chlodnica Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Objawy:spływając z wody nagle dostał wysokich obrotów,zgasiłem i myślałem że to zerwany klin...Po sprawdzeniu okazało się,że wszystko z klinem ok.Ponownie uruchomiłem silnik.Odpalił bezproblemowo,ale gdy chciałem wbić bieg do przodu to okazało się że nie można...Coś blokuje...Czy rozsypała się przekładnia (ośki potraciły zęby,czy może jakiś wodzik,prowadnica)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Bez palenia biegi wchodzą? Jeżeli nie, sprubuj bez zapłonu na samej szarpance (rozruszniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Można zajrzeć do spodziny jak dalej będzie blokowało. Albo problem z ciegnem(na 99℅) albo coś ze spodziną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Bez palenia biegi wchodzą?Nie,nie wchodzą...Dzisiaj sprawdzę ośkę wybieraka biegów w spodzinie...Mam nadzieję,że to nie przekładnia...Silnik z 2006 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Rozkręciłem spodzinę i wszystko ok...Zdemontowałem również część nad spodziną i wyjąłem długi wałek napędowy...W górnej części wałka zęby pościerane.Nadal na po demontażu brak możliwości zmiany biegu...Chyba to wina przekładni...Naprawa chyba nieopłacalna... Rozejrzę się za innym silnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 (edytowane) Anoooooo. Śrubą fa rady przekręcić w łapkach? Edytowane 20 Lipca 2016 przez trout master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitro Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Podrzuć w miarę możliwości zdjęcia uszkodzeń. Często można dorobić koła zębate i inną drobnicę u dowolnego Jurka tokarza/ frezera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 rozebranie tej spodzinki to 5 minut , chyba szkoda nie spróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 rozebranie tej spodzinki to 5 minut , chyba szkoda nie spróbować Rozkręciłem spodzinę i wszystko ok...Zdemontowałem również część nad spodziną i wyjąłem długi wałek napędowy...W górnej części wałka zęby pościerane.Nadal na po demontażu brak możliwości zmiany biegu...Chyba to wina przekładni...Naprawa chyba nieopłacalna... Rozejrzę się za innym silnikiem... Jak będę miał więcej czasu to się zabiorę za przekładnię...Póki co zakupiłem już inny silniczek i jestem z niego mega zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi