dragon@ Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Miał ktoś z tym do czynienia? Zna ktoś modele white bird? Czy znacie kogoś kto mógłby to sprowadzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Dystrybutorem na Polskę jest Stepanow Fishing tam pytaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 23 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 23 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 Kijek Area zapowiada się całkiem ciekawie z warstwy wizualnej(pomijając te tribale na nakrętkach), pare też modeli o cw 5 czy 7 g powyżej 2 metrów co jest rzadkością w krajowych sklepach.Areę chyba zamówie na przyszly rok pod ul kropki z siurków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 24 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2016 (edytowane) Arena Kuba, ten model to Arena Mi osobiście jego wykonanie bardzo się podoba.Niedawno kupiłem u Krzyśka Stepanowa model Balance 213 cm 2-7g. Fajny kijek do małych, choć nie mikro, przynęt. Jak na razie z żadnym poważnym przeciwnikiem do czynienia nie miał. Jedyny minus to brak zaczepu na przynętę@dawidzcm tego White Bird używa czasem jeden z chłopaków z tego kanału: https://www.youtube.com/channel/UC_-Isj3i5Ywf66rwAEDx-8wA do Krzyśka to śmiało z pytaniami uderzać. Jeśli chodzi o jego ofertę to chętnie służy radą. Sam miałem dylemat w wyborze między kilkoma modelami i po rozmowie z Krzyśkiem stanęło właśnie na Balance. Edytowane 24 Lipca 2016 przez rav_id 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Ten Arena na filmie pięknie pracuje. Wizualnie rękojeść ładna, a praktycznie mam obawy czy nie będzie uchwyt rysował stopki kołowrotka. Kto by pomyślał że Ukraińcy potrafią coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Stepanow Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Ten Arena na filmie pięknie pracuje. Wizualnie rękojeść ładna, a praktycznie mam obawy czy nie będzie uchwyt rysował stopki kołowrotka. Kto by pomyślał że Ukraińcy potrafią coś zrobić.witam, uchwyt nie rysuje stopki. Sprawdzone na kilku rodzajach kołowrotków także bez obaw Kijek jest naprawdę super - leciutki, bardzo starannie wykonany i pięknie pracuje podczas holu ryby. Ja w tym kiju po prostu jestem zakochany... pozdrawiam !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gondor Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Dziękuje za rozwianie wątpliwości Muszę mu się bliżej przyjrzeć w takim razie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 A ja dzisiaj oglądałem właśnie white bird'a . Blue bird'a zresztą też . Bardzo fajnie zrobiony kijek za niewielkie pieniądze . Może rzeczywiście to nie był tytułowy SUL , ale biały do 7 gram , o ile pamiętam , zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie - stosunkowo szybki , blank wygląda na czuły , może uzbrojenie nie powala na kolana , ale VSS-podobny uchwyt i niezbyt duża masa wyglądają zacnie . W cenie ok. 200 zł . Ale i tak największe wrażenie zrobił na mnie model Varita , bodajże do 16 gr . Naprawdę zacny dwuskład do opadingu . Przelotki fuji nawet ma . Bardzo elektryczny blank , sam kij dobrze zbalansowany , szybki i lekki o fajnym ugięciu . I ładny był w/g mnie oczywiście . Tutaj cena coś koło 500 . Warto poszukać i oglądnąć , jeśli ktoś szuka czegoś podobnego w tym przedziale cenowym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Witam. A tak sobie buszując po sieci natknąłem się na filmik z udziałem Martina Forbaka, kórego przedstawiać raczej nie trzeba, jak łowi pstrągi na Popradzie właśnie wyżej wymienionym kijkiem. Miał może ktoś z was styczność z tą firmą i jej wyrobami? Co o tym myśleć? Taka trochę zagadka. Poniżej filmik i link do polskiego przedstawiciela wraz z opisem tego kijka. https://www.perchshop.com/professional-c-1_18_217.html Pozdro, pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Znalazłem jeszcze jednego przedstawiciela http://www.stepanow-fishing.com/oferta/wedziska-spinningowe/favorite.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Bartku, to to samo - Pan Stepanow, forumowicz też zresztą. Edytowane 19 Października 2016 przez Muszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Ja mam Vizora do 10gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Bartku, to to samo - Pan Stepanow, forumowicz też zresztą.Tylko że Dariusz - ja znam Krzysztofa . Ale nie popatrzyłem dokładnie - fakt . A wędki bardzo fajne w swoim przedziale cenowym . Sporo znajomych używa budżetowych blue birdów / white birdów do okoniowania . Mnie spodobała się najbardziej seria Varita . Ładnie i gustownie wykonane , dobrze wyważone , ubrane w Fuji KR SIC bodajże . Nie są to jakieś demony szybkości , ale kolega używa z powodzeniem do sandacza na lekko i sobie chwali . Tytułowy Professional , o ile pamiętam , przy łódkowych łowach byłby taki bardziej okoniowo-szczupakowy z ugięciem bardziej środkowym . Aaa...miałem jeszcze w łapkach wklejkę Solo . Cudeńko ubrane w Torzite , bardzo szybkie , z ceną już czterocyfrową niestety . A tak w ogóle to może połączyć tematy http://jerkbait.pl/topic/76906-kije-sul-favorite/?hl=%2Bw%C4%99dki+%2Bfavorite ? Chociaż się powtarzam nieco jak zauważyłem ... Edytowane 19 Października 2016 przez malinabar 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misie.k Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Czekam na Varite 198 cm 2-7gr. ciekawe jakie zrobi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Ja od sierpnia używam Favorite Balance 213 cm, 2-7g. Dość szybki, z ładnym ugięciem kijek. Do wykonania - za tą cenę - też się nie można przyczepić, choć nieco brakuje zaczepu do haczyka/lotwiczki. Łowię nim okonie, zdarzyły się jakieś wzdręgi i kleń (41 cm, branie na "krótkim dyszlu") który w kilkanaście sekund był w podbieraku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Myślałem właśnie o tym Professional 2-7 g z filmiku pod kątem pstrągów. Sam już nie wiem, oferta rynkowa jest bogata. Savage, Fenwick, Pontoon 21, czy choćby Trout Series St. Croix. Ten Favorite to trochę taki "świeżak. Hmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 7 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 Ja od sierpnia używam Favorite Balance 213 cm, 2-7g. Dość szybki, z ładnym ugięciem kijek. Do wykonania - za tą cenę - też się nie można przyczepić, choć nieco brakuje zaczepu do haczyka/lotwiczki. Łowię nim okonie, zdarzyły się jakieś wzdręgi i kleń (41 cm, branie na "krótkim dyszlu") który w kilkanaście sekund był w podbieraku.Zastanawiam się czy nie sprawić tego kijaszka bracholowi. Mógłbyś napisać jakie główki ogarnie z dołu i z góry tak, żeby można jeszcze dość agresywnie podbić? A jak z woblerami w średnim nurcie nie wyginają go za bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 8 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2016 (edytowane) Zastanawiam się czy nie sprawić tego kijaszka bracholowi. Mógłbyś napisać jakie główki ogarnie z dołu i z góry tak, żeby można jeszcze dość agresywnie podbić? A jak z woblerami w średnim nurcie nie wyginają go za bardzo?Jeśli chodzi o woblery to ogarnie 5 cm Dorado Invader, choć w silnym nurcie pomorskiej "górskiej" Brdy to już wg. mnie granica komfortu. Jeśli mowa o gumach to używam głównie kopii Swing Impact 2" i 3", twisterki ok 5 cm i jaskółki 7-8 cm, a więc przynęty stawiające niewielki opór podczas "pracy". Fajniej rzuca się już od tych 2 g + guma. Łowię na niewielkich głębokościach więc nie mam potrzeby podbijać agresywnie, ale do gum jak powyżej to myślę, że max 5 g + 3" guma podbije jeszcze (najciężej dla testu założyłem 14 g: główka+guma) dość energicznie. Granica to 8 g (Relax Ohio na główce 4 g). Najwygodniej łowi mi się w przedziale 2-5 g do gum 2-3".p.s. kijkowi brak zaczepu na przynętę. Ja dorobiłem we własnym zakresie Edytowane 8 Listopada 2016 przez rav_id Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 9 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 Dziękuję Rafale, Twoja wypowiedź bardzo mi rozjaśniła sytuację, ale mam jeszcze dylemat między dwoma kijami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba666 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Potrzebuje informacji na temat tego kijka White Bird / 2,19m/ 0,5-5g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 na yt masz dokladnie i jak na tacy wystukaj tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Myślicie że ten favorite solo jest wart 1100zl.Ma może ktoś taki kij żeby skrobnąć dwa słowa na jego temat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Potrzebuje informacji na temat tego kijka White Bird / 2,19m/ 0,5-5g.Wczoraj na rybomani go kupiłem.Jak pogoda pozwoli wyskocze na testy...oczywiscie napisze cos wiecej po testach.Na sucho kijek przyjemny dosc miekki,omotki sa troche niechlujnie zrobione a i lakier na jednych ok,a na innych buła...napewno bedzie swietny na dalszą nauke rodbuildingu...na poprawe jego niedoskonałości.Jak go zobaczyłem to odrazu sie zakochałem ...mimo swoich wad.Zobaczymy czy czar prysnie nad woda?Sprawdzę już niebawem.. Szczerze mówiać pojechałem kupić inny kijek z firmy Crazy Fish za około 500zł,pomacałem ,pomachałem ,ponaginałem z linką,był świetny.Ale...może nastepnym razem.Ogładałem też inne dużo droższe serie i powiem że byłem nimi zaskoczony pozytywnie.Kijki świetnie zrobione,uzbrojone itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinZ Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Juz jestem po krótkich testach.. Uzywalem kolowrotka daiwa rozmiar 2500 i zyleczki 0,12 ,oczywiscie kijek white bird favorite 0,5-5gr.Niestety bylo troche wietrznie i mrozno,ale moge juz cos o tym kijku napisac..Na pierwszy ogien poszla glowka 1,5gr i malutki paproszek-odleglosc rzutu okolo 30 metrow ,mysle ze tylko bo wiało,napawno da sie dalej,kijek ładuje super.Mysle ze i mniej niz gramowa swietnie rzuci,niestety akurat nie mialem..-czucie opadu widoczne na szczytowce choc przy tym wietrze i odleglosci slabo,przy bezwietrznej pogodzie i z plecionka cieniutka byla by rewelka....Gdy zwiekszalem gramature to zasieg tylko lepszy,leci jak z katapulty,i opad bardziej widoczny..Kijek swietny bedzie do czeburaszki i malych gramator jigow,jest mieki jesli chodzi o podbijanie,ale dzieki tej miekosci mozemy dalego rzucić.Mialem zaszczyt krotkiego cholu szczupaka,niestety obcinka..Branie bylo swietnie widoczne i bylo je czuc w rece..kijek pieknie pracuje pod rybka..Jak za ta kase to wg.mnie oczywiscie swietny kijek pod mikro przynety okoniowe itp.W chwili wolnego zrobie fotki ugiecia pod obciazeniem i wrzuce do odpowiedniego wątku. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi