Skocz do zawartości

Jednakowy cw. blanku, a różne długości.

Artek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Jeśli Twój  wybór  został już tak   dalece drogą eliminacji (domyślam się )  ustalony  , ja  doradzam  tego 8"2'  .

Ale dobrze jeszcze by było  abyś  złapał kontakt  z dystrybutorem  i dokładnie opisał czego potrzebujesz  z pewnością   doradzą -Rodmas  .Jeśli  możesz  to warto  pomacać  choćby  same blanki lub

dowiesz się  gdzie najbliżej  masz sklep do którego  wstawiają  swoje   kijki .

A przy okazji podpytaj  bo maiło się coś pojawić  z M1  w dwóch składach  o podobnych do szukanych  przez  Ciebie  parametrach  no  i wtedy  to będziesz  miał  znaki zapytania  .............

ale to może być akurat  dobry   kierunek ........

pozdrawiam

Maciej

Też spinninguję głównie z brzegu, sporadycznie z pomostów. Osobiście preferuję długie wędziska, mam dwa firmy KONGER 1-10g/300cm i 10-30g/300cm, DRAGON 3-15g/305cm (rewelacyjny), JAXON 10-40g/300cm (praktycznie niezniszczalny) i nie schodzę poniżej 270cm DRAGON 1-7g/275cm (rewelacyjny), SHIMANO 3-14g/270cm i JAXON 5-25g/270cm (praktycznie niezniszczalny).

Im dłuższe wędzisko, tym dłuższe rzuty, ale bez rewelacji, około kilku metrów.

Większość wędkarzy uważa, że przy zakrzaczonych brzegach łatwiej przedzierać się z krótkim kijkiem, ja po prostu demontuję kijek na pół, a po przedarciu się na miejscówkę, lub po jej zmianie na powrót składam kij i po kłopocie.

Ps

Nie wiem czy Ci to pomoże, ale zawsze jakieś wnioski wyciągniesz.

Tak z ciekawości, to jest jakoś powiązane z tematem? :D

Temat "ile macie wędek" jest w innym miejscu.

Autor pyta o różnice pomiędzy blankiem A i B a nie czy jakieś shimano jest niezniszczalne. Rozumiem że pompujesz się na speca, guru czy pseudo-testera ale jak już piszesz ten swój bełkot to chociaż na temat...

Było już kilku takich speców. Teraz piszą na "o rybach" bo tam łykają wszystko od takich speców wędkarstwa.

Przynajmniej jest śmiesznie.

• Like 1

• 5 tygodni później...

Tak z ciekawości, to jest jakoś powiązane z tematem? :D

Temat "ile macie wędek" jest w innym miejscu.

Autor pyta o różnice pomiędzy blankiem A i B a nie czy jakieś shimano jest niezniszczalne. Rozumiem że pompujesz się na speca, guru czy pseudo-testera ale jak już piszesz ten swój bełkot to chociaż na temat...

Było już kilku takich speców. Teraz piszą na "o rybach" bo tam łykają wszystko od takich speców wędkarstwa.

Przynajmniej jest śmiesznie.

Dobre :D

Witaj

powracając  do tematu  jeśli masz  szanse  wejść  do wody  i łowić  z brzegu polecam  coś  pomiędzy 2,30/2,40    - 260 max . Jeśli typowo pod gumy   i nie musi być  Phenix  Black Chrome  to ja ostatnio  testuję  /. łowię  Matagi SS 76   ML

i rzutowo  super się  spisuje  10-14 g plus guma . Jeśli  delikatniej  do może  SS 76L -  tylko to są typowe  blanki pod gumy  ....... Rzutowo  ten 7"6'   jest bardzo blisko  Super sea bass 2,60 m  tak więc  w tym przypadku 

długość  rzutów  nie jest  czynnikiem  decydującym ....

pozdrawiam

Maciej

Witaj

powracając  do tematu  jeśli masz  szanse  wejść  do wody  i łowić  z brzegu polecam  coś  pomiędzy 2,30/2,40    - 260 max . Jeśli typowo pod gumy   i nie musi być  Phenix  Black Chrome  to ja ostatnio  testuję  /. łowię  Matagi SS 76   ML

i rzutowo  super się  spisuje  10-14 g plus guma . Jeśli  delikatniej  do może  SS 76L -  tylko to są typowe  blanki pod gumy  ....... Rzutowo  ten 7"6'   jest bardzo blisko  Super sea bass 2,60 m  tak więc  w tym przypadku 

długość  rzutów  nie jest  czynnikiem  decydującym ....

pozdrawiam

Maciej

Blank wybrany, kijek w trakcie realizacji.