joker Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Przyjdzie dzień gdy gościu zapłacze za tymi Brzanami Wcale nie zapłacze. Obwini rybaków, kormorany i wydry. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Hmmm ... a ja zawsze myslalem ze brzana jest powszechnie uwazana za rybe niejadalna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Hmmm ... a ja zawsze myslalem ze brzana jest powszechnie uwazana za rybe niejadalna .K...a . W tym kraju gdyby występowała trująca ryba z Chorwacji Ostrosz Drakon to i tak mięsiarze znaleźli by sposób na jej przyrządzenie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2016 K...a . W tym kraju gdyby występowała trująca ryba z Chorwacji Ostrosz Drakon to i tak mięsiarze znaleźli by sposób na jej przyrządzenie. Andrzej moczona w polskim bimbrze i żadna trucizna nie straszna . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Wcale nie zapłacze. Obwini rybaków, kormorany i wydry.Różne są formy płaczu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rlodz Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 K...a . W tym kraju gdyby występowała trująca ryba z Chorwacji Ostrosz Drakon to i tak mięsiarze znaleźli by sposób na jej przyrządzenie. Z tego co gdzieś tam wyczytałem, to ostrosz jest, że tak powiem jadowity (kolce jadowe), ale nie trujący. Przeciwnie, ponoć smaczny i chętnie przyrządzany. Wysoka temperatura neutralizuje toksyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek0l Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 M. Śródziemne opanowuje gatunek o naprawdę trującym mięsie: https://en.wikipedia.org/wiki/Lagocephalus_sceleratus .Mocno spokrewniony z gatunkami, które Japończycy nazywają fugu i zajadają się nimi, mając pełna świadomość , że dla ok. 300 smakoszy rocznie będzie to ostatni posiłek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jak jeszcze funkcjonował "bergiel" w Warszawie [kolektor ściekowy - zrzut ścieków wprost do Wisły] to tam na samych zrzucie, w tych gównach śmieciach i smrodzie z reguły siedziało kilku "dziadków" ze spławiczkiem albo "denką". Łowili głownie leszcze, sumki, jazie - w zasadzie wszystko co tam podchodziło te smakowite kąski ze ścieku wyjadać. Oni brali te ryby. Raz sie przemogłem żeby zagadać z jednym z nich czy się nie brzydzi tego spożywać - to otrzymałem fachowe wyjaśnienie że jak się wymoczy w mleku przez noc to jest pycha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 M. Śródziemne opanowuje gatunek o naprawdę trującym mięsie: https://en.wikipedia.org/wiki/Lagocephalus_sceleratus .Mocno spokrewniony z gatunkami, które Japończycy nazywają fugu i zajadają się nimi, mając pełna świadomość , że dla ok. 300 smakoszy rocznie będzie to ostatni posiłek.Chyba miałem przyjemność w tym roku spotkać na wybrzeżu Krety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Jak jeszcze funkcjonował "bergiel" w Warszawie [kolektor ściekowy - zrzut ścieków wprost do Wisły] to tam na samych zrzucie, w tych gównach śmieciach i smrodzie z reguły siedziało kilku "dziadków" ze spławiczkiem albo "denką". Łowili głownie leszcze, sumki, jazie - w zasadzie wszystko co tam podchodziło te smakowite kąski ze ścieku wyjadać. Oni brali te ryby. Raz sie przemogłem żeby zagadać z jednym z nich czy się nie brzydzi tego spożywać - to otrzymałem fachowe wyjaśnienie że jak się wymoczy w mleku przez noc to jest pycha Jest takie powiedzenie;Człowiek nie świnia zje ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thrill Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Chyba dotarła do tego Pana fala krytyki bo zdjęcia zniknęły z fb, a ilość osób lubiących tą stronę przez tydzień spadła o 95 %. Z tym że takie praktyki nie odciągną go od wędkowania i traktowania ryb w inny sposób niż do tej pory.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Chyba dotarła do tego Pana fala krytyki bo zdjęcia zniknęły z fb, a ilość osób lubiących tą stronę przez tydzień spadła o 95 %. Z tym że takie praktyki nie odciągną go od wędkowania i traktowania ryb w inny sposób niż do tej pory..Jak to ściągnął z fb to już jest mały krok naprzód , dał mu do myślenia . Spadek popularności na takim fb dla niektórych to katastrofa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Chyba wogóle została wyczyszczona bo brak jakichkolwiek zdjęć, wpisów etc. Edytowane 11 Sierpnia 2016 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Będzie nowe konto i nieco inne foty. Dodatkowo dwie ryby na 100 wypuści i będzie wszystkim opowiadał, jaki on jest c&r.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Ostatnio na urlopie spotkałem kolesia-dość młody,wiedzę wędkarską miał sporą,porządnie zanęcił,łowił głównie leszcze chwalił się,że złowił 20 sztuk,natomiast nie wspomniał,co z nimi zrobił,lecz gdy rozmawiał z leśnym dziadkiem-stałym bywalcem miejscówki,to mimowolnie dowiedziałem się,że już nie ma gdzie tej ryby upychać,bo zamrażalnik pęka w szwach,połowił i dał leśnemu dziadkowi.Teraz już wiem,że dobrze zrobiłem nie wspominając mu o sumku,którego złowiłem,oraz stwierdziłem,że na kolejną rozmowę z nim o wędkowaniu nie mam najmniejszej ochoty.Niech mu te leszcze ością w gardle staną. Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 29 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2016 (edytowane) Jak jeszcze funkcjonował "bergiel" w Warszawie [kolektor ściekowy - zrzut ścieków wprost do Wisły]to tam na samych zrzucie, w tych gównach śmieciach i smrodzie z reguły siedziało kilku "dziadków" ze spławiczkiem albo "denką". Łowili głownie leszcze, sumki, jazie - w zasadzie wszystko co tam podchodziło te smakowite kąski ze ścieku wyjadać. Oni brali te ryby. Raz sie przemogłem żeby zagadać z jednym z nich czy się nie brzydzi tego spożywać - to otrzymałem fachowe wyjaśnienie że jak się wymoczy w mleku przez noc to jest pycha Co rejon to obyczaj, u mnie (Ślunsk) dziady najpierw moczo w mleku co by metale ciężkie wyciągnęło, później to Panie Friko tylko ocet i cytryna - ot i panaceum na każdą rybę wyciągniętą choćby i z gówna Wracając do jegomościa z pejsbuka, niejeden taki Panowie tutaj na J siedzi, wiedzę czerpie, pytania zadaje, a C&R to tylko pusty slogan .Smutne w sumie, że to młody człowiek i prezentuje taki brak szacunku dla ryb ! Edytowane 29 Sierpnia 2016 przez Zwierzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Widać nagonka mu nie posłużyła bo konto skasował albo ja mam zablokowany do niego dostęp bo nie widzę nic na tym koncie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie sądzę,patologia na fejsie ma się dobrze,skoro nie blokują zwyroli takich,jak ten:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=827958667305163&set=a.759392617495102.1073741826.100002731126060&type=3&theater Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Nie sądzę,patologia na fejsie ma się dobrze,skoro nie blokują zwyroli takich,jak ten:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=827958667305163&set=a.759392617495102.1073741826.100002731126060&type=3&theaterTo akurat patologia tylko w twoim mniemaniu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Nie tylko,ale za to widzę podwójną moralność.Ktoś już pisał,że na JB są takie osoby i się nie mylił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Śmieszny jesteś z tą swoją krucjatą przeciw myśliwym i rzewnym wspominaniem komuny.Poczytaj trochę o liczebności lisa, chorobach jakie rozsiewa, porównaj to np. z liczebnością zająca. Odpowiednich wniosków i tak pewnie nie wyciągniesz ale spróbować warto. Reszty nie skomentuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie sądzę,patologia na fejsie ma się dobrze,skoro nie blokują zwyroli takich,jak ten:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=827958667305163&set=a.759392617495102.1073741826.100002731126060&type=3&theater Dałeś kolego przyczynek do dyskusji, która jeśli będzie kontynuowana to niechybnie doprowadzi do zamknięcia,tego tematu, wartościowego w mojej opinii. Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez Kmicic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elton Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Rozdzielmy myślistwo od wędkarstwa bo to dwa końce kija. A, że koszula bliższa ciału, to skupmy się na jednym i będzie sprawiedliwie. My mamy wybór 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CM Punk Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 (edytowane) Śmieszny jesteś z tą swoją krucjatą przeciw myśliwym i rzewnym wspominaniem komuny.Poczytaj trochę o liczebności lisa, chorobach jakie rozsiewa, porównaj to np. z liczebnością zająca. Odpowiednich wniosków i tak pewnie nie wyciągniesz ale spróbować warto. Reszty nie skomentuję.Oczywiście,lisy zjadają zające,skoro w moich okolicach lisa widuję raz na kilka lat,to gdzie się podziały zające,sarny,dziki?Za to pif paf słychać dość często,podobna gadka i tłumaczenie,że to nie rybacy,a kormorany wyżarły ryby,jedni warci drugich .Tematu nie trzeba zamykać,a tępić trzeba każdą patologię-od wędkarskiej do myśliwskiej,mechanizm jest ten sam.I jeszcze jedno,skoro nie wiesz,jaka jest definicja komunizmu,to polecam troszkę poszerzyć wiedzę,bo z tego,co widzę,to za komuny szkoły nie kończyłeś .A wracając do tematu,to gość mocno oczyścił swój profil,choć uważam,że teraz będzie robić to,co robił w "4 ścianach",a nie na pokaz. Edytowane 30 Sierpnia 2016 przez CM Punk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Temat idzie w dobrym kierunku. Już idzie klucznik. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi