Skocz do zawartości

Kije Favorite

dragon@

Rekomendowane odpowiedzi

https://ibis.net.ua/products/details/spinning-favorite-solo-602ul-183m-06-5g-exfast/

Cena 5960 uah.

Kurs hrywny 0,142

Wychodzi 846,32

Trzeba mieć jeszcze kogoś kto to przywiezie. Nie wiem jakie byłyby koszty dodatkowe przy wysyłce z sklepu do Polski.

Bardzo dziękuję 

• 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Używa ktoś może Blue Bird'a o symbolu BB16-682SUL-S lub BB16-762UL-T. Szukam informacji na temat tych dwóch konkretnych modeli.

Posiadam ten kijek 682UL-S /2,04m/1-7g. Nie jest to kijek który podałeś ale bardzo zblizony. Jeśli Ci pomoże moja opinia na temat mojego kija to powiem tak: Bardzo przyjemne i czułe wędeczki, Jednak akcja podana jest jako x-fast , moim zdaniem bardziej zbliżona jest do typowego fasta. Jeśli chodzi o ciężar wyrzutu (!-7g) to niestety trochę jest przeszacowana. Wg mnie optymalny zakres pracy to 1-5g. Co do mocy to dolnik posiada solidny zapas mocy. Ja używałem do połowu białorybu głównie i trafiłem karpika ponad 3kg , któremu kij bez problemu dał radę. Co do zastosowania kija to powiedziałbym że to taki uniwersał. Swoim rzucałem małym żelazem , smużakami i jigami i mikrojigami.

• 5 miesięcy temu...

Masz na filmie ten kijek, na pstrągach, jakieś wnioski sam wyciągniesz. Nikt nie wie na jakie gumki chcesz łowić, jakie duże obrotówki, ale ten kijaszek to blaszka #1 to max.

Ale jak widać ładnie trzyma rybę na haku bez zadziora, jeśli tak łowisz to też nie jest to bez znaczenia, co z tego że zatniesz jak nie wyholujesz ryby, a tutaj jak widać tani kijek a działa.

Edytowane przez rally

Czesc, zastanawiam sie czy model White Bird sprawdzi sie na pstragach, na gumy, obrotowki, lowiac na rzece o srednim uciagu? Co myslicie, nie bedzie za gietka? 

Dla mnie ta wędka jest za miękka nawet na okonie (użyłbym ją do białorybu na spina), więc na rzekę nie polecam ale każdy łowi jak lubi. Fakt że jak zatniesz to ciężko zgubić rybę bo jak widziałeś na filmiku ugina się mocno. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...