Skocz do zawartości

Captain Project

Rekomendowane odpowiedzi

Powoli, powoli cos tam wychodzi :)

Nie jest to jeszcze finalny produkt, a jedynie wersja prototypowa. Wielkość gumy 27cm. Główka szybkiego montażu 300g. Na zdjęciu kolorystyka z innego egzemplaża. Docelowo bedzie inna, choć pewnie ryby nie zwrócą na to uwagi ;)
Przeznaczenie - łowiska północnej Norwegii.

gallery_9_121_27269.jpg

• Like 16

Czemu to dolne uszko zrobione jest jako odlew i do tego prostopadle do całego systemu zbrojenia???? po co go tak komplikować????

Nie znam szczegółów projektu , ale patrząc na niego mam wrażenie , że można go "odchudzić". 

Nie prościej byłoby dolne uszko zrobić tak jak górne i poprzez ten zabieg mniej skomplikować zbrojenie???

Ogólnie wygląda OK :) .

Edytowane przez miramar69

No jak mogło by się obyć bez gatek tesciowej? :) Nie wiem co te ryby widzą w gaciach tesciowej, ale sa cholernie skuteczne  :rolleyes: 

gallery_9_121_11830.jpg

gallery_9_121_115426.jpg

gallery_9_121_142908.jpg

gallery_9_121_148445.jpg

gallery_9_121_247603.jpg

gallery_9_121_171574.jpg

gallery_9_121_67405.jpg

gallery_9_121_82985.jpg

Taie stadko zabieram w poniedziałek na testy do Havoysund. Może coś na nie się skusi  B) 

gallery_9_121_96899.jpg

No i żelazo tez jedzie. Moje ulubione kształty i kolory. Kilka świecących w ciemności  :clappinghands: 

Żółty fluo i dodatkowo swiecący w ciemnosci na niebiesko  :P

gallery_9_83_33277.jpg

Żółty fluo, dodatkowo swiecący w ciemnosci na czerwono

gallery_9_83_109456.jpg

Złota pomarańcza, górny dodatkowo swieci w ciemnosci na pomarańczowo

gallery_9_83_48237.jpg

gallery_9_83_131815.jpg

gallery_9_83_5335.jpg

No i klasyczne makrele

gallery_9_83_130237.jpg

gallery_9_83_208110.jpg

Edytowane przez yankis
  • Like 14

• 3 tygodnie później...

Sprzęcior to xzoga TAKA-G 66 15kg zbrojona spiralnie, kołowrotek JM PE4, plecionka jakiś Hong Kong 0,30mm. Miejsce: Morze Barentsa okolice Havoysund. Metoda vertical jigging. Ta akurat skusiła się na pilkera, ale większość dostaliśmy na gumy.
Głebokość 50m. Ta rybka powalczyła. Powinniśmy byli pozwolić jej odjechać z pod burty, ale kolega uparł się, że da radę założyć pętlę na ogon. Na pętli dopiero pokazała swoją moc. W znakomitej kondycji wróciła do wody.
Dość ryzykowne jest podbieraie tak dużych ryb po pierwszym holu, gdyż ryba możę najzwyczajniej poranić wędkarza i siebie pewnie też. My mielismy otwartą rufę i ślizgiem ją lądowaliśmy. Fotek jakimś cudem nie porobiliśmy. To zdjęcie to migawka z filmu  B)

• 3 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Pierwsze jako takie gumy. Sporo pracy, dużo przeszkód. Myslałem, że to jest prostrze  :huh:

Niezbrojone Czarniaki. Główka pasuje do Royberów L. Długość całkowita przynety 28cm

gallery_9_133_37374.jpg

Niezbrojone śledziory. Piekna praca. Fimy w krótce. Długość całkowita przynety ok. 25cm.

gallery_9_133_55560.jpg

Uzbrojone przynety CP-Coalfish (Sei, Czarniak). Kotwica przyciagana magnesami. Moim zdaniem montaż główki do gumy typu Royber najlepszy z obecnych na rynku.

gallery_9_133_47308.jpg

• Like 6

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Zabawa mnie wciaga cholerka :)

Kolejne kolorki  :P

Motoroil ze złotym brzuchem

gallery_9_133_9944.jpg

Taki sledziowaty z opalizujacym brzuchem ghost violet i góra niebieska z opalizacją ghost blue. Na fotce tego nie widać, bo to się zmienia od kąta padania światła.

gallery_9_133_44135.jpg

No i w końcu moje uzbrojone, ciężkie gumy w rozmiarze L z główkami 300, 350 i 400g.

gallery_9_133_107356.jpg

gallery_9_133_92608.jpg

gallery_9_133_166229.jpg

• Like 4