane odpowiedzi

To brzmi ciekawie ;) aaa możesz bliżej opisać ich pracę? albo porównać do jakiś innych seryjnych wobków? Duży opór stawiają w wodzie? 

Z góry dziękuje!

nie stawia dużego oporu w wodzie,zależy też jakiej używasz żyłki,ja łowie na 0,20 i w zupełności wystarczy i uciągne każdego wobka pod prąd,ten bonitek ma ładną prace migotliwą i nie trzeba go prowadzić tak szybko ile fabryka dała

• Like 1

Witam,

@Mariano- okon to kapitalny wobler, bardzo polecam kolory black/gold i 17. Mi z powodzeniem zastąpiły stare Salmo Hornet. Tegoroczne rozpoczęcie sezonu na Arkadi, 10 chłopa na odcinku, posniegowka, zimno, 4 ryby, wszystkie u mnie, wszystkie na Bonito. Dla mnie najważniejsza zaleta jest powtarzalnosc, jak urwe, zakładam następnego i ognia. Obecnie mam ich w pudelkach min. 120 sztuk i za dwa tygodnie jadę do Plocka po następne.

Jacek ma według mnie niesamowity talent, każdy nowy model łowi od razu ryby, nie muszę sie uczyć jak je poprowadzić. Jakoś wczesna jesienią pierwszy raz zarzucilem uklejke 7 cm, wpadła do wody, może ćwierć obrotu korbka i ryp, pstrag miał ciut ponad 50 :)

Pozdrawiam i polecam.

Bujo

Michał to mój pierwszy sezon kiedy ze zwiększoną intesywnością łowię na te wobki.Rybki je polubiły, więc mi pasuje bo tak jak pisałeś mają powtarzalność.Po całym sezonie będę w stanie wyselekcjonować te które okażą się "killerami".

Przy następnej wizycie w Płocku postaram sie spotkać osobiście z twórcą ;)

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

mam takie pytanie czy wszystkie woby Bonito klen i nie tylko placza sie u Was kotwiczki zakupilem 3 sztuki i w kazdej jest ta sama denerwujaca sytuacjia prosze o szybko odpowiec i zycze polamania kija ;]

Zmień kółeczka na mniejszą śr. , kotwice na mniejsze itd. kombinuj  :ph34r: