Skocz do zawartości

Shimano Twin Power FA, FB czy FC ?

saw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

gratulacje, kołowrotek TP FC stałoszpulowy wybrany ale gdzie ma przełącznik nie wiem. Jeśli sterczy z obudowy to po ułamaniu, przełącznik na końcu obudowy niestety tylko ładnie działa a za piasek w kołowrotkach wędkarze odpowiadają sami. Tak?źe posiadacze Tournament Z i Stella.

Oczywiście ja te?ź uwa?źam ale multiplikatorki są jakby bardzej zwarte. Luz szpuli względem ramy jest nieprzenikalny dla pył?łw nie m?łwiąc o pisaku. :D

Pozdrawiam.

Witam,

gratulacje, kołowrotek TP FC stałoszpulowy wybrany ale gdzie ma przełącznik nie wiem. Jeśli sterczy z obudowy to po ułamaniu, przełącznik na końcu obudowy niestety tylko ładnie działa a za piasek w kołowrotkach wędkarze odpowiadają sami. Tak?źe posiadacze Tournament Z i Stella.

Oczywiście ja te?ź uwa?źam ale multiplikatorki są jakby bardzej zwarte. Luz szpuli względem ramy jest nieprzenikalny dla pył?łw nie m?łwiąc o pisaku. :D

Pozdrawiam.

Szanowny Apostole castingu wrzuc troche na luz z tymi postami z puenta wychwalajaca multiki.

To po prostu nie na temat.

.........

Pozdrawiam.

A to interesująca teza :huh:

:mellow: Widzisz Waldku, uczymy sie cale zycie i nieprzerwanie. W niedzielne popoludnia rowniez. Tylko jakos nie spodziewalem sie wystapienia pisaka w niedziele po obiadku ...

Ja właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem 4000h...czekam tylko na trochę ciepła i wezmę go na pr?łbę i jak coś dam znaka...na sucho jest gitarka :mellow: i przeczucie mam dobre ?źe będzie r?łwnie dobrze nad wodą. pozdrawiam

Wizualnie to fajna boleniowa korba :D , czekam z niecierpliwością na rzetelną opinie o tym kręciołku.

ja u?źywam TP 2500 FA od 6 lat jest super ?źadnych problem?łw, jak po wędkowaniu w deszczu kilka godzin zaczyna wydawać dziwny szelest to wpuszczam w miejsca wskazane zgodnie z instrukcją kilka kropelek oleju kt?łry jest w oryginalnym zestawie i dalej chodzi nienagannie jest jak nowy zał zdjęcie.

Czy uchwyt w rączce nie rozpuszcza się w ww. młynku? Padło kilka uwag nt. TP i Aspire, z podobnego okresu produkcji, kt?łre miały tą przypadłość. Szczeg?łlnie w połączeniu z repelentami.

Kiedyś, dawno dość ju?ź, wylał mi się na kratkę nawiewu, w słu?źbowym Seicento płyn zapachowy.

Do dzisiaj ta kratka wygląda jak po małym po?źarze. Ktoś m?łgłby zapytać, co wobec tego wdychamy, razem z takim aromatem.

Ciekawe co by było, gdyby tak jakąś Certatkę, w acetonie wykąpać ;) .

Bezsensowne gadanie? Dokładnie jak to pytanie.

Mo?źe lepiej zapytaj o składniki repelentu?

nie rączka się nie rozpuszcza, jest bardzo fajna chocia?ź na jej powierzchni czepiają się r?ł?źne rzeczy np. brokat z twisterk?łw czy łuska rybia kt?łrej ślad zobaczyłem dopiero na załączonym zdjęciu ale oczywiście to wszystko się zdjemuje palcem lub paznokciem bez śladu. Natomiiast faktycznie zjawisko opisane zauwa?źyłem w mojej plastykowej metr?łwce kt?łrą zawsze mam na rybach częściowo się rozpuściła na słońcu, ale to ju?ź inna bajka nie zwiazana z kołowrotkiem.

post-2249-1348915238,2023_thumb.jpg

• 3 miesiące temu...

Witam.

Chciałbym się zapytać, o kołowrotek Shiamno Twin Power 4000F(ten z drewnianym uchwytem korbki), czy ten model, to był produkowany na rynek Europa, czy JDM :unsure:. Przeglądam czasem eBay i zdarzają się okazje, kupić n?łwkę za rozsądną cenę. Nigdy Twin Power-a nie miałem w rękach i jakoś mnie kusi do niego.