Skocz do zawartości

Wiadomości Wędkarskie i jego rekordy.

Artek

Rekomendowane odpowiedzi

Z najnowszego wydania WW.

Przeglądając najnowsze wydanie WW natrafiłem na artykuł o złowieniu na Mazurach szczupaka 130cm.

Ryba piękna, fota też niczego sobie na tle wody. Ryba na tle wody kojarzy się pewnie z tym, że ona tam wróci, ale nic z tego. Czytając dalej ową gazetę przeglądam rubryki ze zgłoszonymi okazami i tam jest zgłoszona ta ryba, ale zdjęcie już inne, nie na tle wody tylko jakiegoś osiedla, ulicy.

Czyżby zdjęcie z nad wody zostało przerobione, a szczupak poszedł na patelkę? Jak myślicie?

Postawa łowcy ryby nad wodą i na ulicy jednakowa, ułożenie ryby też, wszystkie szczegóły takie same na obu zdjęciach, to nie przypadek.

A najlepsze jest to, że zadowolonemu wędkarzowi jeszcze WW nagrodę dało.

• Like 1

Jestem zniesmaczony i zdegustowany. Taką rybę łowi się od święta. Więc i scenografia jej się specjalna należy. Uśmiechniętego jegomościa widzę stojącego na tle willi. Dużo gipsowych tralek na tarasie, pelargonie w skrzynkach. Elewacja obowiązkowo obłożona potłuczonymi talerzami. Bohater stoi dumnie oparty o okazały grill. Jest ciepło, więc śmiało można wrzucić białe skarpety i sandały. Wokół dużo ogrodowych krasnali. Uśmiechają się. Nic dziwnego. I jeszcze jedno mnie razi. Takie okazy najlepiej trzymać w pionie. Z paluchami wbitymi w oczodoły. Tak lubię najbardziej. Zwycięstwo człowieka nad przyrodą.

• Like 10

Kiepsko to wygląda, ktoś tam trzepnął gafę. 

Ale kiedyś i tak były lepsze jazdy. Przeglądałem niedawno stare czasopisma, z lat 90. Dużo się zmieniło od tamtego czasu. Wtedy standard to zdjęcia w kuchni. Nawet autor artykułu, apelujący w tekście o wypuszczanie ryb, prezentował się na focie z np 3 szt. szczupaka metrówki uwieszonymi na sznurkach. Mimo wszystko dziś już prawie nie do pomyślenia, dlatego babol z WW tak razi.

• Like 2

Warto w tym momencie zauważyć że to jerkbait.pl wytyczył drogę. Byliśmy pierwszym miejscem które wprowadziło możliwość publikacji zdjęć tylko c&r. Gazety podążyły za nami dopiero po jakimś czasie jak okazało się 'że tak można'.Ale jak widać bez przekonania chyba...

• Like 7

Warto w tym momencie zauważyć że to jerkbait.pl wytyczył drogę. Byliśmy pierwszym miejscem które wprowadziło możliwość publikacji zdjęć tylko c&r. Gazety podążyły za nami dopiero po jakimś czasie jak okazało się 'że tak można'.Ale jak widać bez przekonania chyba...

Paweł, może warto było by "oznaczyć" jb.pl jako pioniera C&R w PL oraz serwis aktywnie wspierający tą ideę ? Np. boczny pasek na stronie główniej, a ja bym bardzo chętnie przytulił naszywkę z logo jb.pl i hasłem C&R / bądź ZiW. 

Pozdrawiam !

• Like 4

WW walczy o sprzedaż, czytelnika, reklamy, mało tego kilka razy słyszałem już opinie "nowych twarzy" w redakcji, że WW tak naprawdę nie ma nic wspólnego z PZW i wrzucanie redakcji WW do jednego wora z prowadzącym odłowy sieciowe ZG PZW jest błędem. Takie akcje, nagrody miesiąca za zabitą przepiękną rybę udowadniają jedno w WW liczy się tylko sprzedaż a nie szumnie rekalmowane zacne idee. 

:(

Ale w sumie czy ktoś się spodziewał po odświeżonym WW czegoś więcej?

Edytowane przez w6i6e6
  • Like 1

Jerkbait poszedł z falą, ale czy wytyczył drogę? Dla wielu zapewne tak, w moim jednak odczuciu  rzeczywistość jest z goła odmienna niżeli atmosfera samouwielbienia panująca na forum. Czasem wydaje się że to forum to fikcja nie mająca wiele wspólnego z tym co jego członkowie a raczej znaczna ich część wyprawia nad wodą.

Dla wielu łatwiej jest podążać ścieżką hipokryzji i uprawiać  internetowe C&R niżeli pochylić się w realu nad tą Ideą. Ale cóż " ... Panie tu jest kiosk RUCHU tu się kiełbasę sprzedaje. Taka nasza lokalna narodowa schizofrenia. 

Edytowane przez Bajzi

Jerkbait poszedł z falą, ale czy wytyczył drogę? Dla wielu zapewne tak, w moim jednak odczuciu  rzeczywistość jest z goła odmienna niżeli atmosfera samouwielbienia panująca na forum. Czasem wydaje się że to forum to fikcja nie mająca wiele wspólnego z tym co jego członkowie a raczej znaczna ich część wyprawia nad wodą.

Dla wielu łatwiej jest podążać ścieżką hipokryzji i uprawiać  internetowe C&R niżeli pochylić się w realu nad tą Ideą. Ale cóż " ... Panie tu jest kiosk RUCHU tu się kiełbasę sprzedaje. Taka nasza lokalna narodowa schizofrenia. 

Mam trochę inne wrażenia. Znam wielu ludzi z forum. Często face to face.

Ale zgadza się . Większość zalogowanych to ludzie którzy zabierają komplety a nawet więcej. Dlatego trzeba ostrożnie dzielić się wiedzą i dobrze dobierać kompanów do wędkowania. Dlatego z takimi co zabierają komplety na rybki się nie wybieram i nie zamierzam wybrać. 

• Like 7

Wśród moich znajomych wszyscy wypuszczają i nikt nie zwraca uwagi na temat, bo z góry wiadomo co i jak. Ale miałem (forma przeszła nieprzypadkowa) jednego kompana, który wolał zabrać rybkę i obserwując moje poczynania zniechęcił się. Ale nie do zabierania ryb tylko do mnie :)

Nawiasem mówiąc nie mam skrajnego podejścia, nie obrażam się na kumpli jeśli chcą rybkę z patelni skosztować. Też lubię, choć wypuszczam wszystko. W C&R odrobina tolerancji nie zaszkodzi, łatwo popaść w skrajny przesadyzm i to też nie jest dobre.

• Like 4

"WW walczy o sprzedaż, czytelnika, reklamy, mało tego kilka razy słyszałem już opinie "nowych twarzy" w redakcji, że WW tak naprawdę nie ma nic wspólnego z PZW i wrzucanie redakcji WW do jednego wora z prowadzącym odłowy sieciowe ZG PZW jest błędem. Takie akcje, nagrody miesiąca za zabitą przepiękną rybę udowadniają jedno w WW liczy się tylko sprzedaż a nie szumnie reklamowane zacne idee."

Walczy o sprzedaż...

To jest sedno i problem nie tylko w WW.

Chamski, kłamliwy marketing to niestety norma na naszym rynku :(

Dlatego szerokim łukiem omijam ten "cyrk"

Można by długo pisać...

• Like 3

I co ta demonstracja dała ? Za przeproszeniem wielkie gó..no.

Psy szczekają, a karawana idzie dalej. Kiedyś niejaki Urban powiedzial "rząd sam się wyżywi" i to samo jest z ZGPZW. Czego można się spodziewać po WW, przecież to organ prasowy ZGPZW, nic innego, żadnej różnicy z niegdysiejszym Głosem Pracy i Sztandarem Młodych. Jednym słowem zakłamanie, hipokryzja, niemal goebelsowska propaganda. ZGPZW ma same sukcesy, odznaczenia, a resztki ryb w wodach PZW są trzebione sieciami. Przecież ZG musi z czegoś żyć, z czegoś się utrzymywać - pecunia non olet.

• Like 1

Normalnie jakbym idiotyzmy kultrednaczyka słyszał. Ten sam beton w głowie i takie same klapki nienawistnika na oczach.. :)

Zamiast robić magiel i chamówę kompletnie niegodną poziomu j.pl, poprosiłbym oficjalnie redaktora WW  o wyjaśnienie przyczyn i podanie powodów stosowania przez redakcję takich dziwacznych zabiegów..

Dość zresztą powszechnych.. :)

• Like 1