Skocz do zawartości

Savage Gear 3d Suicide Duck

LASOTA1974

Rekomendowane odpowiedzi

- co do soft4play to sam mam odczucie, iż muszę się nauczyć toto animować. Cały czas mam przeczucie że kiedyś będzie jeszcze kosić bolki.

- nabijam się z sztucznej kaczki, a byłem świadkiem jakieś 20 lat wstecz jak szczupły zeżarł kaczuchę. Dorosłą. Gdybym sam nie widział to bym nie uwierzył. Właściciel stawu twierdził że ryba ma ok. 130cm, i jest na wieczność rezydentem. Na spina i z łodzi nie pozwalał łowić, a grunciarze z żywcem nie mieli szans wyjąć tego szczupaka. A że szczupły a nie sum, to wiem z jednej pewnej kwestii - masa krwi i piór została po ataku. Wąsaty by wciągnął w całości.

- co do dziwnych przynęt,to prędzej zaufam imitacji myszy albo szczura. Jestem pewien że miejskie sumy mają toto w jadłospisie. A w tradycji też mocno osadzone, tajmienie tak się łowi, na woblera z futrem i ogonem.

Soft4play zagościło u mnie w pudełku jak tylko pokazało sie na polskim rynku kilka lat temu,do tej pory jest to przynęta która co roku wyciąga szczupaki u mnie w kałuży,mega łowna  ,ile ja już ich kupiłem  :rolleyes:  :rolleyes:  :rolleyes:  bo te niszczyciele szczupaki je demolują 

Od jakiegos czasu mieszkam w Danii i sg to firma duńska.Wszystkie filmy do reklam sg są kręcone na tutejszych łowiskach w których ryb jest naprawdę sporo i większość dobrych łowisk ma prywatnych właścicieli.Nie mówię że wystarczy wrzucić do wody kawałek drewna i będzie łowił szczupaki ale z tą kaczką to trochę przegięcie :)

Ps.chociaż filmik na yt gdzie łowią na jerka z marchewki może niektórzy z was widzieli :)

Chlopaki, troche trzezwego myslenia. Jesli macie jakies plytkie lowisko gdzie skuteczne sa poppery, tam smialo mozna machac taka kaczka. Cokolwiek co sie chlapie po wierzchu moze sciagnac uwage szczupaka. Nie liczcie na to ze 3d kaczka nagle podniesie z dna wszystkie lewiatany. Ale to fajna przyneta, jesli ktos chce miec cos ciekawegovw pudelku... Ja kupie. :)

• Like 2

Jeśli ktoś jest fanem techniki topwater to taka kaczka znajdzie u niego zastosowanie. Ja łowie z powodzeniem na frogi, poppery czy nawet imitacje szczura. Nie jest to podstawowa metoda, ale na niektóre zatoczki jest wręcz jako jedyna. Podobnie szarpane kilku calowe Haribo :)

U mnie kaczka na pewno zagości na agrafce.

Edytowane przez Kamil_Be

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Czy da się gdzieś kupić w Polsce tą kaczkę ? Ostatecznie jest ktoś chętny na wspólne zagraniczne zamówienie? Wyjdzie około 100zł za kaczora :/

Dzisiaj byłem w Art Rod w Poznaniu i jestem prawie pewien że na ladzie leżały.Na stronie nie mają ale wielu rzeczy które mają w sklepie nie mają wystawionych.

W Centrum Wędkarstwa w Poznaniu chyba też widziałem.Spróbuj zadzwonić,obydwa sklepy pracują w sobotę.

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...