Casdamato Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Witajcie Łowi/łowił ktoś tym kijkiem? Mo?źe ktoś coś o nim powiedzieć, jak w praktyce się spisuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danek Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Pawełku dlaczego pytasz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Doskonały kij nawet w wersji fabrycznej .. Jakościowo , konstrukcyjnie i u?źytkowo sam top w segmencie długich s&s . Okrzyknięci i uznani konkurenci mają się naprawdę czego obawiać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casdamato Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Daniel, podobno kto pyta nie błądzi ... pytam bo jestem ciekaw informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 Pozwolę sobie odświeżyć temat ponieważ zastanawiam się nad kupnem tytułowego kija. Wędka jest mi potrzebna do wykonywania dalekich rzutów przynętami o maksymalnej wadze około 15 gram. Przykładowo 3-4" easy shiner na 8 gramowej główce albo czeburaszku. Głębokość łowiska to średnio 7-10 metrów. Woda stojąca. Przynętę prowadzę skokami po dnie. Do tej pory używałem Elitki 2.75 do 21 gram LES90MF2 i prawdę mówiąc słabo wskazuje opad w/w przynęt i delikatne brania z większej odległości. Wydaje mi się że trochę dłuższy i o oczko słabszy model bardziej by mi pasował. Przynajmniej teoretycznie. Może któryś z kolegów użytkuje w/w model albo jest w stanie polecić coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 (edytowane) Mam fabryczną, ale używam jej w zasadzie wyłącznie do łowienia boleni w Warcie i w 90% na bezsterowe. Trudno mi powiedzieć czy lepiej przeniesie brania od nieco mocniejszej. Teoretycznie tak, bo nieco słabsza to raz, ale chyba co ważniejsze nieco dłuższa. Mam pewne porównanie do Avidów do 21 gr - oba custom jeden 9 drugi 9'6. Ten krótszy sprawia wrażenie szybszego i mocniejszego. Wracając do elity. Po założeniu 3 cm woblerka czuć go idealnie i to na żyłce z plecionką byłoby pewnie jeszcze lepiej. Myślę, że idziesz w dobrym kierunku. Edytowane 5 Września 2015 przez AdasCzeski 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 5 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2015 A czy Twoim zdaniem da radę nią podbić 4" easy shinera na 8 gramowej główce? Muszę przyznac że trochę mnie zaskoczyłeś tymi boleniami z rzeki na Elitke do 18 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdasCzeski Opublikowano 6 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2015 (edytowane) Ja mam zerowe doświadczenie w łowieniu gumami. Nie pomogę. Do RH 12 to ona się nie nadaje, ale przy moim łowieniu sprawdza się idealnie. Edytowane 6 Września 2015 przez AdasCzeski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi