Skocz do zawartości

Kije Favorite

dragon@

Rekomendowane odpowiedzi

A jak nie wiadomo gdzie ,to wiadomo gdzie

Pewnie w Chinach

trzeba by było dopytać Krzyśka Stepanowa

w końcu je sprzedaje to może ma jakąś lepsza wiedzę na temat tych wędek

kije nie są złe

użytkowo bardzo dobre

z wykonaniem jest różnie

zależy jak się trafi

nie ma powtarzalność

Edytowane przez tony1983
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

z dołu to tak 3g minimum a góry to jeszcze nie testowałem ???? ale i z 7g plis keitech zapodaj. To nie jest kij do finezyjnyego łowienia okoni. Znakomity pod jaskółki bo szczyt przy podbiciu nie siada. Kij to xfast nie mam pojęcia dlaczego opisany jest do 5g.

• 3 tygodnie później...

Posiadam Favorite Rockstar RSS -682UL-S, co prawda od niedawna, kilka rybek już było na kiju ,łowiłem nim tęczaki, klenie ,jazie,okonie ,sandaczyk trafił się .Przetestuję go dość dokładnie pewnie w Maju. Kijek wykonany bardzo dobrze ,nie dostrzegłem wad, świetna kontrola nad przynętą ,dobrze leży w dłoni już po pierwszych kilku rzutach sprawia wrażenie jakby był używany kilka sezonów.Cenowo to tak średnio wypada ,ale udało Mi się go sporo taniej kupić.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Proszę o pomoc. Zastanawiam się co będzie najlepsze z poniższych wędzisk,  głównie na niewielkie rzeki, przynęty to małe obrotówki oraz woblerki. I kijaszki:
Balance 2-7 / 3-10, Blue Bird 1.5-8 / 2-10 lub White Bird 1-7. Proszę o pomoc. Naoglądałem się wiele filmików na yt odnośnie pracy tych kijów. I myslę, że skłaniam się ku Balance 2-7. Ale nie mam pewności, czy podoła obrotówkom i woblerom pod prąd. Ktoś może coś więcej napisać? 

• 4 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Kolega ma Synapse Twich, i może nawet będzie go sprzedawał fajny kijek ,starannie wykonany na dobrych komponętach, dobrze latają z niego blaszki pstrągowe i woblerki również fajnie trzyma rybki ,łowiąc tym kijem wygrał zawody pstrągowe, oczywiście nie twierdzę że dzięki kijowi, ale przy jego pomocy.

• 3 miesiące temu...

A ja dalej szukam delikatnej okoniówki do małych gumek pod główki 2-3g,  w długości 2,4-2,5m, znalazłem cos takiego, co prawda to nie Favorite ale dystrybutor ten sam:

http://www.stepanow-fishing.com/oferta/wedziska-spinningowe/crazy-fish/perfect-jig/wedzisko-spinningowe-perfect-jig-2-45m-0-6-7g-jig-cfpj-81-ul-ss.html

Może są jacyś użytkownicy?