fox mulder Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Co do wyplatanek ładne a i owszem. Widać Pan Włodek wziął się za nie na dobre Specyficzny,solidny(drewniany) styl rękojeści.Jak się mieszka na wodzie to fajne pomysły przychodzą do głowy Temat z wężem to odgrzewany kotlet. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Chyba nawet na forum ktoś machnął już taki projekt z wężem. Nie pamiętam już kto Byl, ale z tego co pamietam wedka byla z US. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Trochę drewna i nici i jak nam się temat rozwija .W kwestii wyglądu uchwytu każdy ma swoje preferencje ,które trzeba uszanować . Niektórzy chcą by wędka oprócz tego że łowi, jeszcze generowała pozytywne odczucia poprzez kunszt wykonawcy, ulubione akcenty ,kolory ,motywy itp.Dla innych to tylko narzędzie ( jak dla mnie to takie podejście ma pewnie niewidomy do seksu. ,nie obrażajcie się,musiałem) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Niektórzy chcą by wędka oprócz tego że łowi, jeszcze generowała pozytywne odczucia poprzez kunszt wykonawcy, ulubione akcenty ,kolory ,motywy itp.Dla innych to tylko narzędzie ( jak dla mnie to takie podejście ma pewnie niewidomy do seksu. ,nie obrażajcie się,musiałem)Kolego, nie wiem, czy Ci zazdrościć, czy współczuć, jeśli odczucia związane z wędką porównujesz do sexu... Ale mam prośbę: wrzuć zdjęcia swoich wędek - może oczy mi się otworzą..,, 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Święta.Koronawirus.Trudny czas dla wędkarzy.Pewnie stąd i emocje.Nie wiem skąd pomysł że porównuję wędkę do seksu.Czytanie ze zrozumieniem to przecież szkoła podstawowa.Porównanie to miało zabrzmieć humorystycznie a przekaz był taki że dla niektórych uroda to rzecz drugoplanowa , i by ta opinia potraktowana została na wesoło, dodałem ikonkę - prościej się nie da.Napisałem też że każdy ma swoje upodobania które należy szanować.Nikogo nie zamierzam przekonywać do swoich . Myślę że z taką dyskusją brniemy w ślepą uliczkę , więc życzę Tobie i wszystkim byśmy jak najszybciej mogli swoim ulubionym zajęciom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Ciekawe Kolego, ze przez całe życie bardzo dobrze radzę sobie z czytaniem ze zrozumieniem, ale akurat głębi przekazu Twego umysłu pojąć nie mogłem... No bo przecież pisząc to „Dla innych to tylko narzędzie ( jak dla mnie to takie podejście ma pewnie niewidomy do seksu. ,nie obrażajcie się,musiałem)” trzy wiadomości później wcale, a wcale nie nawiązywałeś do mojej wypowiedzi - prawda? ????I tu nie chodzi o emocje, po prostu poznałem Twój Punk widzenia, a teraz chciałbym poznać Twoje wędki, bo z wypowiedzi wnioskuję, ze akurat zaliczasz się do tych, co uwagę do wyglądu przywiązują.No chyba ze znowu chcesz zrobić unik zasłaniając się moimi brakami w czytaniem ze zrozumieniem ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) a teraz chciałbym poznać Twoje wędki, bo z wypowiedzi wnioskuję, ze akurat zaliczasz się do tych, co uwagę do wyglądu przywiązują.Mowisz i masz - autorski watek http://jerkbait.pl/topic/37828-pierwszy-kijek/ Maciek akurat specjalizuje sie w niebanalnych projektach i eksperymentach rodbuildingowych. Jestem tez pewien, ze nie mial zamiaru Cie urazic Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez madmatt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Cóż mogę powiedzieć - Koledze @Mc.D gratuluje odwagi w eksperymentowaniu, a ja pozostanę w świecie moich prostych wędek, które radość dostarczają swoimi walorami użytkowymi ???? I żeby nie było - nigdy nie miałem do czynienia z wędkami Kolegi Maćka i w żaden sposób nie ujmuję im walorów użytkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mc.D Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Fajnie że jest uśmiech.Oczywiście że nie chciałem nikogo urazić . I ,co powinienem zaznaczyć od początku że to nie jest odpowiedż na post kolegi [wtedy bym go wkleił} lecz użycie popularnego sformułowania do określenia w żartobliwy sposób swojego stanowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psd27 Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Z mojej strony luzik ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Tak Koledzy trzymać, szkoda zdrowia na pierdoły.Jeszcze ryba nie bierze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włóczykij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Panowie, orientujecie się czy dobra jakościowo nić nylonowa może spełnić funkcję omotki?Nie chodzi mi o estetykę, tylko zabezpieczenie końca rurki węglowej przed rozszczepieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markir Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Nici do omotek w większości są nylonowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2023 Od biedy to jakakolwiek nić może pełnić funkcję omotki, a nawet plecionka z kołowrotka. Z estetycznego względu - ważne, żeby nie było wystających włosków, a z użytkowego, żeby była wystarczająco wytrzymała i nie kurczyła się po nałożeniu lakieru (nie powodowała naprężenia).Profesjonalnie stosuje się zarówno nylonowe, jak i bawełniane, czy jedwabne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi