Skocz do zawartości

nowy Luvias 2500

Maciej 77

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Pytanko  do użytkowników  w/w kołowrotka  jakie są  Wasze  opinie    jak  układa  plecionkę    ( PE 1,0  1,2  ) ?   Mam  zamiar  zakupić  kołowrotek    do  spina  ca  12 lbs realnie i    2,30 m  długi

myślałem  wcześnie  nad  Vanguishem  3000  tym poprzednim i  też starszą Stelką 3000/2500  FE , Przeznaczenie  szczupak/ sandacz  /okoń na lekko   główki 5/6 g plus  gumy ca 7-9 cm kanały /jeziora   max   10/12 g ES 4' rzeka  .małe woblery 6-9 cm  płytko schodzące  lub i bezsterowe .

plecionka 1,0-1,2    . Założenie  jest  takie   że waga  ca 200g  max  225 g  i te wielkości  .....

Proszę o   komentarze   również  te  uwzględniające  relację   cenę  do jakości   itd.....

pozdrawiam

Maciej

Witam

W sklepie też  kręciłem  i fajnie chodził  robi  wrażenie  że  jest dobrze spasowany   waga też ok  2500  do 2500 PE H   215 g   do   205 g  . Vanguish  robi na mnie  wrażenie  troszkę  delikatniejszego  tutaj obudowa  metal

tam  zaion / węgiel  - ceny porównywalne  .Mam  Vanguisha  4000  i jestem zadowolony  dobrze układa plecionkę i jest lekki jak na tę wielkość  ..W porównaniu  ze Stellą  to ca 1000 zł zostaje  w kieszeni  więc  to już sporo...

No i mam      troszkę  dylemat  ..... Ktoś  może  z użytkowników   nowych Luviasów  się  odezwie ..?

Maciej

• Like 1

• 1 rok później...

Witam

Pytanko  do użytkowników  w/w kołowrotka  jakie są  Wasze  opinie    jak  układa  plecionkę    ( PE 1,0  1,2  ) ?   Mam  zamiar  zakupić  kołowrotek    do  spina  ca  12 lbs realnie i    2,30 m  długi

myślałem  wcześnie  nad  Vanguishem  3000  tym poprzednim i  też starszą Stelką 3000/2500  FE , Przeznaczenie  szczupak/ sandacz  /okoń na lekko   główki 5/6 g plus  gumy ca 7-9 cm kanały /jeziora   max   10/12 g ES 4' rzeka  .małe woblery 6-9 cm  płytko schodzące  lub i bezsterowe .

plecionka 1,0-1,2    . Założenie  jest  takie   że waga  ca 200g  max  225 g  i te wielkości  .....

Proszę o   komentarze   również  te  uwzględniające  relację   cenę  do jakości   itd.....

pozdrawiam

Maciej

Ja właśnie Luviasa w rozmiarze 2500 kupiłem ze względu na wagę pod lekkie łowienie i sprawdza mi sie rewelacyjnie. Kręci z lekkością i nie mam się do czego przyczepić. Ewentualnie mogłaby byc zapasowa szpula w komplecie

witam

wątek  nieco starawy  ale  jednak  luvias  nie  wszedł   do mojego zbioru  w to miejsce  Vanguish 2500 hgs ( 12)   pstrąg /okoń  do kija  8/10 lb       i exist 2500 RPEH  do  kija  12 lb  i  14 lb ....

w kilku  sklepowych  luviasach  przy przełączaniu    blokady wstecznych  obrotów  wyczuwałem  poruszanie  się  całej  przekładni  w środku  lub coś  w ty  stylu ...  skutecznie  mnie  to  zniechęciło ....w tych  w/w  ta  sytuacja

nie  ma  miejsca .....

• 2 tygodnie później...

witam

wątek nieco starawy ale jednak luvias nie wszedł do mojego zbioru w to miejsce Vanguish 2500 hgs ( 12) pstrąg /okoń do kija 8/10 lb i exist 2500 RPEH do kija 12 lb i 14 lb ....

w kilku sklepowych luviasach przy przełączaniu blokady wstecznych obrotów wyczuwałem poruszanie się całej przekładni w środku lub coś w ty stylu ... skutecznie mnie to zniechęciło ....w tych w/w ta sytuacja

nie ma miejsca .....

W moim luviasie, co prawda model 3012, nic takiego jak piszesz nie ma miejsca