Bluzer Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 super kijek do powiedzmy 200zł kt?łry obsłu?źy przynęty od okonia po szczupaka Pzdr konger WCH iri Juggler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 To prawda nie mam doświadczenia w łowieniu dobrymi pełnymi kijami na gumy ,gdy?ź pr?łby wędkami do 200?źł wypadały fatalnie kończąc się pogryzionymi gumami bez ogon?łw i bez kontaktu z rybą a na dro?źsze mnie i kolegi @kiler1224 w tej chwili nie stac.Druga sprawa-gdy sam prosiłem o radę w doborze kija pełnego dowiedziałem się ?źe pogodzenie tej rozpiętości gramatur przynęt jest niemo?źliwe nawet przy drogich kijach a co m?łwic o mas?łwce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 @Zander Hunter czy widziałeś w jakiej cenie kolega chce się zmieścić kijek plus kołowrotek? Jak znasz jakiś super kijek do powiedzmy 200zł kt?łry obsłu?źy przynęty od okonia po szczupaka to napisz.Pzdr Kolega juz mnie wyprzedził A je?źeli chodzi o dokładne modele to np był ostatnio na jerkbaicie prawie nowy shimaniak technium 240 cx cw od 5 do 21 gza 200 z przesyłką.Jak poszukasz a w zasadzie poszukacie to znajdziecie <_< Druga sprawa to to ?źe takim kijem połowisz okoniaszczupłego tudzie?ź pstrą?źka . Raczej nie ma mowy o sandałowaniu z opadu bo cię?źko z zacięciem.Podsumowując 300 zitha bud?źetu wcale nie znaczy ?źe masz do wyboru tylko wklejkę. Musisz być jednak pewien ?źenawet za 500 na samą wędkę nie znajdziesz niczego uniwersalnego do wszystkiego.p.s.-techniumka ja zwinąłem. <_< <_< <_< pzdr.ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktos Opublikowano 2 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2011 Kijek miałem w ręce tylko w sklepie moje spostrze?źenia, ?źe to kijek do okonia pstrąga a szczupak to tak trochę hard core owszem do gł?łwki max 12g połowi z kopytem 3' ale o większych przynętach wydaje mi się, ?źe tu mo?źna zapomnieć nie m?łwiąc o ewentualnej obrot?łwce 3-4. Przy pełnych wędkach jak i wklejankach trzeba p?łjść na kompromis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 @wiktos - napisałem Tobie ?źe to jedna z ciekawych propozycjikt?łre były ostatnio na tym forum do 200 zł. Odniosłem się do pytania kt?łre mi postawiłeś.Co do szczupłych- hmmmm myślę ?źe rzeczywiście obrot?łwka 4 to mo?źe byc przegięcie lub 12 cm guma z gł?łwką 15g.Jednak jak r?łwnie?ź napisałeś trzeba albo p?łjść na kompromisi łowić szczupłe tym kijem mniejszymi przynętami lubkupić drugi kt?łry obsłu?źy du?źe gumy itp.Wielu wędkarzy posiada 2 lub nawet 3 kijki na szczupłegoczy sandała więc oczywistą oczywistością będzie brak mo?źliwościdopasowania jednego kijka do wszystkich rodzaj?łw przynęt.Jeszcze raz polecam nie spieszyć się z decyzją, szukać, szperaći pomacać przed kupnem ,jak są mo?źliwości to najlepiej nad wodą. pozdrawiam, ZH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suhhar Opublikowano 4 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Witam ! Panowie sorry za odgrzanie kotleta ale potrzebuje pilnie opinii o tym kiju Daiwa Sweepfire cw do 50gram dokładniej model 2.4m. Jaka to ma akcje ? czy podane Cw jest realne czy zmyślone, czy obsłuży gumy 15-20 gram i koguty ok 20 gram. Lubię łowić z opadu i potrzebuję coś na łódkę i brzeg ale żeby ładnie rwało z dnia przynętę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi