saw Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Witam,Zamierzam zanabyć kręcioła do średniego spinningu, wyb?łr padł na Twin Powera 2500, czy ktoś m?łgłby mi wyjaśnić rzeczywiste r?ł?źnice pomiędzy FA, FB i FC, o wadze, parametrach z tabelki i cenie wiem ale czy są jakieś faktyczne r?ł?źnice w u?źytkowaniu? Wcześniej myślałem o Certate ale ponoć lekko delikatna co mnie zniechęciło. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 tak z grubsza to im starszy model tym lepszy, a nawet i teoretycznie tańszy btw. taki europejski nie jest w istocie odpowiednikiem twinka z japońskiego rynku, tylko co najwy?źej biomastera. a za tego FC to sobie wołają nie mało co do ceratki to jest to raczej wytrzymalsza i dro?źsza maszynka od ww. rzekomych twink?łw. i gabarytowo ciut większa, z większą średnicą szpulki - nawet typowa dwatysiącepińcet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Myślałem wcześniej o nowej certate ale pisał ktoś, ?źe jakieś plastikowe duperelki pękają Gdzieś te?ź wyczytałem ?źe TP FA i FC są okej a w FB powstają dość szybko luzy na korbie i teraz ju?ź sam nie wiem co dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Teraz tylko TP z japonii Rozmiar 2500. Albo wersja z 2005 roku albo starsza.2008 to juz beda troszke inne pieniazki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 no właśnie japończyk to ju?ź inna sprawa, to taka lekko okrojona stella jest w wersji z alu lub Mg, do wyboru do koloru masz jeszcze sephię/fireblood te?ź rocznik 05', albo na europę Aspire FA - jak ten twinek 05' w budzie z alu. ale to są większe pienią?źki ni?ź TP FA, FB, FC. pozostaje jeszcze starszy model ceratki lub infinity Q jak kto woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Shimano Twin Power FB Shimano Twin Power 05r Shimano TwinPower CI4 4000SRA Shimano Twin Power MGS Shimano Twin Power 06 Mg Shimano Twin Power SW 09 Shimano Twin Power PG ('02) Shimano Twin Power FC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Myślałem wcześniej o nowej certate ale pisał ktoś, ?źe jakieś plastikowe duperelki pękają Daiwa Certate Hyper Custom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 widzę ?źe stronka kt?łrą osobiście wygrzebałem robi furorę znajdziesz tam te?ź sephie/fireblood i Aspire z rocznika 05' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 widzę ?źe stronka kt?łrą osobiście wygrzebałem robi furorę znajdziesz tam te?ź sephie/fireblood i Aspire z rocznika 05'No nie musisz się z tym celebrować , powinieneś być dumny, ze idziemy wszyscy do przodu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Panowie, to mo?źe głupie pytanie, ale w temacie: w jaki spos?łb rozpoznawać rocznik kołowrotk?łw shimano po oznaczeniach? Czyli skąd będę wiedział, ?źe ten TP albo Stradic jest 2005, a nie 2009? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Panowie, to mo?źe głupie pytanie, ale w temacie: w jaki spos?łb rozpoznawać rocznik kołowrotk?łw shimano po oznaczeniach? Czyli skąd będę wiedział, ?źe ten TP albo Stradic jest 2005, a nie 2009?Dziękiw shimano przynajmniej, jak zdejmiesz szpulę to na rotorze jest wybity rocznik. w tych najstarszych niema, ale te raczej z wyglądu mo?źna rozpoznać ale rzeczywiście bez doktoratu z cewkologi się raczej nie obejdzie.zobacz na tego starego TP MGS 00'chyba nawet coś takiego ostatnio wisiało na aledrogo - całkiem wypasiona maszynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Jeszcze jest mniej znany Shimano Twin Power H , wyczytałem kr?łtką notkę, ze ten kołowrotek ma wy?źsze przeło?źenie, pewnie dobry byłby pod kija boleniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Trochę mi się rozjaśniło btw. tłumaczenie miejscami jest dość ciekawe w linku TP FC Og?łlnie rzecz biorąc, cewki robi dobre wra?źenie, choć wydaje się trochę cię?źkie dla jego klasy i klasy. Jego masa mo?źe zostać znacznie obni?źona przez policję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Do niedawna ciekawą ofertę miał MinstorTackle na TpMg model 06 http://www.minstortackle.com/servlet/the-SHIMANO-cln-Twinpow er/Categories Niestety ostatni egzemplarz Tp4000 przyleciał do mnie miesiąc temu i źr?łdełko wyschło. Mam jeszcze namiar na TP MgS2500 dokładnie taki model jak zalinkowany wy?źej To juz wiem kto mnie wyprzedzil <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja polecam FA z prostej przyczyny przełącznik obrot?łw wstecznych jest na końcu obudowy a nie pod rotorem jak w nowszych wersjach. To drobiazg ale warty uwagi zwłaszcza jak kręcioł chlapnie w piasek. drzejko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja polecam FA z prostej przyczyny przełącznik obrot?łw wstecznych jest na końcu obudowy a nie pod rotorem jak w nowszych wersjach. To drobiazg ale warty uwagi zwłaszcza jak kręcioł chlapnie w piasek. drzejkoBywa te?ź szkodliwe gdy walnie o twardsze Gotowej recepty nie ma .... na chwilkę nieuwagi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 @popper, nie nie gadaj...pewnie gwoździe nim wbijałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drzejko Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Jeśli to po uderzeniu o twardy przedmiot, to lakier spełnił zadanie amortyzatora bo przełącznik cały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 @popper, nie nie gadaj...pewnie gwoździe nim wbijałeś Upadek z rąk..... na podłogę ( z paneli). Po drodze były drzwiczki od komody Ale niedługo wymiana na oryginał nowy. Lakier niczego nie spełnił. Jest zatłuszczony (konserwacja) ale nietknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian111oneeleven Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 najlepsze w tym wszystkim jest to, ?źe mo?źna jeszcze dostać te części do starszych modeli bo w przypadku popularnych marek z rynku rodzimego to raczej wątpliwa sprawa.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 A mo?źe by tak sustain FA-FB ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Dziękuję wszystkim za pomoc, ostateczny wyb?łr padł na TP FC, wg daily-fishing.ru kraj pochodzenia Japonia, zaufam. Jak go zajadę w kr?łtkim czasie wtedy wezmę coś z rynku d?źapańskiego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 Dziękuję wszystkim za pomoc, ostateczny wyb?łr padł na TP FC, wg daily-fishing.ru kraj pochodzenia Japonia, zaufam. Jak go zajadę w kr?łtkim czasie wtedy wezmę coś z rynku d?źapańskiego. Pozdrawiam FC to pochodna Biomaster?łw i Ultegry, nie ma pełnego metalowego body. Na e-bayu japońska wersja TP kosztuje ok. 300$, chyba taniej ni?ź europejski FC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 26 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=18317&am p;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi