Jozi Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 To mnie nie pocieszyłeś. Czuję że skończy się na kiju z pracowni...Jeżeli chcesz mieć coś uczciwego to tylko pracownia. Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 11 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2021 Posiadam dwa kije ze stajni Favorite co prawda modele SKYLINE i złego słowa nie powiem .Kije super,szybkie i przede wszystkim czułe,wykonanie bardzo dobre a przy tym nie sa jakieś mega drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2021 Posiadam dwa kije ze stajni Favorite co prawda modele SKYLINE i złego słowa nie powiem .Kije super,szybkie i przede wszystkim czułe,wykonanie bardzo dobre a przy tym nie sa jakieś mega drogie...Zależy kto co szuka i jak komu leży..... Wysłane z mojego M2007J3SG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roost Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 Witam, czy ktoś może użytkuje kijki favorite blue bird nano do 1.5g/3g bądź Crazy Fish nano zero/one i mógłby się podzielić swoją opinią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 (edytowane) @LucasMiałem chwile tą wędkę, nie byłem zadowolony. Nie czułem pracy woblerów, które czułem na innej wędce. Jakaś dla mnie głucha była.Powiem Ci, że miałem podobną przygodę z wędkami. I nie wiem, czy to na pewno wina "głuchości wędki". Już tłumaczę, miałem kij Okuma Psycho Perch 3-18g, gdzie szczytówka była całkiem delikatna, ale rzucało toto b. średnio poniżej 4g. No i wirujące ogonki było na tym czuć super. Kupiłem Crazy Fish Perfect Jig, porównałem obie obok siebie, PJ był czulszy i szczytówka była delikatniejsza.Czuć na tym naprawdę b. delikatne brania, cale lato latałem z nim za okoniem, wiedziałem, kiedy i w jakie zielsko gumka na 1-2g przywaliła... ...ale pracę woblera czuć moim zdaniem gorzej. I cholera wie czemu. Edytowane 8 Marca 2023 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gnat Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 moze to wklejka z PJ tłumi drgania woblera, mówi się że wklejki to przynęt miękkich. Ale ja miałem Blue Birda tubulara i nie czułem wobków, nie wklejke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 8 Marca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2023 moze to wklejka z PJ tłumi drgania woblera, mówi się że wklejki to przynęt miękkich. Ale ja miałem Blue Birda tubulara i nie czułem wobków, nie wklejke.To tubular do 10. Ogólnie to sprawa jest dość dziwaczna i podejrzewam, że może to mieć coś wspólnego z pracą wędki, częstotliwościamo harmonicznymi, kątem trzymania i efektem placebo Dla przykładu najbardziej u mnie wklejki tracą na czułości, bo po prostu brania widzę i bie skupiam się na tym, co czuć w łapie. Zacząłem wzrok odwracać i poprawa niesamowita Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morrigan40 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Favorite Blue Bird NANO 1,83 / 0.2-1.5g jakie macie kołowrotki pod niego podpięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Favorite Blue Bird NANO 1,83 / 0.2-1.5g jakie macie kołowrotki pod niego podpięte?Ja podpiąłem Legalisa 2000 LT, Ultegra FC 2000 SHG też całkiem fajnie siada z tym kijem. Można zejść jeszcze niżej z wagą ale to już w większym budżecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 6 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2023 (edytowane) Favorite Blue Bird NANO 1,83 / 0.2-1.5g jakie macie kołowrotki pod niego podpięte?Do drobnych kijków XUL używam kołowrotka w rozmiarze 1000. U mnie siedzi chiński Piscifun Carbon X, ale jest sporo dobrych maszynek koło 250zł (o ile w promce), które będą idealne. EDIT: wiem, że wpis jest z kwietnia, ale jakby ktoś szukał kołowrotka pod kijki do 1,5-5g:Kastking Kestrel, Valiant Eagle, Tsurinoya Kingfisher 1000 albo 1500, Ranger 800 albo 1000S (ale ten drugi tylko jak planujesz używać plecionki 0.3 PE i cieńszej, bo 0.4 PE ci zwyczajnie wejdzie 100m tylko), Artemis 800 albo 1500S, Ranger Kingdom Tegmen 2000 (to bardzo kompaktowe 2000). Ogólnie przy drobnym kijku z małymi przelotkami mała szpula bywa, że rzuty wydłuża, no i lepiej to wygląda. Edytowane 6 Października 2023 przez Andżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fender Opublikowano 8 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2023 Panowie, Pleciona od jakiegoś czasu mocno promuje tę markę i teraz większość serii Skyline mocno przeceniona, podobnie w Fishingstore. Używa ktoś tych kijków? Są warte tych 6 stów? Dodam że wcześniej kosztowały prawie 1100 pln. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 18 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2023 (edytowane) Czy ktoś z Was użytkuje modele Solo 6102UL-HS i Black Swan 6102SUL-HS? Poprosiłbym o jakieś opinie z pola bitwy. Jak te modele mają względem siebie? Gdzie te kije są robione? Edytowane 18 Października 2023 przez Niedzielny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 (edytowane) Panowie, Pleciona od jakiegoś czasu mocno promuje tę markę i teraz większość serii Skyline mocno przeceniona, podobnie w Fishingstore. Używa ktoś tych kijków? Są warte tych 6 stów? Dodam że wcześniej kosztowały prawie 1100 pln.Używam skyline w cascie do 21g i używałem spiningu do 35g. Cast kupiony w trakcie wycieczki do kijowa, spin kupiony w plecionie.Używałem bo wędka pękła na pierwszym wypadzie, za 3 przelotką od góry, przy wyrzucie 20g.Czułe kije, fajnie pracują pod rybą. Z wędki do 21g jestem super zadowolony. Opisane w miarę poprawnie, nie przeciążał bym ich za bardzo ze względu na delikatny szczyt. Jak kupisz za 500 to spoko opcja. Edytowane 31 Października 2023 przez Przemek SzN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 31 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2023 @Przemek SzN z ciekawości próbowałeś jakoś reklamować kij który pękł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Tak, wedka wysłana do pleciony. Pisałem wcześniej do pośrednika i do favorita, odpisali ze spoko mam wysyłać do sklepu którym kupiłem i nie przejmować się reszta, zobaczymy Zapomniałem wspomnieć te 500-600 zł to jest realna cena zakupu na "miejscu" w sklepie na Ukrainie. Ja kupowałem swoją w promocji, zapłaciłem jeszcze mniej niż promo w Polsce. Edytowane 1 Listopada 2023 przez Przemek SzN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matss87 Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Daj znać jak sprawa się potoczy ja mam dwa Sky do 35g. Nie łowiłem nim jeszcze ciężej jak 20g, ale zaczynam się lekko obawiać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brizzler Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Na tą do 21 zakładałem główkę 18g plus guma 10cm i śmiga bez problemu. Trefny egzemplarz się trafil, może puknięty w transporcie albo miał jakąś wadę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 Łowi ktoś U1 244 cw 3-12,może coś więcej o tym kiju.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hozel79 Opublikowano 2 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2023 Witam, czy favorit x1 20-80g poradzi sobie z rzutem deeperem? Dodam, że deeper waży 90g. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 3 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2023 Chętnie poznam opinie kogoś kto posiada Favorite Black Swan - wersje do 1 i do 2 gram mnie interesują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_ek96 Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Używa ktoś Favorite Skyline 2.13cm długości, cw 10-30. Zauwazylem ze mozna go dostać w fajniej promocji. Z 1100 około na 569zl. Ciekaw jestem opinii użytków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 10 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 (edytowane) Chętnie poznam opinie kogoś kto posiada Favorite Black Swan - wersje do 1 i do 2 gram mnie interesują.A gdzie można kupić takie wersje? Na stronie Favorite najdelikatniejszy jest od 0,8-4 gramów.Już znalazłem. Ciekawe, ze na firmowej stronie ich nie ma. Czyżby zaprzestali produkcji? Edytowane 10 Listopada 2023 przez jachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emrys Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Daj znać jak sprawa się potoczy ja mam dwa Sky do 35g. Nie łowiłem nim jeszcze ciężej jak 20g, ale zaczynam się lekko obawiać Jak startuja dolem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andżej Opublikowano 15 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2023 Witam, czy favorit x1 20-80g poradzi sobie z rzutem deeperem? Dodam, że deeper waży 90g. PozdrawiamPraktycznie każdy kij na rynku da się przeciążyć o 20% bez ryzyka, wiele wędek jak przy rzucie nie kombinujesz, to rzuca i 60% ponad cw bez większego problemu.Więc na luzie. Po prostu nie próbuj tym nie wiadomo jak dynamicznie cisnąć, ot normalny, płynny rzut i będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruchy15 Opublikowano 16 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Siemka jaka jest wasza opinie odnośnie Black swan warto? Pod okonia ? Bo cena jest dość spora ale jest na torzitach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi