Witam jako ze wiem iz wsrod forumowiczow znajduja sie znawcy sprzetu wedkarskiego znacznie bardziej doswiadczeni ode mnie chcialem sie dowiedziec jakie pieniadze trzba obecnie przeznaczyc aby zlozyc w miare porzadny i w miare niedrogi (jak na moja studencka kieszen) zestawik na polskie dorsze( zaznaczam ze na polskie bo jak patrze na te norweskie potwory to wiem ze sprzet do ich polowu musi byc duuuuuuuzo mocniejszy)?
Pytanie
jacavip
Witam jako ze wiem iz wsrod forumowiczow znajduja sie znawcy sprzetu wedkarskiego znacznie bardziej doswiadczeni ode mnie chcialem sie dowiedziec jakie pieniadze trzba obecnie przeznaczyc aby zlozyc w miare porzadny i w miare niedrogi (jak na moja studencka kieszen) zestawik na polskie dorsze( zaznaczam ze na polskie bo jak patrze na te norweskie potwory to wiem ze sprzet do ich polowu musi byc duuuuuuuzo mocniejszy)?
pozdrawiam
Top użytkownicy dla tego pytania
27
23
19
16
Popularne dni
23 Cze
23
10 Sty
14
23 Sty
14
6 Lis
11
Top użytkownicy dla tego pytania
russian80 27 odpowiedzi
Damiano 23 odpowiedzi
Okonhel 19 odpowiedzi
Alexspin 16 odpowiedzi
Popularne dni
23 Cze 2019
23 odpowiedzi
10 Sty 2017
14 odpowiedzi
23 Sty 2019
14 odpowiedzi
6 Lis 2019
11 odpowiedzi
Popularne posty
Z.Milewski
Owszem to mógłby być idealny sprzęt, na idealne warunki, do głębokości 20-30mt. Może kiedyś trafisz na flautę, byłoby jak znalazł. Jednak rzeczywistość pokazuje, że wędki do 80gr najczęściej wystarcza
tornado
Na dorsza 25cm wystarczy dobry spinning ,bo na większego nie ma co liczyć. dorsze w naszej strefie się skończyły ale interes się dalej kręci i fryzjerów nie brakuje. Jak zapytasz rano szypra zawsze je
WhiteWillow
Do hejtu jeszcze bardzo daleko kolego sympatyczny. Od 2011 roku zważylem i zmierzyłem około 10 000 dorszy w trakcie rejsów wędkarskich. Średnia masa kształtuje się na poziomie 0,4 - 0,7 kg. Na te 10k
Opublikowane grafiki
272 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi