Skocz do zawartości

Przelotki Fuji Titanium

wiktos

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko zależy od pożądanego efektu oraz tego co chcesz uzyskac - moim zdaniem niejako predysponowane do tego typu przelotek (mniejsza masa) są blanki lekkie i ultra lekkie, ew klasy sredniej w szklaczkach - ale to juz trzeba lubić po prostu.

ogolnie zaleta tego typu przelotek jest mniejsza masa odpowiadającego mu modelowi np alconite.

Mam 3 kije zbrojone w te przelotki-oryginalny pheniks iron feather, pheniks elixer 2-8lb zbrojony w XRods i CD blue rapd 4-10lb zbrojony też w XRods.Lekkie kijki dobrze jest uzbroić w te przelotki bo są lżejsze od alconitów, przez co podnosi się dynamika kija tzn. jest szybszy, szybciej zatniesz rybę dalej poślesz przynętę o tej samej gramaturze.Od siców też są lżejsze.

Minus - są droższe.

Koledzy jedno pytanie mam blank COMPOSITES DEVELOPMENT XLS284X (zapłacony czeka na odbiór) i mam wątpliwości czy zbroić w SIC czy ALCONITE plus SIC na szczycie. Różnica w wadze ok 0,29g (8x5,5 plus 7 wyjściowa) wszystko ramka L. Nie wiem czy jest sens przepłacać razy 2 za 0,29g (różnicę wyliczyłem w pamięci z zestawienia Pana Irka z FC :D ). Z góry dzięki za pomoc muszę zamówić przelotki więc będę wdzięczny za sugestie.

• 2 tygodnie później...

@Toms 72 domniemywam, że to blank 2-6lb.Jak ten, zbroiłbym na tytanach.Nie kupuje się prche aby jeździć nim po polnych drogach, takie jest moje zdanie.Blanki tak subtelne wymagają subtelnego zbrojenia.Zrobisz jak będziesz uważał, ale ja nie miałbym wątpliwości.Mam 2 pheniksy i BLRBR 2108L 4-10lb, wszystkie zbrojone na tytanach.