Skocz do zawartości
  • 0

Traxis 55sv naprawa

blacharz

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Popytaj w multi com. Tu możesz ewentualnie poczekaj na inne propozycje.

http://www.mc-sklep.pl/logowanie.html

Pewnie maxymizer zdechł. Tutaj są maxymizery do kotki ale cena zabija.

http://www.sonarsklep.pl/maximizer-12v-do-silnikow-minn-kota-p-674.html

Ile ojciec na nim pływał? Gwarancję wytrzymał a teraz ból.

Jak to co niektórzy chwalą pod niebiosa co za wspaniałe silniki a tu wyszło, że zdechł po gwarancji :D .

Edytowane przez Jozi

• 0

Jak to co niektórzy chwalą pod niebiosa co za wspaniałe silniki a tu wyszło, że zdechł po gwarancji :D .

Józek tak jak ze wszystkim nowym sprzętem, czy to AGD czy RTV czy inne nowe sprzęty wszystko pada, w trakcie gwarancji lub po niej, takie teraz robią.

Starsze silniki czy to MK czy inne chodzą do dzis.

• 0

Jak to co niektórzy chwalą pod niebiosa co za wspaniałe silniki a tu wyszło, że zdechł po gwarancji :D .

Józek tak jak ze wszystkim nowym sprzętem, czy to AGD czy RTV czy inne nowe sprzęty wszystko pada, w trakcie gwarancji lub po niej, takie teraz robią.

Starsze silniki czy to MK czy inne chodzą do dzis.

Sławku właśnie o to mi chodzi, że coraz większy badziew się robi. Księgowi zawładnęli produkcją i jest co jest. Kołowrotki, samochody, agd wszystko coraz bardziej tandetne. Naprawiał mi kolega lodówkę i mówił jak nowe pralki robią. Bęben z włókna zespolony z łożyskiem, jak chcesz wymienić padnięte łożysko to trzeba go rozcinać( tak jest w tańszych wersjach). 

No i kup traxisa za 2,5koła i po gwarancji zdyma się maxymizer.Może człowieka sz...g trafić jak zapłacisz za taki superowy silnik a po gwarancji maxi od 600zł w górę.

Sama poezja Panie :P .

P.s.

Co na to obrońcy MK?

• 0

Popytaj w multi com. Tu możesz ewentualnie poczekaj na inne propozycje.

http://www.mc-sklep.pl/logowanie.html

Pewnie maxymizer zdechł. Tutaj są maxymizery do kotki ale cena zabija.

http://www.sonarsklep.pl/maximizer-12v-do-silnikow-minn-kota-p-674.html

Ile ojciec na nim pływał? Gwarancję wytrzymał a teraz ból.

Jak to co niektórzy chwalą pod niebiosa co za wspaniałe silniki a tu wyszło, że zdechł po gwarancji :D .

Wiedziałem Józek że Ciebie tu znajdę jak tylko przeczytałem nagłówek. ;)  :P 

Kto wychwala pod niebiosy? Nie słyszałem.

Wszystko kiedyś pada. Osapian niewychwalany pod niebiosy również. 

• 0

Wiedziałem Józek że Ciebie tu znajdę jak tylko przeczytałem nagłówek. ;)  :P

Kto wychwala pod niebiosy? Nie słyszałem.

Wszystko kiedyś pada. Osapian niewychwalany pod niebiosy również. 

Jestem kontent, że nie dałem się MK w ch...a zrobić i nie zapłaciłem jak za mokre zboże za wychwalanego traxisa :D .

Ale tańszy o ponad 1000zł :P .

Edytowane przez Jozi

• 0

Tak zapytam się bez złośliwości, ile silników przerobiłeś? Bo bardzo często się na ich temat wypowiadasz.

A wracając do tematu. Uderz do kolegi @Paprykarz z forum.

Przerobiłem starą MK i wiem że są nie do zajechania. Wystarczy mi  opinia ludzi jakie obecnie mają przypadki z nowymi MK i dlatego świadomie go nie kupiłem, bo nie jest wart tej kasy.

Nikt mnie nie przekona, że to jest cacy jak nie jest :D .

Właśnie dostałem info od kolegi, który był w Szwecji i rozmawiał z gościem, który używa traxisów jako dodatkowych silników i na 3 sztuki po 2 latach, 2 były w serwisie, więc potwierdza się to co kolega @Blacharz napisał. Po gwarancji padaczka :P .

Edytowane przez Jozi

• 0

Człowiek pomocy szuka a tu kolejne gwiezdne wojny mk vs reszta...

Dajcie sobie już z tym spokój. 

Tu nie chodzi o wojnę, jestem daleki od tego. Zawsze szukam kompromisowego  rozwiązania - cena kontra wartości użytkowe, tudzież inne za i przeciw.

Pomoc wstępnie koledze wskazałem, czekamy jeszcze na kolegów, którzy temat przerobili z padaczką silników, niekoniecznie MK bo inne też padają.

• 0

Józek jak nie szukasz, to prowokujesz swoimi słowami.  :blink:

Do polityki idź, tam byś się nadawał.

Trzeba było nie pisać ostatniego zdania i był by luzik i watek treściwy.

Albo załóż swój wątek i tam prowadź wojenkę swoją. :huh:

Z Kurpi jesteś czy co, żeś taki zawzięty? :P

• Like 4

• 0

Tu nie chodzi o wojnę, jestem daleki od tego. Zawsze szukam kompromisowego  rozwiązania - cena kontra wartości użytkowe, tudzież inne za i przeciw.

Pomoc wstępnie koledze wskazałem, czekamy jeszcze na kolegów, którzy temat przerobili z padaczką silników, niekoniecznie MK bo inne też padają.

Ale plastiki w MK tak nie śmierdzą i czekaj jak od tych chińskich raka dostaniesz albo innego syfa na dłoniach. Bo te małe żółte ludziki to nawet zabawki dla dzieci robią z byle  g... Na razie jak człeka stać to lepiej wymieniać padaki z MK na kolejne, przynajmniej na zdrowiu zaoszczędzę ( i to chyba więcej niż 1k)  :D

Ale zdrowia życzę jak najbardziej każdemu użytkownikowi, 

I wydaje mi się, że mało kto płaci za Traxxisa 55SV więcej jak 1900.

W każdym bądź razie  argumentacja Pana Jozi, nie zniechęciła mnie od dalszego i niezmiennego od 20 lat używania kolejnej i kolejnej kotki. 

Na szczęście każdy może sobie kupować co tam uważa za najlepsze, czy najrozsądniejsze, czy najładniejsze, czy co tam jeszcze.

• Like 1

• 0

Daleki jestem od trolowania, staram się dbać o rzetelne opinie nt. sprzętu wędkarskiego.W chwili obecnej sprawa rozbija się w temacie niezawodności silników mk.Jak ktoś ma odmienne zdanie to jest trolem?Piotr chyba źle w nocy sypiasz jak tak uważasz.Chyba tylko Wy obrońcy mk macie rację, to najbardziej zajebisty silnik w swojej zajebistości, nic zajebistszego na świecie nie wymyślono.Powoli zaczynam rozumieć niektórych kolegów, którzy nie chcą pisać na forum, sam się czasem zastanawiam po co wogóle wchodzić w polemikę, po się kopać z koniem. P.s.Więcej w temacie głosu nie zabieram, możecie nawet mk ołtarzyk stworzyć i bić codzienne pokłony, wali mnie to....

• Like 1

• 0

Daleki jestem od trolowania, staram się dbać o rzetelne opinie nt. sprzętu wędkarskiego.W chwili obecnej sprawa rozbija się w temacie niezawodności silników mk.Jak ktoś ma odmienne zdanie to jest trolem?Piotr chyba źle w nocy sypiasz jak tak uważasz.Chyba tylko Wy obrońcy mk macie rację, to najbardziej zajebisty silnik w swojej zajebistości, nic zajebistszego na świecie nie wymyślono.Powoli zaczynam rozumieć niektórych kolegów, którzy nie chcą pisać na forum, sam się czasem zastanawiam po co wogóle wchodzić w polemikę, po się kopać z koniem. P.s.Więcej w temacie głosu nie zabieram, możecie nawet mk ołtarzyk stworzyć i bić codzienne pokłony, wali mnie to....

i to jest własnie to o czym pisałem wczesniej... dlaczego nie kupiłem  MK..bo kasa  przecież była... więc teraz płaczcie i..... ;)

• Like 1

• 0

Dlatego milczę Jozi. Chociaż palce świerzbią. Zajebistości Osapiana nie komentuję.

• 0

Dzień przed awarią ojciec płynął nim na maxa około godziny, ale wtedy było wszystko dobrze.

Kolejnego dnia popłynął na miejscówkę, a wracając po ok 10 minutach nastąpiła awaria.

--------

Ja pływam nieraz na maxa łajbą kabinową 5x2.25m o ciężarze pewnie ok 500kg i jakoś nic sie z silnikiem nie dzieje już od min 3lat.

Chyba zacznę łapać stresa przed "dodaniem gazu" na full przed dzisiejszą wyprawą w Traxiss-ie 55. :(

Brrrrrrrrrr. Aż się wzdrygnąłem. :)

• 0

Szósty sezon używam swoją zajefajną MK z maxymizerem. W tym roku miałem mały wypadek na schodach i musiałem sobie trochę odpuścić. Pomimo tego  moja MK ma w tym sezonie150 godzin pchania mojej żelaznej łajby i ponad 500km na śrubie. W latach ubiegłych te dane należy potroić. Kilka razy holowałem jachty przy flaucie po kilka kilometrów. Raz zdarzyło mi się holować wycieczkę na jakimś dziwnym wynalazku. Było ich na tym ichnim pływadle chyba z sześciu, czy siedmiu. W tym jedna babka b. ładna :)  Padł im podobno akumulator (he, he) od Osapiana. Na myśl mi nigdy nie przyszło, że płynąc na kaksa mogę dorżnąć maximizer. Akumulator zgoda, ale maximizer? Nie pamiętam, żeby był sezon, że nie dawałem drapaka przed burzą. W tym roku zaliczyłem już trzy ucieczki.

• 0

Ja nabyłem używanego traxxisa 55 z maximizerem. Wysłany do serwisu traxxis nie wiedzieć czemu ożył i działa bez szwanku. Tak przekazali mi Panowie z serwisu Normark. Aktualnie będę miał 2 sztuki i nie żałuję bo wiem że popływam następne 10 lat bez obawy że zabraknie osiołka do pchania mnie i mojej łajby.

• Like 1