pablo40404 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Miał ktoś kontakt z tym echem? Jak długo trzyma bateria? Czy jest sens inwestować pieniądze w to urządzenie? Z góry dziękuje za wszystkie informacje . Edytowane 24 Września 2014 przez pablo40404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mhc1983 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2019 Największym minusem tej echosondy jest to, że bateria nie trzyma wystarczająco długo. Nie mierzyłem czasu ze stoperem, ale przy ciągłej pracy wydaje mi się, że bateria wytrzyma gdzieś około 4-5 godzin. Dla kogoś co nie ma ochoty targać ze sobą echa sporych rozmiarów to dobre rozwiązanie. Ładuje się dość szybko, więc można ze sobą zabrać powerbank by ją naładować. Na łowienie z brzegu naładowana spokojnie wystarczy na jeden dzień. Do zrobienia map, czy znalezienia ciekawych struktur jak, górki, spady czy inne łączki podwodne to deeper nadaje się w 100%. Czy ta cena jest adekwatna do jakości sprzętu to nie wiem. Mi się przydał i to czego od niego wymagałem mi dostarczył. Gdyby jeszcze ta bateria dłużej trzymała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 kilka pytan:1 jak wyglada sprawa ladowania przetwornika - jest realne wyjecie z wody i ladowanie np z powerbanka?2 jak wyglada kwestia zjadania baterii telefonu? bede mial za miesiac stara komorke sluzbowa (galaxy note 4) na zbyciu, ale nawet z nowa bateria jak sie bawie przegladajac internet to baterie lekko w 2-3h zajezdzam a tu tez ekran ciagle podswietlony etc... Na lodzi 0 problemu mam gniazdko zapalniczki i moge podladowac na bb moze byc problem3 i najdziwniejsze: jak rysowana mapa jest zapisywana? chodzi o plywanie przy roznych stanach wody (np na morzu lub rozne pory roku): izobaty czy jak im tam zostaja na miejscu czy rysuje od nowa jak na tej samej miejscowce jest inna glebokosc niz ta na poprzedniej mapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Tresor Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Ja pływałem z nia max 6h (bateria wystarczyła), ale telefon Note 3 miałem na stałe podłączony do PowerBanka Nie widzie problemu tez z ładowaniem samej kulki. Mój power ma 2 gniazda 2A (note z 1 amperowego się nie naładuje) i pojemność 13000 mAperów. Generalnie cieszę się że jej nie kupiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bialek Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Na belly,spokojnie około 6-7 godzin wytrzymywała bateria w przetworniku. Nawet jeszcze coś tam zostawało. Telefon, tu zależy chyba już od danego modelu. Ja używam z Hammer Energy i spokojnie też te 6-7 godzin pociągnie. Dla większości, minusem może być inne usb niż standardowo przy telefonach. Trzeba pamiętać o zabraniu dodatkowego kabelka. W moim przypadku, Hammer i Deeper mają takie samo Odnośnie mapowania to postaram się to sprawdzić w najbliższych dniach. W zeszłym roku na zbiorniku, gdzie łapałem z lodu, głębokość wynosiła max 2,2 m. teraz na jesieni upuścili i jest max 1,5 - 1,6 m.Ja w przeciwieństwie do kol. Tresor, jestem zadowolony z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 gooral Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 moglby ktos opisac to gniazdko? nie usb mini/micro/C? jakies inne oj nie lubie takich akcji. Czy telefon w trybie samolotowym obsluzy echo? (mam go zamiar tylko uzywac jako wyswietlacvza do echa)Dalo by sie echo i tel podlaczyc na stale do powerbanku nie ryzykujac utraty wodoszczelnosci glownieprzetwornika? (telefon mi nie zalezy - to i tak szrot do smieci, ktorego przez rodo nie moge sie pozbyc w inny sposob poki dziala) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bialek Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Jest to micro usb 2.0. Nie podłączysz na stałe ładowania bo sonar trzeba rozkręcić do ładowania. W trybie samolotowym nie będzie dostępu do map, reszta działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 prime Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Pytanie do posiadaczy i praktyków którzy używają deepera z brzegu na dużych rzekach typu Wisła,Narew ,.Chce uzywac tego na nowych lowiskach stacjonarnych zasiadkach sumowych do sondowania głębokości. Jaki model polecicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Crow Opublikowano 6 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Pytanie do posiadaczy i praktyków którzy używają deepera z brzegu na dużych rzekach typu Wisła,Narew ,.Chce uzywac tego na nowych lowiskach stacjonarnych zasiadkach sumowych do sondowania głębokości. Jaki model polecicie. Jeśli będziesz używał Deepera z brzegu zdecydowanie warto mieć model z wbudowanym GPS aby móc tworzyć profil głębokości na przyszłość oraz do późniejszej analizy położenia ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jar1808 Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 Czy ktoś z kolegów używa deepera chirp ? Poprosiłbym o spostrzeżenia! Szukam czegoś do sondowania z brzegu tylko i wyłącznie ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 meps Opublikowano 5 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2021 (edytowane) Ja używam deeper chirp + do łowienia z brzegu. Przeważnie tylko na nowe miejsca gdzie jeszcze nie łowiłem abu sprawdzić głębokość, ukształtowanie dna itd. Podstawowe dane by mniej więcej wiedzieć jak zabrać się do łowienia. Kilka rzutów i chowam do plecaka także z baterią nie mam problemu . Historię zapisu można później odtworzyć w aplikacji w domu i jeszcze raz na spokojnie wszystko przejrzeć. Ryb nawet tym nie szukam, myślę że nie ma to większego sensu i nie w tym celu to kupiłem.Na łódkę tego nie zabieram, nawet jak łowie z kajaka to biorę Elementa 9. Mam ten model z WiFi który też potrafi zgubić czasami sygnał co jest nieraz denerwujące,z tym że zauważyłem że tylko przy max rzutach. Po kilku obrotach korbą z powrotem łapie sygnał, łowię mocnym castem i ta kulka potrafi nieźle polecieć. Niedawno wyszedł nowy model w którym poprawiono zasięg WiFi i wydajność baterii, jakbym miał brać to tylko ten nowy model choćby dla samego zasięgu. Nie wiem jak ludzie mogą np. chwalić te pierwsze modele gdzie bluetooth to jakieś nieporozumienie. Dokupiłem do tego uchwyt do mocowania telefonu do wędki żeby widzieć zapis na bieżąco,trzyma dobrze, telefonu jeszcze nie utopiłem. Kolega za to stracił deepera, widziałem tylko jego minę jak zrobiła mu się broda i poleciało w siną dal Dobra rada to zakładać ten pomarańczowy lub seledynowy dekiel, jest bynajmniej szansa wypatrzeć kulkę z daleka i ją odzyskać, chyba że łowimy na rzece to wtedy po ptakach. Czy kupiłbym to jeszcze raz, pewnie tak. Trochę pomogła zwłaszcza w ustalaniu taktyki i dobrze przynęt i jakieś tam efekty były, przydaje się też do łowienia z gruntu czy dla karpiarzy. Są dni że biorę syna, siadamy na brzegu i dla relaksu łowimy sobie białoryb na grunt, też zawsze zabieram deepera i sprawdzam gdzie położyć zestawy. Także w moim przypadku przydaje się, minus to cena, moim zdaniem za wysoka. Edytowane 5 Października 2021 przez mepps Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
pablo40404
Miał ktoś kontakt z tym echem? Jak długo trzyma bateria? Czy jest sens inwestować pieniądze w to urządzenie? Z góry dziękuje za wszystkie informacje .
Edytowane przez pablo40404Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
8
6
5
4
Popularne dni
27 Sty
10
8 Sie
5
6 Sie
5
1 Lut
4
Top użytkownicy dla tego pytania
bialek 8 odpowiedzi
okonilowca 6 odpowiedzi
siarq 5 odpowiedzi
Tresor 4 odpowiedzi
Popularne dni
27 Sty 2018
10 odpowiedzi
8 Sie 2016
5 odpowiedzi
6 Sie 2016
5 odpowiedzi
1 Lut 2019
4 odpowiedzi
Popularne posty
Dim3n
Deeper tutaj dla ludzi to szrot bo ich stać na łódki po 10k i echosondy po 5k, sam przymierzam się do zakupu tego deepera ale 1k cenna dość wysoka realny zasięg tej echosondy to 60m.
bialek
Używałem w tym roku na lodzie dwa razy, więcej nie byłem. Jestem bardzo zadowolony, pokazuje wszystkie podstawowe parametry. W ustawieniu "na lód" ma też flashera. Zapisuje dziury na mapie. Przeglądaj
siarq
nie zachowuj sie kolego jak pies ogrodnika , skoro kogos stac to i ma...., procz glebokosci marne szanse ujrzec cos wiecej. Jesli do lowienia z brzegu , to jestem w stanie zrozumiec taki wybor, jesli
Opublikowane grafiki
60 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi