infernovip Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Witam, mam pytanie do posiadaczy tego kołowrotka.Poprosiłbym o zdjęcie schematu tego kołowrotka ponieważ szukając informacji o nim można by było podejrzewać ,że to zauber w środku, a obudowa z tworzywa jak np slam. Ponieważ to kołowrotek od ryobi. Jednak zgłębiając się w temat tego kołowrotka na początku zastanowiła mnie cena następnie ilość łożysk no i 2 szpule. Zacząłem wątpić w to czy to na pewno "zauber". Znalazłem jedno niewyraźne zdjęcie schematu tego kołowrotka jednak nie wiem czy to jakaś stara wersja ponieważ na nim brak jest systemu wormshaft:http://www.mikado.pl/portal/wp-content/uploads/2015/05/121.jpg Jednak w katalogu producenta: Edytowane 22 Lipca 2016 przez infernovip 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Ani Black Stone, ani Golden Eye nigdy nie miały wormshafta. Poza oczywiście opisem w katalogu, taki mały "błąd" w druku. Chwyt marketingowy czyli zwyczajne oszustwo. Black Stone to Slam. A GoldenEye to to samo co Team Dragon 700 tylko w plastiku. Oba na podobnym mechanizmie Ryobi z posuwem szpuli typu S. Sam się początkowo nabrałem , ale bliższe oględziny ujawniły prawdę. I mimo że Black Stone ma dobre opinie to już dla mnie jest skreślony za kłamstwo firmy. Zresztą chiński młynek z wormshaftem można kupić na aliexpress za 30$. Też plasticzany. A jak ktoś potrzebuje nalepki znanej firmy na chinolu, to DAM VSi ma worma. I jest tańszy niż Black Stone. Mikado "robi" fajne kije, chociaz też bzdurnie opisane. Tylko tu nie ma podejrzeń o oszustwo, bo cóż im da zaniżone albo zawyżone CW? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) .(prosze o usuniecie tego posta pisałem z fona i dodałem ten sam post dwa razy) Edytowane 23 Lipca 2016 przez BamboTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Faktycznie Black Stone nie ma worma lecz Ja bym tego kołowrotka nie dyskwalifikowal w zeszłym roku mialem zamiar go kupić lecz w sklepie sprzedawca powiedział mi ze nie ma worma i zdecydowałem się na zaubera... Lecz i tak miesiąc później go kupiłem i po prawie roku użytkowania bardziej zadowolony jestem ze Stona nie szumi nic mu się nie dzieje a zauber .... Stuka szumi .... Faktycznie ladniej uklada plecionkę ale mnie i tak lepiej łowi się Black Stonem a korbką szpule pasują do Zaubera i na odwrót Edytowane 23 Lipca 2016 przez BamboTM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Dla mnie dyskwalifikuje go przekręt a nie jakość. Zresztą za taką cenę wolałbym używanego szimaniaka technium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BamboTM Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Jest błąd w katalogu celowy bądź nie co nie zmienia faktu ze to dobry kołowrotek w przystępnej cenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kochamryby Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Kiepski przekręt, Black Stone nie ma worma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi