intoxication Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Cześć . Czy ktoś miał styczność z kijami Favorite : arena, x1, zander, varita ? rozważam pod delikatnie łowienie micro jigami arene i szzupakowo / sandaczowy - albo varite jakąś albo zandera, - ew x1 jako budżetówka do ewentualnego potestowania ;] pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Cześć.Wystawiłem w dziale sprzedam arena sul-632. Pod delikatne łowienie fajny.Nadaje się pod microjigi.Sprzedaje bo przyklepałem sobie batsona.Kijek jak najbardziej godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 1 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2018 Cześć, cały sezon przełowiłem okonie Favorite Varita VRT-662UL 1.98m 2-7g, mi pasuje zero spadów ( o to mi chodziło). B.dobre czucie ładnie ładuje 2g+ 3` jaskółka, jej max tak jak opisane 7g. Osprzęt pełne FUJI, schludnie i estetycznie. Na sandacze na lekko i szczupaki mam Favorite Vizor VZR-662M 1.98m 5-21g, taki uniwersał. Vizorem przełowiłem połowę sezonu ale sandacza nie złowiłem, za to kilka szczupaków wyjechało bez problemu. W tym roku planuję wymienić Inazumę do 35g na jeszcze jednego Favorit-a .To nie jest reklama, nie mam nic wspólnego z tą firmą. Po prostu moim zdaniem to fajne kije . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
STYCHU3 Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Chłopaki szukam kija na okonie od 1- 7 g ,przynęty tylko główki jigowe i czeburaszki kijaszek pod typowy opading ,mam na oku trzy modele, white bird,balance i blue bird który z nich najlepiej będzie się nadawał do takiego łowienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 4 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 Cześć. Jak pod opad to odrzuc od razu White. Jest wolniejszy i bardziej kluchowaty niz Blue. Miałem Blue do 5 i super kij ale przy główce 5g przy podbiciu dosyć mocno się gnie. Co prawda szybko wraca. Może do 7g będzie szybszy więc go rozważ. Z balance nie miałem styczności.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjson Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Cześć, szukam budżetowego kija na pstrągi i wpadł mi w oko następujący kijek : Favorite Balance 732L, 2,21m, 3-12g. Czy ktoś z kolegów miał w reku ten kij? Jak się spisuje? Będę wdzięczny za wszelkie rady odnośnie ww wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Wędki Favorite są do kupienia tylko na Rybomanii czy jak? Na stronie nie widziałem żadnej opcji zakupu. Ktoś? Coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Piszesz maila albo dzwonisz. Ew na Facebooku możesz zamówić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Wędki Favorite są do kupienia tylko na Rybomanii czy jak? Na stronie nie widziałem żadnej opcji zakupu. Ktoś? Coś?Można je kupić na UA jeżeli masz taką możliwość lub u Stepanowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuNaTic Opublikowano 1 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alphard28 Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Chłopaki szukam kija na okonie od 1- 7 g ,przynęty tylko główki jigowe i czeburaszki kijaszek pod typowy opading ,mam na oku trzy modele, white bird,balance i blue bird który z nich najlepiej będzie się nadawał do takiego łowienia?white bird ! super kijek za niewielkie pieniądze, a poradzi sobie nawet z większym przyłowem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 White jest wolniejszy niż blue . Także do typowego opadu na pewno za wolny. Miałem blue do 5 i też nie był zbyt szybki. Chyba , że np do 7g. Teraz mam streeto 2-9 i to zupełnie inne łowienie. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zmorces Opublikowano 3 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 Większość postów ma wzmianki o okoniach. A czy bym znalazł coś z tych kijów pod klenia? Mała rzeka z nie dużym uciagiem i łowienie na małe wobki i wirówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
intoxication Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 White albo blue ale do 14g. Miałem white do 14 i dawaj radę z obrotowkami 2, może 3. Smuzaki też fajnie obsługiwał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SAWIOLA666 Opublikowano 4 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2018 (edytowane) Większość postów ma wzmianki o okoniach. A czy bym znalazł coś z tych kijów pod klenia? Mała rzeka z nie dużym uciagiem i łowienie na małe wobki i wirówki.Ja w zeszłym roku po testowałem White Birda do 7 g właśnie na kleniach w Wiśle, głównie na przelewach z małym uciągiem , małe woblerki do 5 g ( Siek - bzyk) i świetnie sobie poradził , także z czystym sumieniem mogę polecić na twoją mała rzeczkę. Kolega jako przyłów miał Brzanę 60 cm i sobie poradził. Edytowane 4 Lutego 2018 przez Sawiola 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaga1962 Opublikowano 6 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Lowie crazy fishem stepanowa ale perfektem 0,5-5 g,cudowny kijek na okonie,dl.230cm,ma wszystko czego potrzeba,cena 490, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makarony7 Opublikowano 17 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Lowie crazy fishem stepanowa ale perfektem 0,5-5 g,cudowny kijek na okonie,dl.230cm,ma wszystko czego potrzeba,cena 490,Jaga, powiedz mi, ponieważ zastanawiam się nad tym kijem, jakie rozmiary obrotówek da radę temu kijowi oraz jakie woblery? i głowki jakie maks gramaturowo używałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaga1962 Opublikowano 20 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Nie lowilem wobkami ani obrotami,skupiam sie na roznych glowkach i wszystkim co sie z tym je,czyli 3-5 cm jazgarki,jaskoleczki,riperki,.....,gl.w gramaturze od 1,5- max 5 g,powiewm tylko tyle ze czym wiekszy okonek tym kij bardziej sie uklada,do tego linka 0,04-0,06 ,i mysle ze mozna powiedziec ,jestem happy, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marienty Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2018 Posiadam:Favorite White Bird 2,19 / 0.5-5gUżywam w zestawie z:Ryobi Zauber 2000dragon invisible braid 0,08 (oni akurat podają średnicę) + zawsze przypon z fluorocarbonu 0,25 Zestaw złożyłem z myślą o okoniach i łowię nim od zaledwie kilku miesięcy. Już wiem, że pletka będzie do wymiany bo uważam, że jest przegrubiona i głośna. Zawsze używam przyponu więc nie przeszkadza mi to zbytnio. Mimo tej pletki to główeczki 2g + kajtek 2" leci pięknie. Najciężej łowiłem z główką 3g bo nie było potrzeby zakładać więcej ale wiem, że jest potencjał przynajmniej na 4g + kajtek 3" jak nie więcej.Na wczesną wiosnę 2019 spróbuję z żyłką 0,12-0,14 i paproszkami na główkach 0,5-1g pod białoryb i jazie z toni.Panuje opinia, że ta wędka to krowi ogon a ja się z tym zgodzić nie mogę. Łowiłem tą wklejką (tak, jest to wklejka choć nie w ogóle nie widać tego przesztywnienia) również na mocniej pracujące wobki 4cm pod klenia i też kijek nie klękał.Wędka przeszła również pozytywnie test w postaci przyłowu szczupaka 80cm oraz karasia 39cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman22 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Cześć, szukam budżetowego kija na sandacze / szczupaki i zastanawiam się nad : Cobalt / 2,4m/ 5-18g / CBL-802ML lub Cobalt / 2,7m/ 9-28g / CBL-902M Czy ktoś z kolegów miał w reku ten kij? Jak się spisuje? Będę wdzięczny za wszelkie rady odnośnie ww wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 (edytowane) Jeżeli chodzi o white birda spróbuj z cienką plecionką np. najcieńszego techrona albo jeszcze cieniej berkley fireline 2lb microjigi pięknie latają z tego white birda do 5g.Ostatnio rzucałem i 5 gramową główką z Kajtkiem 3 całe i dawał jako tako radę.Daleko mu do kluchy typu quantum centex, nie jest xfastem, ale kluchą też nie jest takie coś pośrodku. Edytowane 14 Kwietnia 2018 przez rally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Do ultralighta według Was lepszy Favorite Solo 602UL czy St. Croix Avid AVS60ULF2 ?Bardziej się skłaniam do Solo, ale szukam argumentów Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez tryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Solo to wklejka miałem okazie mieć w ręce fajny patyczek bardzo starannie wykonane, avid to tubular nie miałem, w seryjnym wykonaniu solo 3g lżejszy. Cena mówimy o nowym St.Croix 850zł ( cena sklepu internetowego) Favorite w polskim sklepie nie widziałem, na amazon.co.uk 1300zł za około 900zł można kupić na Ukrainie. Ceny oczywiście w zaokrągleniu plus przesyłka. Gwarancja, wolałbym nie liczyć na gwarancję Favorite.Życzę trafnego wyboru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tryt Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Solo to wklejka miałem okazie mieć w ręce fajny patyczek bardzo starannie wykonane, avid to tubular nie miałem, w seryjnym wykonaniu solo 3g lżejszy. Cena mówimy o nowym St.Croix 850zł ( cena sklepu internetowego) Favorite w polskim sklepie nie widziałem, na amazon.co.uk 1300zł za około 900zł można kupić na Ukrainie. Ceny oczywiście w zaokrągleniu plus przesyłka. Gwarancja, wolałbym nie liczyć na gwarancję Favorite.Życzę trafnego wyboru. Dziękuję za opinię . Dożywotnia gwarancja to u mnie niekoniecznie zbyt długo . Poza tym ta "gwarancja" nie jest tania, weryfikacja przez serwisanta, wysłka do Stanów, cuda wianki i chyba długi czas oczekiwania. Ceny obydwu patyków znam, Stepanow Fishing (dystrybutor Favorite) godzinkę jazdy od mojego domu. Ciekawi mnie praca tego St. Croix, nigdzie nie mogę znaleźć ani foto, ani filmu. "Fast" to dla mnie trochę za mało informacji, Solo mam nadzieję "pomacać" w tym tygodniu, Gdzie znalazłeś ofertę Solo na Ukrainie za 900 zł? Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez tryt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajKar Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) https://ibis.net.ua/products/details/spinning-favorite-solo-602ul-183m-06-5g-exfast/Cena 5960 uah.Kurs hrywny 0,142Wychodzi 846,32 Trzeba mieć jeszcze kogoś kto to przywiezie. Nie wiem jakie byłyby koszty dodatkowe przy wysyłce z sklepu do Polski. Ja mogę polecić wędki Yamaga Blanks posiadam Blue Current 610tz 0,3-6gMiałem w ręce coś takiego super https://fishingstock.ua/catalog/udilishcha/udilishche_yamaga_blanks_blue_current_ii_titanium_blc_68_ii_ti/ Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez MajKar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi