Skocz do zawartości

Mikado Black Stone - opis producenta, a rzeczywistość

infernovip

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie do posiadaczy tego kołowrotka.

Poprosiłbym o zdjęcie schematu tego kołowrotka ponieważ szukając informacji o nim można by było podejrzewać ,że to zauber w środku, a obudowa z tworzywa jak np slam. Ponieważ to kołowrotek od ryobi. Jednak zgłębiając się w temat tego kołowrotka na początku zastanowiła mnie cena następnie ilość łożysk  no i 2 szpule. Zacząłem wątpić w to czy to na pewno "zauber".

Znalazłem jedno niewyraźne zdjęcie schematu tego kołowrotka jednak nie wiem czy to jakaś stara wersja ponieważ na nim brak jest systemu wormshaft:

http://www.mikado.pl/portal/wp-content/uploads/2015/05/121.jpg

Jednak w katalogu producenta:

post-49158-0-29678200-1469207979_thumb.png

Edytowane przez infernovip
  • Like 1

Ani Black Stone, ani Golden Eye nigdy nie miały wormshafta. Poza oczywiście opisem w katalogu, taki mały "błąd" w druku. Chwyt marketingowy czyli zwyczajne oszustwo. Black Stone to Slam. A GoldenEye to to samo co Team Dragon 700 tylko w plastiku. Oba na podobnym mechanizmie Ryobi z posuwem szpuli typu S.

Sam się początkowo nabrałem , ale bliższe oględziny ujawniły prawdę. I mimo że Black Stone ma dobre opinie to już dla mnie jest skreślony za kłamstwo firmy. Zresztą chiński młynek z wormshaftem można kupić na aliexpress za 30$. Też plasticzany. A jak ktoś potrzebuje nalepki znanej firmy na chinolu, to DAM VSi ma worma. I jest tańszy niż Black Stone.

Mikado "robi" fajne kije, chociaz też bzdurnie opisane. Tylko tu nie ma podejrzeń o oszustwo, bo cóż im da zaniżone albo zawyżone CW?

• Like 1

Faktycznie Black Stone nie ma worma lecz Ja bym tego kołowrotka nie dyskwalifikowal w zeszłym roku mialem zamiar go kupić lecz w sklepie sprzedawca powiedział mi ze nie ma worma i zdecydowałem się na zaubera... Lecz i tak miesiąc później go kupiłem i po prawie roku użytkowania bardziej zadowolony jestem ze Stona nie szumi nic mu się nie dzieje a zauber .... Stuka szumi .... Faktycznie ladniej uklada plecionkę ale mnie i tak lepiej łowi się Black Stonem a korbką szpule pasują do Zaubera i na odwrót

Edytowane przez BamboTM

• 3 tygodnie później...