Skocz do zawartości

Kije Favorite

dragon@

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, szukam jakieś info o Black swain do 1 i 2 g. Wart tych pieniążków ? Ostatnio był na promocji więc pewnie ktoś się skusił. Jaka akcja i czy dobrze opisane ?

Wysłane z mojego Armor 17 Pro przy użyciu Tapatalka

Machałem na sucho w sklepie wersją 1 gram. Szybszy niż blue bird nano ale wolniejszy od nano zero.

• Like 1

Był u mnie Mikołaj,bo byłem grzeczny .

W 2024 mam zamiar trochę połowić na lekko.

Favorite X1 2.03 ćw 1,5-7 g.

Może ktoś używa tego kijka?

Opiszę jego zalety i wady.

Myślę o młynku do niego,a patrzę to kołowrotki z tej firmy to

ciężkie maszynki.Moze ktoś ma dobrze wyważony zestawik?

post-53446-0-02751600-1702019262_thumb.jpg

Byłem w plecione macałem trochę tych kijków Favorite, skyline miałem nawet w domu wersja Spin i Cast. Wyszedłem i zabrałem do domu Favorite X1 30-110, skyline oddałem, X1 bardziej mi sie podoba wizualnie, ta niebieska rękojeść wygląda slabo w mojej opinii. Szukałem dość mocnego kijka bo mam zachciankę na duże przynęty.  Te kije są naprawdę fajnie zrobione, X1 w moim odczuciu zdecydowanie lepiej wyglada jak model wyzszy skyline. Natomiast mając te dwa kije w ręku, X1 jest zdecydowanie cięższy i grubszy blank, szczytówka zdecydowanie jest grubsza. Mocy maja naprawdę sporo, gięte do kata 90 stopni nawet nie jękną, w żadnym kijku nie było słychać strzelającego lakieru, gdzie np w takim Svartzonker downsizer jak przygiąłem kijek  moze na 20% jego mocy zaczął strzelać jak petardy w sylwestra. 

Wykonanie X1, stonowane, bez nadlewek na dwustopkowych przelotkach, taki minimalizm mi się naprawdę spodobał.

Skyline tez bardzo fajny, mocny kij, ja chyba trafiłem na jakaś gorsza szt bo na wkładach przelotek rozlewał się lakier, nie wiem jakie znaczenie miało by to w trakcie użytkowania, pewnie żadne no ale jak miałbym sie do czegoś przyczepić to bym znalazł właśnie to.

Kije szybkie, mocne z bardzo fajnym płynnym ugięciem, mocy w Dolniku naprawdę bardzo dużo, czule szczyty. 

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Mam Skyline 2,13 m do 30 g i 45 g.

Na rybach kilka x.

Do 30 g ze Stellą 2500 to w tym momencie mój ulubiony zestaw.

Ogólnie czarodzieje z Pleciony dobrze je przedstawili. Szybkie, czułe, ale nie pałowate. Uważam, że w obecnej cenie warto.

Ten do 45 masz w castingu? Jak Ci się sprawuje? Nada się pod crankbaity i jerki?

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...

I za chwilę wystawić na giełdę.

No jeśli się kupuje na pałę, bez GŁĘBSZEGO zastanowienia i bez obejrzenia blanku, to tak ... :P

A na giełdzie nie ma kijów sklepowych? Każdy taki zakup, to strzał w dziesiątkę? Nie sądzę  :rolleyes:

Edytowane przez Fatso
  • Like 2

I za chwilę wystawić na giełdę.

Tomaszu, gdbyś znał mnie trochę lepiej to wiedziałbyś że praktycznie nic nie sprzedaję na giełdzie ;)  chociaż mógłbym i pewnie nawet powinienem bo kijów customowych mam sam nie wiem ile - 40 ? 

Wracając do tematu - mam też oczywiście wędki fabryczne, np. Favorite Nano Zero i w takim segmencie niższej / średniej półki to faktycznie na rynku jest taki wybór że do pracowni chodzić nie trzeba (to się zmieniło bardzo na +, pamiętam czasy kiedy było inaczej).  Natomiast dysponując budżetem w okolicach 2 tys. zł bo w tych okolicach z tego co się orientuje chodzi Black Swan to zdecydowanie wolałbym zamówić wędkę customową zrobioną dokładnie pod siebie.

• Like 3

• 1 miesiąc temu...

miałem w ręku ten kij. Mam 4 wedki z pracowni. Żadna przy nim nie stała. Jest sztos nie z tej ziemi. Przy seryjnej produkcji i zastosowania masowo drogiego osprzętu - mogli zejsc z ceną. Z pracowni wedka tej klasy myśle, że ciężko było by kupić za mniej niż 2500 zł ( w porównaniu 1500-1600 za swana) . 
Własnie jestem w momencie zamawiania okoniówki. Wie ktoś moze czy w plecionie Ibis20 - zniżka 20% działa?

• 2 tygodnie później...

własnie w tzw. miedzyczasie to zrobiłem i nie działa. Biorę mimo to. Miałem zrobić to w zeszłym teg. Lenistwo nie popołaca. Kod wygasł w poniedziałek. Dzieki za poradę. 

napisz do nich maila, czesto gesto sprzedaja po cenie z kodu promocyjnego :)

ja tak wyrwalem juz kilka wedek, niby sie spoznilem, ale mail zalatwil sprawe

• 1 miesiąc temu...

Witam, czy używa już ktoś z was nowych patyków favorit totem 2.04m / 0.8-4g lub 2.19m / 1-6g pod okonia i mógłby się podzielić opinią? Patyk dość krótko na rynku i ciężko znaleźć jakieś info w sieci

Edytowane przez Ballantise
  • Like 1