Skocz do zawartości
  • 0

Garmin Quickdraw Contours / społeczność Active Captain

Darecki

Pytanie

Co sądzicie o nowej funkcji w Garminach?

Bawię się nią od miesiąca niby fajnie ale po ostatnich deszczach woda na Turawie ciut się podniosła i maszynka wszystko rysuje na nowo.

Szukałem w ustawieniach i nie znalazłem opcji ustawienia rzędnych poziomu wody, szkoda że tego nie przewidzieli.

Na zaporówkach dupa.

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

Mam problem z przesłaniem map z telefonu do plotera GPSMAP, karta pamięci włożona ale cały czas wyświetla się przygotowywanie do przesłania, a mapy mają zaledwie 4mb , wszystko inne sie zsynchronizowało oprócz map quickdraw . Parę lat temu przesyłałem mapy do strikera i działają do dziś.

• 0

Podbijamy do tematu. Ta sama sytuacja z moim nowym Garmin Echomap Ultra 102SV. Wcześniej na Garmin Striker bez problemu.

Trzeba męczyć support, zapewne jest to jakiś błąd w sofcie. Pisanie na forum nic niestety nie da. Im więcej będzie zgłoszeń to szybciej się zajmą problemem, bo jak widać jest.

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0

Przy pierwszej konfiguracji AC należy podać miejsce zapisu danych, czyli kartę pamięci. Karta wcześniej musi być sformatowana. Zobacz w instrukcji jaki format i jaka max wielkość. Mam Ultra2 102 i poszło bez problemu, chociaż aktualizacja GLS się zapętliła, mapy weszły bez problemu. Jak nic nie działa to konfiguracja od nowa z czystą kartą, bo gdzieś czegoś brakuje. Ciężko na odległość tak ogarnąć

Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka

• 0

1. w smartfonie włączamy transmsję danych i pobieramy mapy obszarowo z AC( pomijam sprawy konfiguracji kont AC, wielkości karty sd)

2. karta pamięci musi być sformatowana jako AC w panelu AC ekranu

3. tworzymy hotspot z ekranu- moduł wifi nadając mu nazwę i hasło

4. wyłączamy transmisję danych, uruchamiamy wifi w telefonie, łączymy się ekranem (p.3)

5 . uruchamiamy apkę AC- synchronizacja danych następuje samodzielnie- ale: apka musi być "na wierzchu, wygaszacz ekranu wyłączyć też, trwa to dość długo- zależnie od wielkości pobranego z AC obszaru 

Jeśli nie działa- ponownie odhaczyć powyższą checklistę. Najczęstrze przyczyny niedziałania: brak sformatowanej karty SD AC, uruchomione jednocześnie WiFi i dane komórkowe ( tak jest w androidzie, nie mam doświadczena z Iphonem )

• Like 1

• 0

Witam, wymiana karty naprawiła problem, dodam że dopiero zakup trzeciej karty rozwiazał problem.. karta Garmina nie działała prawidłowo, nastepnie zakupiłem kartę - 

SanDisk 32GB Ultra® microSDHC 120MB/s A1 Class 10 UHS-I - nie pomogło, kolejny zakup karty - SanDisk MicroSD 8 GB Memory Card - Black - rozwiązał ten problem :) smartfon IPhone - Active Captain otwarta - wyłączona transmisja danych komórkowych, karta wyjęta z opakowania i formatowana w ploterze Garmin w/g poleceń na ekranie..

Edytowane przez Slawek Dlugosz
  • Like 1

• 0

Witam, wymiana karty naprawiła problem, dodam że dopiero zakup trzeciej karty rozwiazał problem.. karta Garmina nie działała prawidłowo, nastepnie zakupiłem kartę - 

SanDisk 32GB Ultra® microSDHC 120MB/s A1 Class 10 UHS-I - nie pomogło, kolejny zakup karty - SanDisk MicroSD 8 GB Memory Card - Black - rozwiązał ten problem :) smartfon IPhone - Active Captain otwarta - wyłączona transmisja danych komórkowych, karta wyjęta z opakowania i formatowana w ploterze Garmin w/g poleceń na ekranie..

Z kartami SD jest jakiś problem. Humminbirdy czytają tylko niektóre- do robienia aktualizacji, nawet te od Navionics bywają nierozpoznawane przez urządzenia. Dobrze, że udało się to wyjaśnić. 

• Like 1

• 0

1. w smartfonie włączamy transmsję danych i pobieramy mapy obszarowo z AC( pomijam sprawy konfiguracji kont AC, wielkości karty sd)

2. karta pamięci musi być sformatowana jako AC w panelu AC ekranu

3. tworzymy hotspot z ekranu- moduł wifi nadając mu nazwę i hasło

4. wyłączamy transmisję danych, uruchamiamy wifi w telefonie, łączymy się ekranem (p.3)

Moj samsung automatycznie traci internet komorkowy po podpieciu sieci wifi nawet jak nie ma internetu w wifi.

Karte sd mam na auto (ale jestem niemal pewien, ze pierwszy raz odpalilem ac jak mialem tylko 1 karte wsadzona - nie pamietam czy do slotu 1 czy 2. Pamietam, ze mi napisalo, ze mi skasuje wszystkie dane przy formacie.

Na mapie na apce mam obszar zielony (rozumiem, ze to sciagniety) wszystko podlaczam jak w opisie. Ale synchronizacja sie nie odbywa mam gdzies " download to start" ale nie pisze co i gdzie sciagnac

5 . uruchamiamy apkę AC- synchronizacja danych następuje samodzielnie- ale: apka musi być "na wierzchu, wygaszacz ekranu wyłączyć też, trwa to dość długo- zależnie od wielkości pobranego z AC obszaru

Jeśli nie działa- ponownie odhaczyć powyższą checklistę. Najczęstrze przyczyny niedziałania: brak sformatowanej karty SD AC, uruchomione jednocześnie WiFi i dane komórkowe ( tak jest w androidzie, nie mam doświadczena z Iphonem )

• 0

Ściągnąłem mapę społecznościową zbiornika licząc na doszczegółowienie posiadanej już batymetrii z map Navionics. Obie mapy się nałożyły i efekt jest dramatyczny. Za nic nie mogę usunąć społecznościówki, podpowie ktoś jak to zrobić?

• 0

Może ktoś podpowie, bo jestem zielony e tym. Mam uhd 9, dokupiłem mapy navionicsa, karta załadowana,aplikacja włączona wszystko dwueci się ba zielono tak jak na foto.

Rozumiem, że mam teraz możliwość podejrzenia map społeczności jeśli oczywiście ktoś takie coś udostępnił. I teraz pytanie jak mam to zrobić? Pobieram materiały ze społeczności quickdraw i co dalej? Jak zobaczyć to na ploterze? Jak na telefonie w aplikacji?

Podpowie ktoś?

• 0

Może ktoś podpowie, bo jestem zielony w tym. Mam uhd 9, dokupiłem mapy navionicsa, karta załadowana, aplikacja włączona wszystko świeci się na zielono tak jak na foto.

Rozumiem, że mam teraz możliwość podejrzenia map społeczności jeśli oczywiście ktoś takie coś udostępnił. na interesującym mnie akwenie? I teraz pytanie jak mam to zrobić? Pobieram materiały ze społeczności quickdraw i co dalej? Jak zobaczyć to na ploterze? Jak na telefonie w aplikacji?
Podpowie ktoś?

post-49667-0-69490100-1751996651_thumb.jpg

Edytowane przez radek_u

• 0

I mnie dopadł problem z Activision catpain . Jest wykrzyknik i opis że trzeba skonfigurować- siedziałem 2 godziny w garażu i kombinowałem . Łącznie z podmianami kart i ich formatowaniem . Jakieś pomysły ? Echomap 122 i 92 - w obu problem podobny

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk