Ireneusz Matuszewski Opublikowano 29 Lipca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2006 Dobrze. Kiedy taśma nawijana na blank połączy się z jej początkiem(zajdzie na siebie)zaznacz ten punkt ołówkiem na taśmie. Otrzymany odcinek taśmy jest równy obwodowi blanku. Odwiń taśmę z blanku i złóż ją dokładnie na pół powierzchnią bez kleju i zaznacz ołówkiem miejsce zgięcia taśmy. W ten sposób masz obwód blanku podzielony na pół. Zrób dokładnie to samo z każdą połówką tak, aby dokładnie odwód blanku podzielić na 4 części. Mając na taśmie odmierzony i podzielony na 4 obwód blanku przyklej taśmę jeszcze raz w tym samym miejscu na blanku. Narysuj na blanku, na obwodzie punkty zgodne z tymi, które są na taśmie. Odklej taśmę. Masz obwód blanku podzielony dokładnie na 4. Teraz przyklej taśmę dokładnie wzdłuż pierwszej narysowanej linii tak, aby pierwszy punkt który poprzednio zaznaczyłeś był zgodny z początkiem taśmy. Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejv Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 No plećmy już!!! Plećmy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Witam Ok możemy lecieć dalej.Mam pytanie czy na bieżąco robić zdjęcia? Czy chcecie żebym wszystko złożył w całość i skrobnął mały artykuł instruktażowy ze zdjęciami.Pzdr.Tarło$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 1 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2006 tak czy siak zdjecia robic musisz...mysle ze Irkowi też by mogly na bieżąco pomoc w śedzeniu ew niedociągniec... choć moge się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Tarłos, jasne że fotki sa mile widziane. Najlepiej na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Fotki na bieżąco, jesli mogę wybierać Jak Ci potem najdą jakieś dodatkowe refleksje, za jakiś czas możesz skrobnąć artykuł z jakimiś poszerzonymi przemyśleniami np. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2006 Fotki na bieżąco, jesli mogę wybierać Jak Ci potem najdą jakieś dodatkowe refleksje, za jakiś czas możesz skrobnąć artykuł z jakimiś poszerzonymi przemyśleniami np. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 link dla fetyszystowhttp://www.tackletour.com/reviewdaiwawajima.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 3 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2006 To pleciemy dalej.Jak przykleiłeś taśmę na narysowanej linii, zaznacz na linii punkty zgodne z punktami na taśmie. Odklej taśmę i przyklej ją ponownie tak, aby początek taśmy był w ostatnim przed chwilą zaznaczonym punkcie. Zaznaczonych punktów musi być parzysta ilość. Teraz napisz mi, jaka została odległość od ostatniego parzystego punktu do korka (prawa strona oczywiście).Pozdrawiam,Irek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Tomek, no co jest gdzie fotki kolejnych etapow powstawania wyplatanki do roboty! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Przepraszam za opóźnienie , powód - choroba.Postaram się nadrobić zaległość i do jutra wstawię zdjęcia.Pzdr.TARŁO$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2006 Dajcie mi jeszcze parę dni Małe kłopoty ze zdrowiem.TARŁO$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Prosze oprzesłanie skanu zwolnienia na druku L-4 na skrzynke Redakcji wracaj do zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 4 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 @Tarlos no i jak, wykaraskałeś już się? Jak postępy z wyplatanką? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 4 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2006 No własnie ,jak z tą wyplatanką? Bo jak narazie to nic sie nie posunęło do przodu.Dawać dawać chopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waci Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 To sobie popletliśmy. Chyba tylko jęzorami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 12 Września 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2006 @Waci @Tarlos jest na rybach w Szwecji, po powrocie obiecał dokończyć wyplatankę, a potem ruszamy z nowym tematem miesiąca Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Witam Na wstępie chciałem przeprosić Wszystkich Was którzy czekali tak długo na tą pracę nad wyplatanką, Mea culpa . Ale już jestem i biorę się do roboty co by można było ruszyć z kolejnym tematem miesiąca! W kilku kolejnych postach załączam zdjęcia z pracy nad wyplatanką chronologicznie z tym co napisał Pan Irek.Dla ułatwienia sobie pracy i dla lepszej wizualizacji poszczególnych etapów zrezygnowałem z robienia wyplatanki na wędce ( bardzo słaba widoczność na zdjęciach)i wziąłem do tego celu rurkę aluminiową na której można lepiej zauważyć poszczególne etapy pracy. Do robienia wyplatanki użyję też grubszych nici, żeby było lepiej widać postępy przy powstawaniu wyplatanki.Pzdr.TARŁO$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 i kolejne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 i następne, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 i ostatnie jak do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 2 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2006 Witam Rzeczywiście tak jak napisał Pan Irek najtrudniej zrobić linie prostopadłe do blanku. Zaimprowizowałem do tego celu prostą Wraping Machine i jakoś się udało ale nie ukrywam, że miałem z tym trochę kłopotu. Panie Irku proszę opisać ten rysik który stosuje Pan do odznaczania lini siatki na blanku, bo szczerze mówiąc nie wiem czym to zrobić żeby nie zniszczyć blanku, a stosując nawet cienkiego markera linie są zdecydowanie grubsze od nici jaką będę stosował. Pzdr.Tomek Tarłowski - TARŁO$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Października 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Cieszę się Tomku że ruszamy dalej z wyplatanką, mam nadzieję że dokończycie z Irkiem to dzieło Powiedz mi tylko dlaczego nie na kijku ze splitgripem jak miało byc oryginalnie, chcesz najpierw poprobowac wyplatania na sucho a potem dopiero zabrac sie za wedke? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2006 Witam Dokładnie tak.Najpierw chcą zrobić na sucho, poza tym na tej aluminiowej rurce będzie lepiej widać kolejne etapy.Pzdr.TARŁO$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ireneusz Matuszewski Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2006 Witam,Pomysł z rurką jest bardzo dobry. Ze zdjęcia wnioskuję, że podział jest wykonany prawidłowo. Naklej w odległości ok. 2 cm od pierwszej i ostatniej linii pionowej taśmę na całą średnicę blanku. Zaznacz na taśmie po dwóch stronach linie poziome i ponumeruj je od 1 do 4. Numery po jednej i drugiej stronie muszą się zgadzać. Potnij taśmę na kilkanaście odcinków po ok. 5-7 mm. Kawałki tej taśmy będą służyły do mocowanie kolejnych nici w wyplatance. Przygotuj nici, taśmę, kartkę i długopis. Jutro zaczynamy robienie wyplatanki.Pozdrawiam,Ireneusz Matuszewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi