Skocz do zawartości

Historia jakiej nie pamiętacie....... Takie tam historyczne wspominki

Sebo0707

Rekomendowane odpowiedzi

Jakoś to lnie tyłka traktowałem jak naturalną cenę za chwilę niedozwolonej zabawy ... i jakoś nikomu nie przyszło do głowy , aby na  ojca donieść na milicję :D  :D  :D

Cóż, jak znam życie, za taki donos pan milicjant dołożyłby swoje "pięć batów" dla wyprostowania młodzieńca :)

• Like 3

Się pędziło ... ot taki szybki naród :D

Mój szwagier mieszkał w takim małym bloku .Trzy piętra , dwie klatki schodowe ,szesnaście mieszkań.  Gospodarz bloku miał dwa zeszyty gdzie lokatorzy zapisywali się i czekali na swoją kolej. W pierwszy zeszyt wpisywani byli oczekujący na pralnię i suszarnię , a w drugi chcący skorzystać z chłodnicy :D .

Ciekawostką tamtych czasów było to że wszyscy pędzili z cukru , a ten przecież był reglamentowany na kartki -_- .

• Like 4

A kto wówczas nie pędził, niech pierwszy rzuci kamieniem... ;)

W tamtych czasach uczęszczałem do Technikum Chemicznego i z tej przyczyny moja wiedza była wielokrotnie wykorzystywana przez rodzinę i znajomych do budowy profesjonalnej instalacji bimbrowniczej :D .Niektórym zwykła chłodnica nie wystarczała i były próby zbudowania kolumny rektyfikacyjnej.

Edytowane przez pisarz
  • Like 2

Przepraszali, przepraszali. Tacy różni. 

Co prawda nie nas, ale w naszym imieniu ;)  :D

Przypomniało mi się, jak mój tato (rocznik 37) opowiadał o swoich młodych latach. Bawił się z innymi dzieciakami w spalonym czołgu, a jak dzieciaki się nudziły, to palili ognisko i dla zabawy wrzucali w środek garść naboi. 

:)

Ja musiałem sobie inaczej radzić. Saletra z cukrem i łuska z naboju napełniona fosforem z zapałek ;)

• Like 5