Skocz do zawartości

Savage Gear 3d Suicide Duck

LASOTA1974

Rekomendowane odpowiedzi

Super przynęta na wędkarzy:) SG robi mnóstwo realistycznych przynęt które świetnie wyglądają, tylko jakoś słabo łowią. Przykład? Weźcie Real Bleak i kajtka easy shiner w to samo miejsce. A teraz wymieniamy real 3d hiper na starego, dobrego cannibala. Żeby nie było że jestem jakoś uprzedzony do SG. Po prostu spora część ich oferty przynęt działa tylko na kupujących, a rybom ten super realizm zwisa swobodną płetwą. Jak zobaczę te sumy na kaczkę, w jakiejś sensownej statystycznie ilości, to wejdę pod stół i odszczekam. Sumy z naszych rzek, nie montowane zdjęcia reklamowe.

A opinię mam stąd, że sam z uporem maniaka kupowałem realistyczne, super dokładne gumy SG, a śmiałem się z kajtków, bo cóż może być wyjatkowego w kolejnym ripperze?

Nauka kosztuje, w moim przypadku 1,5 sezonu. Na żadną gumę savage poza cannibalem nic nie złowiłem. W tych samych miejscach co drugi wobler , i co piąty dowolny gumiak innej firmy coś łowił.

A kajtek to już samołówka, nieważne gdzie, nieważne jak prowadzony, daje brania, ryby, wyniki.

• Like 4

Zgadzam się z kolegą,kolejna przynęta dla naiwniaków.ABU ma szczury,a SG kaczki co jeszcze wymyślą.Moją ostatnią przynętą zakupioną SG był 3d pike mam tą przynęte od maja i tylko jedno branie,straciłem gumową część i dałem sobie spokój, droga zabawa.

Super przynęta na wędkarzy:) SG robi mnóstwo realistycznych przynęt które świetnie wyglądają, tylko jakoś słabo łowią. Przykład? Weźcie Real Bleak i kajtka easy shiner w to samo miejsce.

Real Bleak z powodzeniem konkuruje z Keitechami przy połowie garbusów.

Ale do kupna kaczuszki jakoś mnie nie ciągnie :)

• Like 2

Co do nowości zawsze podaję przykład mojego ojca,wędkujemy razem bardzo często ja super przynęty same nowości,jerków ok.czterdzieści,popery,woblery i diabeł wie co jeszcze,a ojciec stare wahadła gumy i obrotówki ile razy poległem bez brania ho ho,a tatko dwa szczupaki i okoń 30 +.

Edytowane przez Marioo

A ja z chęcią przetestuję kaczuchę. Na wodzie gdzie wędkuję i jest dość dużo ziela młode gąski już dawno zostały zjedzone a kaczki boją się tam pływać. Tylko ta przynęta będzie najskuteczniejsza w lipcu i sierpniu więc swoje najlepsze walory  pokaże za rok

Na temat skuteczności przynęt już były pisane poematy na jednym jeziorze w tym roku na SG nie miałem nawet skubniecia na innym ryby miałem tylko na 4play i real eel wiec wszystko zależy od wody. A jak zobaczyłem tą kaczkę to od razu wiedziałem że musze ja mieć

Bardzo "plastikowa" i jak na razie mam prototypowy model więc wykonanie nie jest dograne- wystarczy popatrzeć na zakończenie nóżek- druty pozaginane zamiast ładnie je zakończyć ale jeżeli mówimy o ogóle to warto mieć jeden taki wynalazek w pudełeczku. 

Co do nowości zawsze podaję przykład mojego ojca,wędkujemy razem bardzo często ja super przynęty same nowości,jerków ok.czterdzieści,popery,woblery i diabeł wie co jeszcze,a ojciec stare wahadła gumy i obrotówki ile razy poległem bez brania ho ho,a tatko dwa szczupaki i okoń 30 +.

Hehe, a u mnie jest dokładnie odwrotnie. Staruszek łyka wszystko co nowe wypatrzy w reklamie w gazetkach, jak kaczka (nomen omen) kluski, a ja mocno tradycyjnie łowię.

Zazwyczaj wyniki mam lepsze, jakkolwiek dzięki ojcu kilka ciekawych gumek poznałem, których sam bym nie kupił.

3D Topielec i killer na węgorza.

Na węgorza 3D Krowi Łeb.

Wracając do tematu, mam kilka przynęt SG, jedynie Cannibal to samołówka. Ostatnio zakupiłem SG Soft4Play, uzbroiłem klasycznie w główki oraz w offset i nic, nawet puknięcia. Może źle prezentuję przynętę, nie wiem :(

Edytowane przez Bułka

Na węgorza 3D Krowi Łeb.

Wracając do tematu, mam kilka przynęt SG, jedynie Cannibal to samołówka. Ostatnio zakupiłem SG Soft4Play, uzbroiłem klasycznie w główki oraz w offset i nic, nawet puknięcia. Może źle prezentuję przynętę, nie wiem :(

Jeśli chodzi o Soft4Play to jest to bardzo łowna przynęta tylko trzeba ją odpowiednio poprowadzić. Czasami działa prowadzona agresywnie jak jerk a czasami przy bardzo wolnym prowadzeniu.