Artek Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Z najnowszego wydania WW. Przeglądając najnowsze wydanie WW natrafiłem na artykuł o złowieniu na Mazurach szczupaka 130cm. Ryba piękna, fota też niczego sobie na tle wody. Ryba na tle wody kojarzy się pewnie z tym, że ona tam wróci, ale nic z tego. Czytając dalej ową gazetę przeglądam rubryki ze zgłoszonymi okazami i tam jest zgłoszona ta ryba, ale zdjęcie już inne, nie na tle wody tylko jakiegoś osiedla, ulicy. Czyżby zdjęcie z nad wody zostało przerobione, a szczupak poszedł na patelkę? Jak myślicie? Postawa łowcy ryby nad wodą i na ulicy jednakowa, ułożenie ryby też, wszystkie szczegóły takie same na obu zdjęciach, to nie przypadek. A najlepsze jest to, że zadowolonemu wędkarzowi jeszcze WW nagrodę dało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 piszesz o tym?chyba WW zapomniało o "uwalniamy okazy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej1 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Ewidentnie wygląda na to samo zdjęcie tylko ze zmienionym tłem - parking zamienił się w wodę. Na innych forach również na to zwrócili uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 piszesz o tym? chyba WW zapomniało o "uwalniamy okazy"Tak, to ten artykuł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Taka żenujący fotomontaż. Tylko ten "spec", który składał gazetę zapomniał o tym by zdjęcie z podmienionym tłem pokazać we wszystkich miejscach. Żenada i brak słów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 (edytowane) Zdjecie z ulicy tez nie szczegolnie wyglada Ma ktos moze link do zdjecia w lepszej jakosci? Edytowane 26 Lipca 2016 przez 1ns4n1ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej W. Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Jestem zniesmaczony i zdegustowany. Taką rybę łowi się od święta. Więc i scenografia jej się specjalna należy. Uśmiechniętego jegomościa widzę stojącego na tle willi. Dużo gipsowych tralek na tarasie, pelargonie w skrzynkach. Elewacja obowiązkowo obłożona potłuczonymi talerzami. Bohater stoi dumnie oparty o okazały grill. Jest ciepło, więc śmiało można wrzucić białe skarpety i sandały. Wokół dużo ogrodowych krasnali. Uśmiechają się. Nic dziwnego. I jeszcze jedno mnie razi. Takie okazy najlepiej trzymać w pionie. Z paluchami wbitymi w oczodoły. Tak lubię najbardziej. Zwycięstwo człowieka nad przyrodą. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Kiepsko to wygląda, ktoś tam trzepnął gafę. Ale kiedyś i tak były lepsze jazdy. Przeglądałem niedawno stare czasopisma, z lat 90. Dużo się zmieniło od tamtego czasu. Wtedy standard to zdjęcia w kuchni. Nawet autor artykułu, apelujący w tekście o wypuszczanie ryb, prezentował się na focie z np 3 szt. szczupaka metrówki uwieszonymi na sznurkach. Mimo wszystko dziś już prawie nie do pomyślenia, dlatego babol z WW tak razi. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Warto w tym momencie zauważyć że to jerkbait.pl wytyczył drogę. Byliśmy pierwszym miejscem które wprowadziło możliwość publikacji zdjęć tylko c&r. Gazety podążyły za nami dopiero po jakimś czasie jak okazało się 'że tak można'.Ale jak widać bez przekonania chyba... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 To nie pierwsze zdjęcie po profesjonalnym retuszu WW. Od momentu startu akcji uwalniam okazy, tego typu zdjęcia, z wklejonych tłem są bardzo częste, wystarczy sekunda dla w miarę sprawnego oka, żeby stwierdzić: coś tu nie gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytec Opublikowano 26 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2016 Warto w tym momencie zauważyć że to jerkbait.pl wytyczył drogę. Byliśmy pierwszym miejscem które wprowadziło możliwość publikacji zdjęć tylko c&r. Gazety podążyły za nami dopiero po jakimś czasie jak okazało się 'że tak można'.Ale jak widać bez przekonania chyba...Paweł, może warto było by "oznaczyć" jb.pl jako pioniera C&R w PL oraz serwis aktywnie wspierający tą ideę ? Np. boczny pasek na stronie główniej, a ja bym bardzo chętnie przytulił naszywkę z logo jb.pl i hasłem C&R / bądź ZiW. Pozdrawiam ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Wojtek, bardzo dobry pomysl! Tez bym bardzo chetnie widzial cos podobnego na naszym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w6i6e6 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) WW walczy o sprzedaż, czytelnika, reklamy, mało tego kilka razy słyszałem już opinie "nowych twarzy" w redakcji, że WW tak naprawdę nie ma nic wspólnego z PZW i wrzucanie redakcji WW do jednego wora z prowadzącym odłowy sieciowe ZG PZW jest błędem. Takie akcje, nagrody miesiąca za zabitą przepiękną rybę udowadniają jedno w WW liczy się tylko sprzedaż a nie szumnie rekalmowane zacne idee. Ale w sumie czy ktoś się spodziewał po odświeżonym WW czegoś więcej? Edytowane 27 Lipca 2016 przez w6i6e6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Warto w tym momencie zauważyć że to jerkbait.pl wytyczył drogę. Byliśmy pierwszym miejscem które wprowadziło możliwość publikacji zdjęć tylko c&r. Gazety podążyły za nami dopiero po jakimś czasie jak okazało się 'że tak można'.Ale jak widać bez przekonania chyba...Jerkbait poszedł z falą, ale czy wytyczył drogę? Dla wielu zapewne tak, w moim jednak odczuciu rzeczywistość jest z goła odmienna niżeli atmosfera samouwielbienia panująca na forum. Czasem wydaje się że to forum to fikcja nie mająca wiele wspólnego z tym co jego członkowie a raczej znaczna ich część wyprawia nad wodą.Dla wielu łatwiej jest podążać ścieżką hipokryzji i uprawiać internetowe C&R niżeli pochylić się w realu nad tą Ideą. Ale cóż " ... Panie tu jest kiosk RUCHU tu się kiełbasę sprzedaje. Taka nasza lokalna narodowa schizofrenia. Edytowane 27 Lipca 2016 przez Bajzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Jerkbait poszedł z falą, ale czy wytyczył drogę? Dla wielu zapewne tak, w moim jednak odczuciu rzeczywistość jest z goła odmienna niżeli atmosfera samouwielbienia panująca na forum. Czasem wydaje się że to forum to fikcja nie mająca wiele wspólnego z tym co jego członkowie a raczej znaczna ich część wyprawia nad wodą.Dla wielu łatwiej jest podążać ścieżką hipokryzji i uprawiać internetowe C&R niżeli pochylić się w realu nad tą Ideą. Ale cóż " ... Panie tu jest kiosk RUCHU tu się kiełbasę sprzedaje. Taka nasza lokalna narodowa schizofrenia. Mam trochę inne wrażenia. Znam wielu ludzi z forum. Często face to face.Ale zgadza się . Większość zalogowanych to ludzie którzy zabierają komplety a nawet więcej. Dlatego trzeba ostrożnie dzielić się wiedzą i dobrze dobierać kompanów do wędkowania. Dlatego z takimi co zabierają komplety na rybki się nie wybieram i nie zamierzam wybrać. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 27 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 Wśród moich znajomych wszyscy wypuszczają i nikt nie zwraca uwagi na temat, bo z góry wiadomo co i jak. Ale miałem (forma przeszła nieprzypadkowa) jednego kompana, który wolał zabrać rybkę i obserwując moje poczynania zniechęcił się. Ale nie do zabierania ryb tylko do mnie Nawiasem mówiąc nie mam skrajnego podejścia, nie obrażam się na kumpli jeśli chcą rybkę z patelni skosztować. Też lubię, choć wypuszczam wszystko. W C&R odrobina tolerancji nie zaszkodzi, łatwo popaść w skrajny przesadyzm i to też nie jest dobre. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marioo Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Jak zwykle zaczyna się biadolenia,a na demonstracji ok.30 może troszkę więcej wędkarzy.Zgadzam się z kolegą Ubik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artek Opublikowano 28 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 I co ta demonstracja dała ? Za przeproszeniem wielkie gó..no. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 "WW walczy o sprzedaż, czytelnika, reklamy, mało tego kilka razy słyszałem już opinie "nowych twarzy" w redakcji, że WW tak naprawdę nie ma nic wspólnego z PZW i wrzucanie redakcji WW do jednego wora z prowadzącym odłowy sieciowe ZG PZW jest błędem. Takie akcje, nagrody miesiąca za zabitą przepiękną rybę udowadniają jedno w WW liczy się tylko sprzedaż a nie szumnie reklamowane zacne idee." Walczy o sprzedaż...To jest sedno i problem nie tylko w WW.Chamski, kłamliwy marketing to niestety norma na naszym rynku Dlatego szerokim łukiem omijam ten "cyrk"Można by długo pisać... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 I co ta demonstracja dała ? Za przeproszeniem wielkie gó..no.Psy szczekają, a karawana idzie dalej. Kiedyś niejaki Urban powiedzial "rząd sam się wyżywi" i to samo jest z ZGPZW. Czego można się spodziewać po WW, przecież to organ prasowy ZGPZW, nic innego, żadnej różnicy z niegdysiejszym Głosem Pracy i Sztandarem Młodych. Jednym słowem zakłamanie, hipokryzja, niemal goebelsowska propaganda. ZGPZW ma same sukcesy, odznaczenia, a resztki ryb w wodach PZW są trzebione sieciami. Przecież ZG musi z czegoś żyć, z czegoś się utrzymywać - pecunia non olet. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Normalnie jakbym idiotyzmy kultrednaczyka słyszał. Ten sam beton w głowie i takie same klapki nienawistnika na oczach.. Zamiast robić magiel i chamówę kompletnie niegodną poziomu j.pl, poprosiłbym oficjalnie redaktora WW o wyjaśnienie przyczyn i podanie powodów stosowania przez redakcję takich dziwacznych zabiegów..Dość zresztą powszechnych.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Poproś. Ciekawe, czy odpowie... :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuran Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 to ja już wiem co odpowie, była to omyłka grafika przy składaniu numeru, zupełnie niezamierzona 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi