jacek.hetflaisz Opublikowano 18 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2017 Dajcie spokój z tym umieraniem , coś o rybkach bym poczytał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zahar Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 No i qrwa zrozumieli?!?!?(między wierszami, o to prosiłem)Prosto z mostu mogę pisać o jakiś technicznych pierdułach.Z rana, wrzucę jakiś obrazek, tego jeszcze chyba nikt nie robił.Zamknął by jeden wątek z tej przynęty, a inny za jakiś czas. o rybkach -Otóż drogi Panie Jacku, rybki łagodzą obyczaje. Nie będę wędkarzem zawodowym !Jest kilku znajomych, weseli kompanioni i wędkarze zawodowi.Miła brygada i cały czas na zawodach.Tu zawody, tam zawody,Tu wyjazd, tam wyjazd,Co wyjazd to zawód.Po co mi to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zahar Opublikowano 19 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Ebony & Ivory - najbardziej złożona przynęta: 1 przynęta 2 kolory drewna 3 materiały (drewno, stal, żywica) 5 warstw żywicy 7 elementów stalowych 82 elementy drewniane i220 stron, poradnik “Jak zrobić” 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 19 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2017 Scęka opadła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zahar Opublikowano 22 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2017 Przewidując rozwój wypadków, bo jest już kilkanaście ofert kupna „dzieła”.Chciałbym jedynie zauważyć, że ten tomik, autor kończy rozważaniami o zamiarach zrobienia woblera, jakiegokolwiek woblera.To raka retrospekcja z lat wcześniejszych.Kilkunastotomowy skrót całości, jest przechowywany w najtajniejszym z tajnych skarbców.Nie skorzystałem z usług znanego ogólnie Fortu K., obawiając się, że Pierwszy może coś w porywach wypaplać konkurencji, a miewa ostatnio takie zapędy.I tak można jechać, chociaż już po kostki mokro.Bo i czego można się spodziewać po kimś, wychowanym na Monty Phytonie.A tak się dzieje na okrągło, a tu z rzadka, albo wcale. Na otarcie łez, mała porada wszelkim odlewnikom.Jeżeli jest problem z wyjęciem odlewu z formy, pomóc sobie można sprężonym powietrzem.Jedynie z ciśnieniem nie należy przesadzać, co by zbyt daleko i długo odlewu nie szukać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zahar Opublikowano 8 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2017 Pudełeczka. Dzisiaj na gorąco.Jak się bawić, to chociaż z fantazją.Na podkład byle co, na górę 24k i to chyba widać po kolorze.Szkoda kłaść na to lakier, ale mogą wydrapać, więc jednak.I przy tej robocie, zawsze wokoło pełno „syfu”. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zahar Opublikowano 6 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2017 Dzisiaj nieco historii. Podstawowym opakowaniem był, jest i będzie blister, ale pojawiały się pytania czy nie warto by pakować uwalniacza w drewno.Bo i ręczna robota i ciekawy kształt, zaś zamykanie blisterem klasyfikuje produkt jako typowo „sklepowy” z wieszaka i w jakimś sensie prowadzi do niższej grupy cenowej, jak większość masówki.Zrobiłem kilka wzorów, i uderzyłem z nimi do producentów pudełek. Wszak robią różne, czy do szkła, czasami do produktów metalowych, a często pakowane są w nie wina.Wzory najbardziej proste, może nieco wyższe wymagania z jakością drewna.Nie bardzo chcieli zejść z ceny, więc żeby nie przeciągać jałowych rozmów, zacząłem robić to we własnym zakresie. Trzeba do tego trochę maszyn, a że takie akurat są pod ręką, puknięcie jakiejś partyjki nie stanowiło problemu.Poniżej to już b. stary obrazek, taka mała seria, po to aby „dotrzeć” technologię, bo zawsze coś po drodze wylezie, co można poprawić, a czego przy kilku sztukach się nie zauważy.To co było problemem z rozmów, aby robić pudełko z jednej deski, okazało się proste. Żeby uzyskać dobrą gładkość, porządne spoiny, eliminowanie sęków, itp., prostsze jeszcze bardziej. Były też próby z polerowaniem drewna „na sucho”, co w przypadku sosny jest łatwe, ale zaniechałem, bo kto to doceni.Przewiązanie narożników obcym piórem, dawało dodatkowy smaczek w wyglądzie, trochę polepszało wytrzymałość, chociaż była już wystarczająca. A dodatkowo było to najszybsze do wykonania.I takie najprostsze, nielakierowane pudełko, okazało się dobrym rozwiązaniem, bardzo ponad standardowym i lepiej prezentującym produkt, co np. w przypadku prezentu, ma duże znaczenie.Przecież to tak niewiele, a jak wiele zmienia. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi