Skocz do zawartości
  • 0

Echosonda Deeper Smart Sonar PRO+ (WiFi and GPS)

pablo40404

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

Deeper pro+ ma możliwość ustawienia sonaru w tryb wędkarstwa podlodowego i w takim celu go kupiłem (jeszcze nie testowałem).

Co do używania z brzegu tryb nabrzeżny GPS:

-Mapy tworzone są niedokładne izobata co 1m porównując do map z autochart duża przepaść.

-Po wpadnięciu deeper-a do wody zanurza się w niej i może tracić zasięg Wi-Fi, zdecydowanie lepsza łączność jak stoi się wyżej nad lustrem wody.

-Gdy urządzenie wpada do wody w pobliżu wysokich skarp, murów, to ma problem z namierzeniem sygnału GPS przez co wprowadza błędne dane do tworzonej mapy.

Podczas łowienia z łodzi i lodu należy pamiętać że dokładność  położenia GPS nie zależy od deeper-a tylko od smartfona.

Edytowane przez esox lucius

• 0

Mam wersje Deeper pro, uzywam z brzegu, Gadzet , fajny i przydatny. Niestety nie pokazuje wielkosci ryb. Uksztaltowanie dna ,ok. Na ludz to bym nie uzywal orginalnego uchwytu, lepszy sznurek ;) . To tak, jak przy szybkim sciaganu wedka, zanurza sie i traci lacznosc Raz zapomniale dokrecic, troche sie zalal, po wysuszeniu dziala dalej. Dzis po skonczeniu uzywanie deepera, zglupialem. Zwijalem wedke a deeper lezal na trawie, i tak zostal, odkrecilo sie ucho :o  Cale szczescie ze nie oddalem jeszcze jednego rzutu Macie jakis patent na to wkrecane uszko? Tak zeby trzymalo , ale dalo sie odkrecic.  Raz w czas, trzeba przetrzec te dwa male czujniczki "sniedzieja" i moze byc problem z lacznoscia :rolleyes:  Pozdrawiam Adam

• 0

jedyne jako takie rozwiązanie dla tego gadżetu to łowienie spod lodu, ale i tak od kiedy to zobaczyłem - uważam, że to po prostu zabawka

Mam i sie z toba ne zgadzam B)  ,lowie z brzegu i pokazuje calkiem fajnie uksztaltowanie dna,  i raz w czas ryby. Do tego byl zrobiony i nie oczekuje po nim nic innego ;)

• 0

Mam wersje Deeper pro, uzywam z brzegu, Gadzet , fajny i przydatny. Niestety nie pokazuje wielkosci ryb. Uksztaltowanie dna ,ok. Na ludz to bym nie uzywal orginalnego uchwytu, lepszy sznurek ;) . To tak, jak przy szybkim sciaganu wedka, zanurza sie i traci lacznosc Raz zapomniale dokrecic, troche sie zalal, po wysuszeniu dziala dalej. Dzis po skonczeniu uzywanie deepera, zglupialem. Zwijalem wedke a deeper lezal na trawie, i tak zostal, odkrecilo sie ucho :o Cale szczescie ze nie oddalem jeszcze jednego rzutu Macie jakis patent na to wkrecane uszko? Tak zeby trzymalo , ale dalo sie odkrecic. Raz w czas, trzeba przetrzec te dwa male czujniczki "sniedzieja" i moze byc problem z lacznoscia :rolleyes: Pozdrawiam Adam

Jeżeli nie wykręcasz tego uszka, to klej anerobowy. Tylko nie kupuj mocnego, co da się odkręcić tylko po podgrzaniu, wystarczy najsłabszy. Oczywiście uszko da się później wykręcić, tylko że zabezpieczanie nim gwintu za każdym razem będzie upierdliwe.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• Like 1

• 0
  • 0
  • 0

Niedawno zakupiłem wersję pro z zamiarem używania jej na belly. Po pierwszym razie jestem bardzo zadowolony, pokazuje wszystkie podstawowe parametry i na dodatek w domu można sobie na spokojnie prześledzić cały zapis.

Zastanawiałem się jakiś czas czy kupić Deepera czy Dragonfly ale wygrała mobilność.

Wiem, że są inne lepsze i bardziej zaawansowane sondy ale jeśli ktoś poszukuje mobilności i prostoty to jest to.

Zastanawia mnie tylko jak będzie z trwałością baterii. Przez 3 godziny używania na wodzie poziom baterii spadł o 30%. 

• 0

Ja mialem strikera 7sv, ale jako ze plywalem w wiekszosci kajakiem zamieniłem na deepera i w zupelnosci mi to wystarcza.

Do tego telefon z dobrym ekranem i zestaw najbardziej mobilny jaki chyba mozna obecnie kupic. Prawidlowo pokazuje drobnice, glebokosc (sprawdzalem kamera podwodna) i mapy tez sa calkiem przyzwoite.

• 0

Używałem w tym roku na lodzie dwa razy, więcej nie byłem.

Jestem bardzo zadowolony, pokazuje wszystkie podstawowe parametry.

W ustawieniu "na lód" ma też flashera.

Zapisuje dziury na mapie.

Przeglądając w domu zapis z historii pokazuje też z którego otworu pochodzi.

Generalnie to takie podstawowe echo z gps i mapami na bazie map Googla.

Dla mnie minusem jedynie było to, że po wyjęciu na chwilę z wody trochę głupieje po włożeniu z powrotem.

Bardzo duży plus to oczywiście rozmiar i mobilność.

Jeśli nie potrzebujesz tych wszystkich side, down i grom wie jakie jeszcze view to polecam. 

• Like 2

• 0

mi chodzi po glowie by scalic calosc - mam teraz na bb fishin buddy, a na lodce humminbirda robiacego za 5" GPS (bo przetwornik nowy 200$) i garmina (Striker 4dv czy jak mu tam) raobiacy za echo. Podoba mi sie robienie batymetri w ruchu (pewnie inne sprzety to maja) w polaczeniu z tym, ze po oplynieciu jeziora lodka mam juz gotowa batymetrie jak plywam z bb po tym samym akwenie, a kazde inne echo posiadajace tego typu cechy wymaga sporego akumulatora. Nawet bez nuzania w wodzie na lodce kolegi powinno dawac pi x oko pewnosc gdzie znalezc dolek a gdzie gorke (czasami na oko znalezc ciezko).