mi106 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 WItam! mam Yamahe 4F z 2010r. i jest problem z obrotami na biegu jałowym...tzn. na ssaniu pracuje.... a jak wyłącze ssanie to silnik gaśnie...spotkał się ktoś z taką przypadłością....???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 na moje oko gażnik do czyszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 womaly23 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Linia paliwowa potem filtr paliwa (jak nie ma to kup i zaloz)następnie gaźnik na końcu pompka paliwa w tej kolejności sprawdzaj.Zalej nowe paliwo ,z innej stacji . Pamietam kiedys jak silnika nie moglem odpalic, zakwasy od szarpania mialem ze dwa dni i znajomy podplynal wzial butelke i spuscil mi paliwo, widok bezceny zawartosc dwu kolorowa bialo zolta w proporcjach troche benzyny reszta chyba woda.... Edytowane 23 Lipca 2016 przez womaly23 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 (edytowane) Tak jak pisze @womaly23 - podstawy troubleshootingu - zaczynamy od spraw najprostszych, a kończymy na najpoważniejszych. Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Lipca 2016 przez psulek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mi106 Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Dzieki....będe szukał przyczyny awarii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 moim zdaniem gaźnik.Jakby problem był w paliwie to na ssaniu też by nie pracował. To samo tyczy się linii paliwowej itp.Silnik pracuje na ssaniu więc paliwo dostaje poprawnie i jest odpowiednie. problem pojawia się kiedy zaczyna ssać dyszą "zasadniczą". moim zdaniem gaźnik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 busz231 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 ta.kupiłem kiedyś od kumpla yamahę maltę 3,5km 2t.stała kilka lat i olej w gażniku pozaklejał dysze-objaw podobny jak twój.fakt że F4 to 4t ale inny syf mógł załatwić sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Lipkor Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Rozumiem, że pracuje na ssaniu lub na wyższych obrotach, a na "biegu jałowym" - jak kolega pisze, czyli wolnych obrotach gaśnie! - to dysza wolnych obrotów do czyszczenia.Jeżeli chodzi na wolnych obrotach, a od średnich po wysokie dusi się, a pracuje dobrze na ssaniu tzn, że dysza główna do czyszczenia..... na ssaniu, po prostu pracuje na układzie rozruchowym, który wzbogaca mieszankę paliwowo powietrzną.Powyższe odnosi się tylko do gaźnika, a należy sprawdzić cały układ zasilania od filtrów po węże, czy nie jest przytkany i nie ciągnie fałszywego powietrza w przypadku linii paliwowej.Osobiście stawiam na dysze, przerabiałem to w swoim Mercurym, natomiast kumpel miał kompletnie zawalony odstojnik przy kraniku (jeżeli taki posiada) i podobne objawy.Nie zaszkodzi sprawdzić świecy, podmianki jej i połączeń układu zapłonowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mi106 Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 jeszcze raz dzięki za podpowiedz...też stawiam po cichu na gaznik...w sobote biorę się za niego na ostro...silnik więcej stoi jak pływa więc mogło się coś zatkać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
mi106
WItam! mam Yamahe 4F z 2010r. i jest problem z obrotami na biegu jałowym...tzn. na ssaniu pracuje.... a jak wyłącze ssanie to silnik gaśnie...spotkał się ktoś z taką przypadłością....????
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi